Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak schováme aj dom.“ Jon Favreau je občasný herec (obézny kolega Bena Afflecka – DAREDEVIL), ktorý si sem-tam niečo zrežíruje. Keď to urobil v roku 2008, bol z toho komiksový trhák s Robertom Downeym Jr. IRON MAN. Ale už vo svojom predchádzajúcom filme, rodinnej dobrodružnej sci-fi komédii ZATHURA – VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO (alebo VIANOČNOM ŠKRIATKOVI), preukázal to, čo sa zrejme stane typickým poznávacím znamením jeho filmov. Kvalitná technická stránka, uvoľnení herci, dobrá atmosféra a akási... ehm... fádnosť? Nevýraznosť? Nech v jeho filmoch lieta koľkokoľvek super-hrdinov, stále si príbehy držia akýsi punc "civilnej obyčajnosti". Nie je to mínus a je to iný (lepší, ak to chcete takto počuť) typ rutiny, než akou disponuje fušer Brett Ratner. Ale tiež to pácha nemalé škody. Neviem, možno mal zostať hercom. ZATHURA - VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO je fajn oddychová záležitosť, také „JUMANJI vo vesmíre“ (knižku napísal Chris Van Allsbburg, autor kníh „Jumanji“ a „Polárny expres“) a má sympatických hercov (najmä Kirsten Stewartovú). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to nebude jenom „Jumanji ve vesmíru“. Nebylo. Bylo to „nezábavné Jumanji ve vesmíru“. Hra je započata teprve po dobrých dvaceti minutách představování hlavních hrdinů, dvou rozhádaných bratrů - to aby bylo v následujících osmdesáti co usmiřovat. Vývoj vztahu mezi Waltrem a Dannym je sadisticky šablonovitý a na základě toho, kolik podobných „psychologických proměn“ jste již viděli, si buď vyrvete všechny vlasy nebo proklejete autora scénáře a celou jeho rodinu (až do posledního kolena). Na věty jako „Nedovolím, aby se ti něco stalo“ jsem již pár let alergický a reakce na jejich poslech se rok od roku zhoršuje. Má zbožná přáni, aby už konečně drželi huby, zmáčkli ten knoflík a pokračovali ve hře, zpravidla nebyla vyslyšena. Nic nezachraňuje ani bizarní „šokující odhalení“ (snad moc neprozradím prozrazením, že v určitém momentu se schyluje k incestu). Filmu citelně schází nostalgická, ba vůbec nějaká atmosféra. Je to opravdu jenom hloupá pohádka, pro děcka však příliš zdlouhavá a pro dospělé příliš patetická a moralizující. A mrzí mě to. Mrzí mě to víc, než kolik si podobně trapný příběh zaslouží. Jon Favreau chtěl zjevně natočit poctu starým sci-fi, něco jako byl animovaný Železný obr, který se mi hodně líbil. Nezvládnul to, neuvěřil jsem, že v dětství hltal béčkové sci-fi filmy a komiksy a že Zathura není jenom komerčním kalkulem. Tu hru bych si ale stejně rád jednou zahrál. 45% Zajímavé komentáře: choze, genetique ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý fantasy rodinný film. Sice sem tam pořád viděla tu podobnost s Jumanji, ale jinak dobré. Toto byla ais teprve druhá vedlejší role, ve které jsem viděla Kristen Stewart. Trochu jsem nechápala na konci to, že astronaut byl dospělý Walter, když si přitom přál něco jiného, takže ani ta časoprostorová dimenze mi tam nezapadala, ot už bylo navíc a nedávalo to smysl. Jinak vcelku jsme se bavila, zvláště když Kristen coby zamrzlá sjela ze schodů a bráškové ji poté museli dostat opět do koupelny. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ujetá vykrádačka,bez jediného vlastního nápadu.vybrakovaný sám doma,jumanji,star trek a hra mortal kombat:deadly alliance,naprcaná do jednoho naivního rodinného filmu.hlavní hrdiny tvoří dvoice staršího debila a rozmazleného ufňukaného sráče.za jiných okolností bych to poslal do odpadu,ale celkem slušné zpracování,solidní efekty a bože můj odhalené nohy kirsten stewart si ty dvě ušmudlané hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Kristen Stewart přiznala, že se jí zmocnil podivný pocit, když byla vytvořena její přesná replika do scén, ve kterých byla zmrzlá. (Listeroman)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama