Bimil

Secret Tears

Drama / Romantický

Jižní Korea, 2000, 105 min

Ki-Hyung Park

Neskutečně uhrančivě podanej příběh o dívce, která má zvláštní schopnosti, o kterých sama ani pořádně neví. Celá atmosféra filmu je hodně postavená na dlouhých nemluvných scénách, který maj ale většinou neskutečnou sílu a dokážou diváka skoro až zhypnotizovat, ovšem ke konci to už přece jenom přijde trošku zbytečně zdlouhavý. Druhá projekce a tim větší proniknutí do příběhu, byla ještě lepší. Myslim, že je škoda, že je to prakticky neznámej film(27.10.2008)

Za ty oči Mi-jo Yun musím dát o hvězdu více. Výborný film, jen škoda toho rozvláčného začátku. Zatím jsem ještě neviděla tak "prozíravý" tedy spíše "prozíraný" film. Možná proto se nezařadil mezi asijské filmové "tygry". A ani o představitelce hlavní ženské role není vidu ni slechu. ?(24.1.2010)

Tento film mi zaplňa prázdne miesta mojej bôľom nasiaknutej duše. Veľmi pekný a zároveň smutný zážitok.(7.5.2009)

• neoBlast

Nikdy by mě nenapadlo, že film obsahující dravý vizuál a paranormální jevy může být tak nudný a nezajímavý. Právě formální stránka se k snímku vůbec nehodí a hudba je doslova uspávající. Po skončení jsem se cítil vyčerpán jako kdybych si 2x projel Bohy a generály a proložil to Pevností Alamo. 30 %(19.12.2008)

Melancholický, pomalejší snímek, který je krásný, silný a díky pohledu a očím (!) Ye-jin Son neskutečně podmanivý, až hypnotický... Příjemný děj, nádherná hudba a nemyslím, že toto je "klasický koreiský" film... Naopak tento snímek se pro mě vymyká z té řady x dalších romantických dramat z Jižní Korei... Svůj debut Ye-jin Son zvládla na jedničku s hvězdičkou, kterou by ostatně měli dostat všichni, kdo se na tomto snímku podíleli a proto škoda, že toto je vcelku neznámý film...(9.6.2009)

,, Ona komunikuje jinou cestou než ostatní. Když chce, může ovládat vodu. Ale bohužel... už to nedokáže dál kontrolovat... Nikdo se jí už nemůže dotknout. Její síla se úplně vymyká kontrole. " Nádherný film o láske a bezradnosti, ktorý nie je pre každého diváka. Skvelá hudba.(23.12.2008)

• Ceres

Zajímavý snímek, ale jen v některých momentech, jinak sem se bohužel většinu času pěkně nudil. Stačilo vidět jednou a víckrát už vážně ne. Celkové mě film nepřesvědčil o jeho kvalitách, další nadhodnocený korejský film tady. Pro mě pouze 35%.(9.11.2009)

Klasická korea, minimálně slov, ale maximální vypovídací hodnota, závěrečnou písničku od Sinead"O Connor si pouštím tak třikrát denně, vřele doporučuji.(26.4.2006)