Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky a to s velkým sebezapřením, jednu za celkový film a jednu kvůli Jonu Favreauovi, ale nikoli za režii, ale proto že ho mám rád jako herce. První v oblasti tohoho "žánru" bylo Jumanji a myslím si, že bylo perfektní!!! Zathura je jen slaboulinkým odvárkem. Speciální efekty až na vyjímky, působí neuvěřitelně amatérsky. Hlavní postavy, kolem nich se točí celý příběh, jsou dosti nepříjemné a lezly mi na nervy, nic proti malým dětem, ale tohle byly spíše zpratkové. Sice na konci mravně ponaučení, ale to mě vážně nedojalo. A tak nějak vůbec je ve filmu spostu chyb. Film pro nejmenší?? Možná jo, ale pro ostatní ptákovina!!!! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zathura: Vesmírné dobrodružství, je úplně to samé, co bylo Jumanji, jen se to odehrává ve vesmíru a postrádá to skvělého tahouna filmu, Robina Williamse. Je to prostě o dětech, co si zahrály nevinnou hru a zažily při ní pár menších vesmírných příhod. Dal bych 2 hvězdy, ale že mě zajímá vesmírná tématika, tak moje hodnocení zvyšuji na 3 hvězdy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Zathura: Vesmírné dobrodružství" je rozhodně zajímavý film. Autor literární předlohy - Chris Van Allsburg - je v Americe velmi známý a oblíbený autor dětské literatury. Známe především jeho knihy z filmového plátna. Kromě "Zathury" vám určitě něco řeknou snímky jako "Jumanji" nebo "Polární expres". "Jumanji" je můj oblíbený film, a tak jsem se na snímek "Zathura: Vesmírné dobrodružství" docela těšil, protože vychází ze stejného předpokladu jako "Jumanji". Postavy začínají hrát stolní hru, která kolem nich ale ožívá a oni prožívají neskutečné dobrodružství rovnou ve svém domě. A že to jsou dobrodružství skutečně nápaditá. Nebo alespoň "Jumanji". Přiznám se, že mě "Zathura" celkem zklamala. Kromě toho, že má dobré momenty, jsou zde i momenty, které vás naprosto odradí. Bratři spolu soupeří a postupně se má jejich vztah dostat do takové fáze, kdy zase budou bratry skutečnými. Jenže jejich soupeření je protivné od začátku a příliš mu nepřidají, když se o to víc hádají. Místy je to v kontrastu s tímhle zase až příšerně dojemné a sladkobolné. Jon Favreau si natočil film, který dospělým neublíží a děti na chvíli zabaví, a když nic jiného, tak alespoň rozvíří jejich představivost. "Jumanji" však bylo rozhodně nápaditější a zajímavěji provedené. "Zathura" je ze začátku pojata poměrně komorně, vše se odehrává vlastně jen jako zvuky, stíny, apod. Na jednu stranu velmi příjemná změna, na druhou stranu dvojice bratrů za chvíli omrzí. A myslím, že už jsme se několikrát přesvědčili, že Josh Hutcherson umí být pořádně otravný. S věkem se to příliš nemění. V jeho případě určitě ne. Pokud nemáte rádi bombastická sci-fi a "Jumanji" se vám líbilo, bude se vám líbit i film "Zathura: Vesmírné dobrodružství". Já jsem ale neměl nijak velkou touhu si tuhle hru zahrát. Tolik mě neoslovila. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/ong-bak-pad-treti-rise-bolt-zathura-3g.html ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jumanji křížené s The Explorers... Dvě a půl. Děti ať si přidají, kolik hvězdiček chtějí, protože na rozdíl od zmíněných přece jen o něco dospělejších, orignálnějších a vtipnějších snímků je Zathura pouze slabý odvárek určený právě jim. Ano, několik scén se mi opravdu líbilo, zaujal mě i malý představitel mladšího z bratrů, pohádkové vizuální stránce nemám co vytknout a astronautův odchod byl opravdu parádní, jenže pořád to bylo zbytečně ukřičené a příliš mravokárné. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jumanji bych se stejně nevyhnul, takže jím rovnou začnu. Jumanji fungovalo jako ukázka možností digitálních trikových technologií obohacená o účast Robina Williamse. Zathura vsadila na vizuální retrostyl a podle všeho to k tomuhle typu předlohy sedí lépe. Minimální herecké obsazení (celkem pět lidí), vesmír s vlastními fyzikálními zákony... ve výsledku je to celkem slušný rodinný film, u kterého by se neměli nudit ani dospělí diváci. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Danny (Jonah Bobo) a Walter (Josh Hutcherson) vstoupí do gravitačního pole planety Tsouris-3. V jazyce jidiš znamená slovo "tsouris" problém, úzkost, potíže apod. (Cheeker)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama