Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem to viděl jako dítě, byl jsem nadšený. Stíhačky, "amerika", kde je možné skoro všechno. Podrženo fajnovou muzikou. Nnedávno jsem viděl kousek v tv a nedalo se na to koukat. Většina herců bohužel neumí hrát. Vše je trošku přehnané. Dneska mě nejvíc vadí ta "idealizace" USA na právo světového vůdce a kdo je jiný, je automaticky špatný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se neda brat moc vazne, ale jakmile clovek pristoupi na to, ze to je spis takova pohadka, bude se dobre bavit. A jelikoz jsem vedel, do ceho jdu, protoze jsem film uz kdysi videl, tak jsem se dobre bavil. Herci jsou totiz v pohode, potesi hlavne Suchet, kterej Poirota nepripomina ani v nejmensim. Dalsi klad je docela sviznej dej, slusna zaverecna bojova pulhodinka a chytlava svizna hudba. Proste nenarocna zabava, za slusny 4*. ()

Reklama

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý a třetí díl byly prostě jen Béčka, sice poměrně špatné a s úděsným dabingem (i když na dobu, kdy to u nás šlo, to byl asi zázrak), ale oproti tomuto prvnímu filmu to byla mistrovská díla. Považovat tohle za béčko by byla urážka špatných filmů. Parta fakanů, zosnovujících s jedním pošahaným černochem bitevní vřavu ve stíhačkách, je už příliš. ~~~ V titulcích mi tak akorát chybí informace: Film byl testován na zvířatech. Všech deset retardovaných šimpanzů spáchalo sebevraždu. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Filmy o letadlech mě nikdy moc nebrali. Železného orla jsme měli doma na VHS snad 30 let a já se podíval až nyní. Je to taková béčková ptákovinka, ale moc mě to nepřesvědčilo, že bych chtěl vidět pokračování. Ovšem milé bylo jméno jedné ze dvou hlavních postav - Čapí, to je tak krásné, že bych si to opakoval stále dokola :D. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku jsem se dlouho vyhýbal. Jako milovník bojové letecké techniky jsem tušil, že budu spíš zklamanej než nadšenej. Nakonec se nedostavilo ani jedno. Film je udělanej pro mladý kluky co nemaj o letadlech ani páru, a náramně se baví u akčních filmů s hudbou 80. let. To že si z americké letecké základny půjčí kluk a strejda dvě, v té době nejmodernější letadla na světě a nikomu to nevadí, nad tím se ostatní můžou jen pousmát. Každopádně nemůžu dát míň než průměr, už jen kvůli těm senzačním F 16. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Nepřátelské MiGy si rovněž zahrály izraelské letouny - IAI Kfir. Americké letectvo několik těchto letounů používalo při výcviku na elitní škole Top Gun, kde hráli roli agresorů. (Foxhound#1)
  • Někteří Libyjští vojáci na letecké základně používali švédskou zbraň 9 mm SMG m/45 původně vyrobenou za 2. světové války, která se stále používá. Ve výzbroji ji má švédská armáda a americké speciální jednotky. Jednu dobu byla vyráběna v Egyptě, právě proto ji používali ve filmu Libyjci. (Cheeker)
  • Americká armáda odmítla spolupracovat na filmu, který se týká krádeže letadla. Filmaři tak požádali o spolupráci izraelskou armádu, letouny F-16 z filmu tedy patří Izraeli. Lze to poznat podle kamufláže letounů, kterou USAF nikdy nepoužívalo. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama