Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Danny (Jonah Bobo) a Walter (Josh Hutcherson) vstoupí do gravitačního pole planety Tsouris-3. V jazyce jidiš znamená slovo "tsouris" problém, úzkost, potíže apod. (Cheeker)
  • Kristen Stewart přiznala, že se jí zmocnil podivný pocit, když byla vytvořena její přesná replika do scén, ve kterých byla zmrzlá. (Listeroman)
  • Při natáčení filmu ztratil Jonah Bobo, představitel Dannyho, tři zuby, a tak mu musely být vytvořeny umělé. (Listeroman)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)
  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)
  • V přípravě byl kromě Zathury také třetí díl, scénář k němu napsal Don Rhymer (Agent v sukni), ale vzhledem na vlažný komerční ohlas na snímek se ho zřejmě nedočkáme. Hlavní postavou tu měl být viceprezident USA, který našel tajemnou hru. (imro)
  • Snímek měl nejdříve režírovat Ken Ralston, který pracoval například jako hlavní šéf speciálních efektů v Jumanji, ale také na původních Hvězdných válkách či trilogii Návrat do budoucnosti. (imro)
  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama