Reklama

Reklama

Pidilidi

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Víte, že existují lidičkové, kteří žijí pod podlahou každého domu a bytu? K životu skoro nic nepotřebují: místo stolu si vezmou váš knoflík, místo peřin si půjčí vaši ponožku a jedna kulička hrášku, která vám spadne ze stolu, nasytí celou rodinku. Od nepaměti žijí v zvláštní symbióze s lidmi. Ale novému majiteli domu začnou tito malí společníci vadit, a tak se rozhodne je vyhnat. To ovšem netuší, že si naše povedená rodinka pozve na pomoc všechny Pidilidi ze širokého dalekého okolí. A to teprve nastane tanec! (North Video)

(více)

Recenze (88)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::: Jako malému se mi to líbilo moc ! Takže taky trochu hodnotím z nostalgie, ale líbí se mi to i dnes ! :-D :::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Opening Titles ,2. Pete Helps Out ,3. Ocious P. Potter ,4. Pod's Heroics ,5. Killer Hoover ,6. Arriety's Sadness ,7. A Plan Is Hatched ,8. A Policeman Arrives ,9. Pod Saves Peagreen ,10. Borrower's Galore ,11. Stealing the Will ,12. Hammered ,13. The Borrower's Revenge ,14. Dairy Montage ,15. Arriety Is Seen and Caught ,16. Life or Death for Peagreen ,17. Pete to the Rescue ,18. Potter's Entrance ,19. Potter's Angry Now ,20. Under the Floorboards ,21. Jeff the Exterminator ,22. Home & Dry/End Titles , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná, svižná a svieža rodinná triková komédia s typickým britským zmyslom pre humor. Triky sú kvalitné a príbeh nesabotujú, ale mu naopak pomáhajú, herci sú príjemne neznámi (prípadne, ako v prípade Johna Goodmana, vtipní) a celé to vďaka rozumnej minutáž (ani nie hodina a pol) odsýpa, ako sa patrí. Je to kúzelné vysvetlenie, prečo sa v byte strácajú veci. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude." Poprvé v životě musím Cimrmanovi odporovat. Tihle sice vlezou všude, ale nejhorší určitě nejsou. Aspoň mně je s nimi prima. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Kdysi" jsme na tom byli se školou v kině, kde jsem se smála tomu, jak John Goodman reaguje na závěť, když se dá na pochod, dnes jsem se rozplakala při proslovu táty Luska o právu Pidilidí na sebeurčení. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemná rodinná dobrodružná komédia o takých malých hajzlíkoch pod parketami, čo si radi požičiavajú. Od začiatku so svižným tempom aj cez pár chybičiek (doočíbijúcich, ale prepáčiteľných), neurází ani nenudí. Za veľké plus rátam aj dobové zasadenie s atmosférou 40-tých rokov s pár naozaj vychytanými detajlami. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď občas vysielajú v televízii túto pohodovú, detskú komédiu zakaždým si spomeniem na rovnomennú, rovnako pohodovú, pieseň pražskej punkrockovej kapely Plexis: "Věřím, že jsou a žijou tu s námi. Pidisvět pidilidí. Jednou jsem o nich četl ve snáři. Nejsou to žádný prohnaný lháři. Maličký lidičky zlý nejsou vůbec. Pidilidi, pidilidi, pidilidi jsou. Mezi náma tu žijou. Pidilidi pijou pidipanáky. Nemaj války a neznaj rasisáky. Malinkej svět dobra někde mezi námi. Maličký lidičky zlý nejsou vůbec. Pidilidi, pidilidi, pidilidi jsou. Mezi náma tu žijou. Hledám pidilidi už ňákej ten pátek. Den co den slavějí jinej pidisvátek. Věřím, že jsou možná mám v hlavě zmatek. Maličký lidičky zlý nejsou vůbec. Pidilidi, pidilidi, pidilidi jsou. Mezi náma tu žijou! *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zabavil včerejší večer. Mohu říct, že to nebylo až tak špatné, prostě spíše film pro děti. A jelikož se ještě občas jako dítě cítím, tak to baví i mě =D ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na to s dětma a těm se to také docela líbilo. Taková milá, klasická rodinná pohádka z devadesátek, kdy ještě byl filmový svět v pořádku. :-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Můžu být objektivní, když nemám v obdivném rejstříku Goodmana, když mám všechny pidilidi na černé listině neplatičů filmové zábavy a když nám tenhle film pouštěli asi 4x za sebou, když jsme se vraceli z dovolené!?!?! Ne, nemohu být objektivní! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No zasmál jsem se párkrát to jo. I příběh není špatný. Ale jinač je to blbina. Co k tomu dál povídat ? Dobrý herci, nějaký ten nápad no. Ve výsledku výrazný podprůměr. 33% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když náhodou při svých filmových toulkách narazíte na pidilidi, s klidem do nich kopněte. Jsou jen pár centimetrů vysocí, ale otravní, až vám přerostou přes hlavu. Málokdy se stává, aby film tak dokonale zmršil knižní předlohu v její podstatě a jen se omezil na pár scén, které s většími či menšími úspěchy vyloudí pobavený úsměv. Za zmínku ještě stojí trikové efekty, které na rok vzniku celkem udělají dojem, ačkoliv o nějakém nebetyčném oslnění nemůže být řeč. Pidilidi jsou hlavně dost otravný snímek, ze kterého se po zhlédnutí nevybaví mnoho. Vypadalo to, že v lepším případě tvůrci přistoupí k tématu dospělým způsobem, a v tom horším případě nechají vyniknout exhibování postav až do úmoru, s totálně zabitým a ponejvíce infantilním dějem na zblbnutí. Druhý případ byl použit ve filmu. Z toho vyplývá, že pidilidi jsou v bytě nevítaná havěť a dá se z nich zmagořit. 20% ()

Související novinky

Miyazakiho pidilidi

Miyazakiho pidilidi

22.12.2009

Blíží se Vánoce, čas pohádek. Jednu tady pro vás máme. Ačkoliv, asi všichni víme, že filmy japonského studia Ghibli nejsou tak docela pro děti. Naši potomci, kterým televize promítají utrhávání hlav… (více)

Reklama

Reklama