Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Šlápnutí vedle za každého počasí. Nevadilo mi, že režisér a scénárista (samozřejmě v jedné osobě) vařil z tisíckrát vyvařeného, vadilo mi, že je to děláno tak tupě a naivně. Zhmotněné bezradnosti nasazuje korunu závěrečná přestřelka, ve které v podstatě jediný cápek vykosí celou (tedy vlastně jen jednu půlku, druhou sežehne plamenometem) speciální jednotku a neutrpí ani škrábaneček (nebo utrpěl, kdo by se staral...). Někdo se tu evidentně zapomněl v osmdesátkách a hraje si na Stallona s Scwarzeneggerem dohromady - zábavný, jako filmy těchto dvou borců, ale v žádném případě není. Že se kvůli takové blbosti chtělo Spaceymu nasazovat paruka a Freemanovi předvádět sólo tanečky, to se hodně divím. Je ovšem zajímavé, že rok 2005 byl pro Morgena Freemana dosud herecky nejplodnějším rokem, natočil v něm několik dobrých i výborných snímků, také ale dva podobně podprůměrné - KONTRAKT a právě MIMO ZÁKON. Šlapal mu na krk berňák nebo se rozváděl? Podobnou vytížeností si v posledních letech pravidelně prochází Nicolas Cage a co se týče bulváru, ten je při stanovování diagnózy podezřele jednotný :-) 40% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Nejdůležitější jsou otázky,které se rozhodnete nepoložit"..já bych však tu svou, "Jak je možné s tak hvězdným obsazením natočit tak podprůměrný snímek" , rád režisérovi položil. Šílený scénář (viděno s dabingem). Tuctový příběh. Nevýrazná hudební linka a průhledně předvídatelný závěr. Obrovský herecký potenciál a výsledek? Nůďo jako blázen! A ty Justine, raději tancuj... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý thriller, který nezachrání ani slušné obsazení a překvapivě dobře hrající Timberlake. Celý film se pokouší tvářit maximálně realistickým dojmem což se mu vůbec nedaří. Zvlášť když na nás na konci vybafne s přestřelkou, která by se mohla vyjímat jedině ve starých filmech s Chuckem Norrisem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný akčňák,kterých v této době vzníká spoustu. Tento měl ovšem na mnohem víc. Každej průměrnej akčňák si totiž nemůže dovolit obsadit do hlavních rolí Freemana a Spaceyeho ( ty si ale chtěli asi jenom přivydělat). Ty předvádějí přesně to,co se od nich očekává, stejně jako LL Cool J a McDermott. Koukat se ovšem na rádobyherectví Justina Timberlakea je ovšem utrpení. Ten byl nejspíš obsazen, aby se na film koukly i mladé puberťačky, které by se na tento film nejspíš ani nepodívaly. Stejně tak je utrpení poslouchat některé dialogy, jejichž logiku bychom asi těžko hledali. Jinak je to ale docela podařilý filmeček, který ovšem rychle zapadne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Timberlake je novinár vieryhodný asi ako Matovič vysokoškolák. Hviezdne obsadenie aspoň podľa mien, ale okrem Freemana sa nedá na nič poriadne pozrieť. A na Spaceyho už radšej nikto nie je zvedavý. Žurnalisti alias siedma veľmoc. Až ma trasie z toho, žurnalisti niekedy vyšetrovali a prinášali pravdu na svetlo. Dnes sú to len zapredanci istých záujmov. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama