Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná by se Christian Lespinglet chvíli rozmýšlel, než by skočil pro topícího se muže do plavebního kanálu, poblíže svého bydliště v Aix-en-Provence, když by jen tušil, jaké to bude mít následky. Muž, ze kterého se vyklube místní bezdomovec, tedy pobuda, se samozřejmostí sobě vlastní přijme nejen Christianovo pohostinství, ale považuje za samozřejmost, že se o něj budou Christian a jeho žena starat, než se zotaví. Zadlužený majitel galerie, který bydlí ve vkusně uhlazeném bytě, jen s hrůzou zjišťuje, že se mu v bytě usadilo blonďaté, mohutné monstrum, které hlasité projevy své tělesnosti považuje za přirozené, stejně jako komandování Christiana a jeho ženy Yseult. Ale to není zdaleka všechno. Boudu, ten obtloustlý primitiv, dokáže okouzlit nejen Christianovu manželku, ale dokonce i jeho milenku. Film je remakem komedie Jeana Renoira z roku 1932 v hlavní roli s Michelem Simonem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Asi mi něco naprosto uniklo. Co je na tom těžkého či nelidského vyrazit jednoho děsně otravného a těžce nesympatického blba?? Aha, to by film skončil po dvaceti minutách. On je celý film na můj vkus trapný a ubohý. Místo vtipu tam totiž Gepardie používá jen řev. Manželka jeho zachránce je koza, a pak navíc prachobyčejná kurva. Boudu neumí psát, ale nechá psaný vzkaz? Nebo jsem něco přehlídnul?? Vlastně je to jedno, byla to kravina a nic pro mne. Vůbec nevím co na Bouduem ty hloupé baby viděly.//201306179507/9854s.Smíchov ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Otřesný propadák, u kterého lituji, že jsem si ho vůbec pustil. Od začátku do konce nesmyslná, hloupá a trapná komedie. U Gérarda Depardieu u mě čím dál víc sílí dojem, že kráčí od role k roli, bere každou nabídku, která mu přijde a ani se nerozmýšlí, jestli mu stojí za to (vzhledem k jeho dlouholeté kariéře a pevnému místu ve francouzské kinematografii), kazit si své renomé účastí v tak stupidních filmech jako Pobuda. Totéž by se dalo říci o Géardu Jugnotovi, který si zaslouží ještě větší kritiku, protože Pobudu natočil. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Taková hrubiánská komedie s neandrtálcem Gérardem který se zde chová jak ten největší vidlák z nejzapadlejší francouzské díry. Podává příliš okatý herecký přednes, který je zde na jeho řekněme standardní úrovni. Ale ostatní herci ho dobře doplňují a já jsem se chvíli dobře bavil a chvíli skřípal zubama nudou! Pobuda určitě není propadák ale také nic na co by se vzpomínalo s kdejakou slávou a potěšením. Francouzi i Gérard umí komedie rozhodně mnohem lépe. 3* za 58% ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Komedie vznikla podle divadelní hry Reného Fauchoise a je to už její čtvrté filmové zpracování (nejznámější je asi Mazurskyho Somrák z Beverly Hills s Nickem Noltem). Scénář Pobudy těží především z komického potenciálu Gérarda Depardieua. Ten je jako bezdomovec téměř dokonalý (že by kvůli natáčení absolvoval nějaký zaučovací pobyt mezi houmlesáky?), jeho věkem narůstající špeky ovšem svědčí spíše o tom, že to je atypicky dobře krmený bezdomovec. Uťápnutý Jugnot v roli galeristy či jeho šedivě nevýrazná manželka (Catherine Frot) pouze zvýrazňují Depardieuovu show, bez níž by snímek byl podprůměrnou komedií. Kromě toho totiž Pobuda nabízí už jenom laciné vulgární fórky, kterým se zpočátku divák směje, ale po chvíli ho to už omrzí. Opakovaný vtip přestává být vtipem. Jakmile tato chvíle nastane, budete nejspíš často pokukovat po hodinkách, kdy už tahle „taškařice“ skončí. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie bohužel sází na dost ohraný a tradiční námět, kdy máme neskutečně nesympatického hlavního hrdinu, kterému se i přes jeho nesnesitelnou povahu podaří na svou stranu získat většinu obsazení filmu, taktéž naprosto nesympatické individua, aby pak jediná normální a při smyslech se snažící jednat postav byla za úplného trotla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve Francii, a to v lokalitách Environs d'Aix-en-Provence, Port-de-Bouc, Montagne Sainte-Victoir, La Ciotat, Le Tholonet, Géménos (vše v departementu Bouches-du-Rhône v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur). Dále pak na místech Place Richelme, Le Capitole, Place Victor Hugo, Place des Quatre-Dauphins, Place d'Albertas a Cours Mirabeau (vše ve městě Aix-en-Provence). (GASTON73)

Reklama

Reklama