Anime svojím štýlom pripomínajúce Haibane renmei no tu medzi ľudmi chodia jedinci schopní čarovať. Bohužiaľ, zatiaľ čo Haibane je úžasné anime od prvej časti po poslednú, Mahô tsukai ni taisetsu na koto bolo pre mňa dosť "nezáživné" a jeho pomalé tempo ma často uspávalo. Posledné časti boli síce výborné no neprebijú ten nudnejší stred.(23.3.2009)
Toto anime o dívce, která se učí být mágem se nepodobá ostatním o podobném tématu (alespoň já takové ještě neviděl). Již od prvních epizod jsem byl unešen. Může za to pomalé tempo vyprávění i ladění jednotlivých epizod, které jsou až po okraj naplněny laskavostí, vřelostí a radostí. Ke konci série již je ladění o něco vážnější, ale i tak je každý díl pln lidskosti a emocí. Může za to i baterie příjemných a veskrze laskavých osob, kterých je tu skutečně požehnaně, v čele potom s hlavní hrdinkou, která je místy tak neuvěřitelně hodná až je úplně blbá. A nakonec za to může i komorně pojatá magie doprovázená "pastelovými" efekty, která má bez výjimky pomáhat lidem a především jim dělat radost. Komu podobná směs ingrediencí vyhovuje, toto by neměl vynechat. Na konec bych řekl snad jen: "Wuaah!, to bylo príma."(1.1.2010)