Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Derek 

všechny recenze uživatele

rok 1986 bol i v znameni mini suboja medzi IRON EAGLEom a TOP GUNom. Zelezny orol mal vacsi rozpocet a pribeh ktory by sa pozdaval vsetkym narodne zalozenym amarickym divakom, lebo ide o zachranu zostreleneho americkeho pilota a nakopanie zadku arabskym "teroristom" ktorym pomahaju sovieti o co sa postara syn (!) zostreleneho pilota za pomoci svojich spoluziakov zo skoly (!!). takto to znie pekne, ale to by za kamerou nemohol stat Sidney J. Furie ktory je uplne bezradny ako v akcnych scenach tak i vo vsetkom ostatnom. dnes sa to mu neda upriet urcity sarm, vdaka obrovskej naivite, ale mna to vacsinou len nudilo. Top Gun toho roku (i vdaka Tony Scottovy ktory bol co sa tyka kvalita uplne inde ako Furie) z orla spravil akorat tak Zeleznu Sliepku... ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku jsem se dlouho vyhýbal. Jako milovník bojové letecké techniky jsem tušil, že budu spíš zklamanej než nadšenej. Nakonec se nedostavilo ani jedno. Film je udělanej pro mladý kluky co nemaj o letadlech ani páru, a náramně se baví u akčních filmů s hudbou 80. let. To že si z americké letecké základny půjčí kluk a strejda dvě, v té době nejmodernější letadla na světě a nikomu to nevadí, nad tím se ostatní můžou jen pousmát. Každopádně nemůžu dát míň než průměr, už jen kvůli těm senzačním F 16. ()

Reklama

Colinner 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám poctivej film! A když sem si teď po tolika letech sehnal úžasnej song z filmu od Rainey Haynes - Old Enough to Rock and Roll, která hraje na začátku filmu během závodu v kaňonu........... Nemám co dodat, tenhle film můžu i dnes............ A ten kdo píše, že jako dítě to měl rád a dnes dává odpad, může jít tak akorát do prdele....! Jinak Hercule Poirot v roli hlavního záporáka je už jen třešnička na dortu. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem to viděl jako dítě, byl jsem nadšený. Stíhačky, "amerika", kde je možné skoro všechno. Podrženo fajnovou muzikou. Nnedávno jsem viděl kousek v tv a nedalo se na to koukat. Většina herců bohužel neumí hrát. Vše je trošku přehnané. Dneska mě nejvíc vadí ta "idealizace" USA na právo světového vůdce a kdo je jiný, je automaticky špatný. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý a třetí díl byly prostě jen Béčka, sice poměrně špatné a s úděsným dabingem (i když na dobu, kdy to u nás šlo, to byl asi zázrak), ale oproti tomuto prvnímu filmu to byla mistrovská díla. Považovat tohle za béčko by byla urážka špatných filmů. Parta fakanů, zosnovujících s jedním pošahaným černochem bitevní vřavu ve stíhačkách, je už příliš. ~~~ V titulcích mi tak akorát chybí informace: Film byl testován na zvířatech. Všech deset retardovaných šimpanzů spáchalo sebevraždu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Tón při zaměřování tepelně naváděné střely AIM-9 Sidewinder je chybný, protože při zaměřování je slyšet pípání a při zaměření se pípání zrychlí. Ve skutečnosti je při zaměřování slyšet "vrčení" a jakmile je raketa zaměřena, je slyšet konstantí "bzučení". (Cheeker)
  • Stroje protivníka označované jako MiGy jsou ve skutečnosti izraelské IAI Kfir c2, které jsou v Izareli licenčně vyráběny na základě francouzských Mirage 5. (nowizz)
  • Bomba Hades, kterou Doug (Jason Gedrick) shodí na runway, která celá začne hořet, je zcela fiktivní. Stejně jako není možné odpálit střelu AGM-65 Maverick ze země, jelikož to zbraňovému systému zabraňují snímače tlaku umístěné v pitotově trubici. (Cheeker)

Reklama

Reklama