Reklama

Reklama

Hu bao long she ying

Obsahy(1)

Veľmajster Shang Kuan-cheng (Jack Long), na slávnostnej ceremónii oslavujúci svoj titul šampióna, sa chystá na odpočinok. Dostane však tajomný vzkaz na ktorom stojí: "Skutočným šampiónom budeš až vtedy, keď porazíš veľmajstrov z ostatných provincií". Hrdý Shang Kuan-cheng tak nemá na výber a aby si udržal svoju česť a povesť, vydá sa aj so svojmi učňami na dlhú cestu po Číne, aby sa v súbojoch stretol s veľmajstrami z ostatných provincií a dokázal tak, že on je ten jediný skutočný šampión. (kitano)

(více)

Recenze (7)

kitano 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ten najlepsi kung-fu film z Taiwanskej produkcie aky som videl. Iked je ocividne ze rozpocet bol nevelky, reziser Joseph Kuo skvelym sposobom sklbil pribeh, ktory je akousi roadmovie, a krasne prirodne scenerie, v ktorych naozaj pocetne bojove sceny krasne viniknu. Velmi ma potesil Jack Long ako grandmaster Shang Kuan-cheng, ktory je skvelym stelesnenim typickeho majstra kung-fu s obrovskymi skusenostami a dokonale zvladnutym bojovym umenim. 7 grandmasters sa moze smelo rovnat tym najlepsim kusom od studii Shaw Brothers a Golden Harwest. (10/10) ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Mistr,který aby se stal největším šampionem se postupně utkává s dalšími lidičkami. Do toho ho pronásleduje velmi dotěrný mladík,který se touží stát žákem. Jelikož je to Taiwan,působí film hoodně lacině. Choreografie jsou tu sice moc pěkné a vyhytané,ale je jich tu opravdu moc,jste prakticky zahlceni soubojema,ale děj se vypařil. Myslím si že *** jsou spravedlivé...tedy z mého pohledu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa veľké sklamanie. Asi to je na mňa príliš old oldschool. Jednak ma sklamal príliš povrchný príbeh v ktorom postavy idú do konfliktov len aby si pomerili svoje kung-fu a ani postavy ma nezaujali. Či už starí majstri alebo nudný mladík. Chýbal mi to poriadny osobný motív a ani herci to charizmou neutiahli. No a bitky sú rozporuplné. Niektoré sú príliš pomalé. Iné, väčšinou ti so zbraňami sú už celkom svižné. Choreografia obsahuje mnoho akrobatických prvkov, z čoho by som mal bežne radosť, ale tu to už prehnali a miestami som nemal pocit, že sledujem súboj, ale gymnastické číslo dvoch borcov, ktorí si občas spomenú, že by sa mali mlátiť a tak si sem tam dajú po papuli. Takže celkovo ma to v žiadnom ohľade príliš nebavilo. 5/10. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Mistr Shang odchází na odpočinek, když obdrží anonymní výzvu. Výzvu přijímá a vydává se na dlouhou cestu, aby porazil sedm šampionů z ostatních provincií. Vynikající souboje (s trochou drátů, ale budiž jim to odpuštěno) a filozofie kung-fu pozdvihá tento taiwanský snímek nad většinu ostatních. Za zmínku také stojí, že v roli velmistrů nejsou žádná baletní wu-shu ořezávátka, ale opravdoví mistři tradičního kung-fu. 100 % České titulky zde. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Joseph Kuo dokázal natočit vždycky velice kvalitní kung fu filmy s minimem vynaložených finančních prostředků a jeho choreografie byla hodně propracovaná. I v 7 Grandmasters střídá jedna špičková choreografie druhou, film plyne v dynamickém tempu od začátku do konce a nasazení všech herců je absolutní. Na taiwanské produkce si musí člověk zhýčkaný hongkongským komfortem trochu zvykat, ale když jim přijde na chuť, zjistí, že mají své neopakovatelné kouzlo. Lee I Min v roli nadšeného studenta vynikal nejen pohblivostí, ale i oslnivou technikou a Long Sai Ga zvládal vždycky skvěle role starých, vynikajících mistrů, takže i tady předvedl to nejlepší, co uměl. Děj rozhodně není nijak překvapivý, ale o to v kung fu filmu nejde. Taiwan se na sklonku sedmdesátých let hodně srovnal s Hong Kongem a ispirovaný filmy studia Golden Harvest uměl vytvořit dobré kousky. I když jsem zvažovala tři hvězdičky, protože jsem rozmazlená, čtyři jsou lepší a Joseph Kuo si každou zaslouží po právu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama