Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Recenze (209)

golfista 

všechny recenze uživatele

Filmů o manželské nevěře je natočených už dost a lepších. Začíná to, jako by Lyne začal vařit skvělý guláš, ale nakonec nám naservíruje bramboračku. A ne zrovna dobrou. Jenom sem tam chutný kousek. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica Unfaithful je výborná. Adrian Lyne je brilantný psychológ a fantasticky zachycuje pochody vydatej ženy, zmietanej nespútanou sexuálnu vášňou a výčitkami svedomia kvôli podvádzaniu a "ubližovaniu tým, ktorých má rada". Z tohto hľadiska je úplne fantastická scéna vo vlaku s milostnými flashbackmi. A v scéne vo vani režisér výborne zachycuje odcudzenie, ktoré hrdinka pociťuje k svojmu manželovi. Celú túto vynikajúcu časť filmu, nakrútenú v typicky lyneovskom hypnotickom štýle, som hltal so zatajeným dychom. Ale v druhej polovici scenár prelaďuje do opozeraných, nedomyslených a lacných thrillerových klišé, ktoré sú paródiou na seba samé. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na tomhle thrilleru plném klišé zajímavého, jsou erotické scény. Ty Adrian Lyne ještě pořád zvládá na jedničku. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Opustí Lyne někdy erotické pole? Zřejmě ne, protože by podle všeho jeho filmy neměly už co nabídnout. Nevěrná je klasická ukázka toho jak netočit erotický thriller. Ale má to být vlastně erotický thriller? Už si nejsem jist. Čyřitkrát hvězda za Diane Laneovou, jedna navrch za energetickou erotiku, tři dolů za ubíjející druhou polovinu. Skvělá látka, která neurazí v hodinovém televizním filmu, ale vyloženě naštve při dvou hodinách v kině. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi něko osvětlit nějaké motivy postavy Diany Lane? Ale za scénu s křišťálovou koulí musím přidat... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Budovanie rodinnej drámy medzi Richardom Gere a Diane Lane, kde nečakane prekáža zvodca Olivier Martinez je správne napäté a skľučujúce, mierne to naštrbí nečakaný skok do thrilleru keď sa podľa vyplávajúceho deju preskočí na vraždu milenca. A potom prídu už klasické vyšetrovačky a uhybné manévre, čo nakoniec rodinu opäť vystuží a všetko pokiaľ na nás neprídu bude v poriadku. Mierne nadpriemerná dráma čo určite zaujme ale druhý krát už toľko chuti na pozeranie nebude, lebo štylisticky podobných filmov tu už zopár bolo. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $52,775,765Tržby Celosvetovo $119,137,784 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alvin Sargent, William Broyles Jr. .. Slušně zpracovaný film o nevěře s očekávatelným zlomem. Sice nejsou tyto následky nevěry nijak ojedinělé, stejně jako samotné sexuální vzplanutí déle vdané ženy, ale klišé druhé poloviny, včetně „náhodného“ telefonátu na místo činu během klíčové scény je místy až moc banální - přesto je finále docela překvapivé, protože cest, jak mohl film skončit je více a mění se každou chvíli. Zato první polovina je co do propracování intimních pochodů velice věrná. Přitažlivá Diane Lane je v roli velice přirozená, oproti ní uplakaný Richard Gere ze svého standardu nikam dál neutíká. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmy Adriana Lynea nemusím. Mnohé z nich (ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, 9 ½ TÝŽDŇA, LOLITA) majú silné herecké obsadenie (Douglas, Closeová, Basingerová, Rourke, Irons), krásu obrazu (diametrálne odlišnú od „agresívneho“ Baya či bratov Scottovcov) a sexualitu. Zároveň sa ale nedokážu zbaviť „akademickej nudy“. Nevraviac o tom, že v príbehoch, plných sexu, je málo sexu. Ani NEVERNÁ, hoci sa možno jedná o jeden z Lyneových najvydarenejších filmov, sa nedokázala ubrániť týmto mínusom, čo je škoda. Hoci jej nemožno uprieť krásu obrazu ani hudby, podmanivú atmosféru či výborné herecké výkony (okrem skvelej Diane Laneovej prekvapivo i krásavci Gere a Martinez). Nevraviac o nečakanom zvrate, keď sa v polovičke drasticky zmenia žánre. Paradoxne, možno práve absencia otvorenej erotiky je vzrušujúcejšia, než porno... možno ale aj nie. Pocit, ktorý sa po dobrom rozjazde dostaví, však nemá ďaleko k stagnácii. Napriek tomu stojí NEVERNÁ za aspoň jedno pozretie. Je decentná, noblesná, aristokratická, elegantná - a priemerná. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikjaící snímek..kamera, režie, herci...Souhlas že ta scéna s flashbacky je super, ale i závěr je vynikající-dokonce jsem v něm našel i myšlenku... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, o nevěře byla natočena spousta lepších filmů. V žádném z nich (z těch co jsem dosud viděla) ale nebyly lépe popsány pocity nevěrné ženy. První hodinu jsem to s ní opravdu šíleně prožívala. A i kdybych neměla pochválit nic jiného, herecký výkon Diane Lane pochválit musím. Je obrovská škoda, že druhá polovina ztratila smysl a dopadla tak, jak dopadla. Je to téměř jako dva rozdílné filmy. 3* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že A.L. tolik tlačil na pilu. Třeba hned úvodní >zásadní< scéna se seznámením milenců ve >vichřici< je zbytečná a až směšná, zvláště když pozornému diváku neujde, že kamera občas ujede kamsi opodál, kde zrovínka jen něžný vánek vál, že... °-/ . . . D.L. je v roli neukojené manželky a matky půvabná, ale místy zbytečně přehrává a škála jejích grimas v každém druhém výstupu (kde o nic nejde) je až otravná. Takže nakonec zbývá už jen zívnout nad mistra L. uměleckou >stylovostí< plnou žánrových klišátek a čekat na předvídatelný konec, který naštěstí přece jen zůstává otevřený a ve vší té mravokárnosti je třeba uznat, že milostné scény byly vskutku vkusně dekadentně decentní a působivé. Předpokládám, že mírně nevyrovnané, vyhořelé i hysterické >středostavoffské< paničky a nudící se >zelené vdovy< všeho bohatého euroatlantického světa postižené sexuální abstinencí si přišly na své a poučily se, jak na to i jak ne... ;-] . . . Dvě a půl hvězdičky tedy za nikterak objevné dílko žánru a z nutnosti nakonec přece jen zaokrouhleno nahoru, snad i za ten nejednoznačný konec a místy docela zajímavou práci kamery. Jinak film dopadl jako průměrná hw žánrová melánž a v tomhle případě tvůrce stylotvorného "9 a 1/2 týdne" je to d.m.s.n. tedy škoda... - - - - - (Viděno vícekráte z různých zdrojů, po repete 11.4.2011 na dvd s původní zvukovou stopou a formátem obrazu hodnocení 2418., komentář zde jako stošestnáctý - 12.4.2011) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Při hledání originálního filmu od Chabrola jsem narazil i na tento americkej remake a jelikož je poměrně pozitivně hodnocen, tak jsem ho zkouknul taky. Srovnávat oba filmy je zbytečný, protože tento remake nesahá originálu ani po kotníky. Tam, kde si Chabrol vystačil s pár náznakama a určitym tajemnem, se v remaku všechno polopatisticky vysvětluje. Atmosféra veškerá žádná a hlavně místo Michela Bouqueta, kterýmu stačil jeden pohled a běhal z toho mráz po zádech, je tady hysterka Richard Gere. Ještě klika, že tu jeho manželku nehrála Julia Roberts. Pokud originál neznáte, můžete si k mýmu hodnocení 1 hvězdu přidat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je fakt, že tak silné drama jsem dlouho nezažil. Richard Gere a Diane Lane sehráli opravdový herecký koncert (jo a v případě Diany mě její erotické scény nějak moc nebraly; ukázala se jako výborná herečka hrající rozpolcenou ženu, kterou zasáhla vášeň a ona neví, jak s tím naložit), jejich postavy byly po charakterové stránce perfektně vykresleny, dále tu byla smutná, ale moc krásná Kaczmarekova hudba, nenudící děj, jisté napětí (jak to s Connie a Edem vlastně dopadne) a také moc hezký konec (ta zelená na semaforu byla opravdu hodně symbolická). Jak už zde někdo napsal, líbil se mi i výběr herce na roli syna, který konečně nevypadal jako typické rozkošné amerciké dítě, ale jako úplně normální a obyčejné děcko. Film rozhodně má svoje chyby, ale mě opravdu zaujal a hodnotím ho plným počtem. Connie: "Nějak to zvládneme. Postupně...po krůčcích. Nikdo o tom neví." Ed: "Ale MY to víme." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Věrnost neroste na louce ani nepadá z nebe - je dílem charakteru, aneb kterak se Piggy Eye Ríša nesrovnal se skutečností, že v krámě jsou dva mlsní kocouři.. Dokud se parohatý manžel nechopí těžítka, je Lyne na poli vztahového dramatu o Vášni vodící slepého koně jménem Rozum dokonale poutavý (D.Lane ten nerovný souboj ztvárnila docela přirozeně), nicméně následný přestup na vlak detektivního thrilleru byl jako prudké stoupnutí na brzdu. Alespoň že zastavili u policejní stanice a popřemýšleli, jaká barva jim svítí na semaforu zvaném Život.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Adrian Lyne docela dobře začal, ale posledních 20-25 minut jsem se nemohl dočkat až bude konec.. A hlavně - jaký to bude konec... Průměr. Je to tak malinko přes 50% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ač Nevěrná obsahuje jednu z těch nejobyčejnějších filmových zápletek, režisér na ní dokázal více než zdařile postavit dvě hodiny trvající snímek. Z průměrného námětu dokázal vytvořit působivý příběh stavějící na postupně gradujícím ději s napínavými scénami, nenásilnou erotikou a skvělém rozehrávání utajovaných či objevovaných skutečností (zejména mezi manželi) a silném ústředním hereckém triu. Diane Lane mě nikdy svým výkonem ani osobností nedokázala oslovit, ale zde se mi její postava i výkon zalíbily. Je tu fakt dobrá:) Olivier Martinez je fešák jak sviňa a docela mě zamrzelo, jak nečestně se k Diane Lane zachoval, když jsem si, zřejmě naivně myslela, že ona je jeho jediná:) Richard Gere opět prezentuje svůj šarm a galantnost a jako gentleman také dokáže nastalou složitou a bolestnou situaci vyřešit. Sice ho zachvacují čas od času mírné záchvěvy paniky a výčitek, ale nakonec vše elegantně a s chladnou hlavou zvládne vyřešit. Zejména oceňuji jeho docela tolerantní a klidný přístup k nevěrné ženě:) Jejich sympatický malý synek mi byl po celou dobu povědomý a po zhlédnutí jsem zjistila, že ten malý rozumbrada se již blýskl v Pravidlech moštárny. Erik Per Sullivan. Dobrý kluk:) ()

Reklama

Reklama