Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kung Wei (Jet Li) je policista vyslaný do Honkongu, kde má infiltrovat zločinecký gang. Musí tak opustit svou ženu, která trpí smrtelnou chorobou, i svého syna, kterého učil kung-fu. V Honkongu po Kungovi začne pátrat policejní inspektorka Fong (Anita Mui) v domnění, že jde o zločince, a pátrání ji dovede až k jeho rodině. Zde postupně pochopí, že Kung není zločinec, nýbrž policista, a začne mu pomáhat v boji proti skutečným kriminálníkům. (Tamten)

(více)

Recenze (18)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jet Li a jeho miniklona Mo Tse, byla by to klasická hongkongská béčkovina. Škoda, že pořádná a vtipná akce přišla až ve finále. Kluci měli na to pobavit víc. To ale pravděpodobně nebylo záměrem tvůrců, resp. dvě třetiny filmu se snažili o rodinné drama s akčními prvky. To sice jakž takž fungovalo taky, ale na rovinu...na filmy s Jet Li se díváme kvůli soubojům a ne pro jeho minimalistické herectví. Docela mi v dnešní době chybí kung-fu filmy ve starém dobrém stylu. Jet Li, Donnie Yen, Jackie Chan, Van Damme...s výjimkou stárnoucího Scotta Adkinse a Tony Jaa nevidím žádné pokračovatele. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak ten konec teda pěkně zajebaly. Nechápu co to mělo znamenat? Nejvíc WTF scéna byla asi jak Li točí svýho synka na laně jak na kolotoči a ten masakruje záporňáky svými brutálními kopy. Ještě, že film zachraňuje krásná Anita Mui, protože Yu a jeho role záporáka je hrozná a nechápu ani scénu s popelářským vozem. Ulička dlouhá tak 300m a oni ujeli snad 3 kiláky. Mno a lámání vězeňskejch psů bylo taky very funny. Slabší Liovka. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tajný policista Kung Wei (Jet Li) dostává velmi obtížný úkol. Je fiktivně uvězněn, aby mohl utéci a infiltrovat zločinecký gang v Hong Kongu. Netuší ale, že už jeho uvěznění těžce nese jeho desetiletý syn a těžce nemocná manželka. Ta brzy umírá, ale naštěstí se malého Johnnyho ujímá policejní inspektorka Fong, která začíná tušit, že Kung Wei není úplně obyčejný zločinec. Společnými silami snad mohou šíleného vůdce gangu zastavit, dříve, než zabije desítky lidí na luxusní lodi ... I s přihlédnutím na rok vzniku filmu jsem docela zklamaný. Příběh by ještě ušel (s odřenýma ušima - přece jen, chvilkama je až příliš naivní), i absenci hereckých výkonů bych překousl (přece jen, má jít o akční film), jenže mne nikterak nezaujaly ani akční scény. Když opominu takové detaily, jako že si padouši chvilkama schovávají zbraně do vody (aby je tam Jet Li vyhmátl a mohl všechny postřílet) či odrážení vystřelených kulek nožem, tak ani bojové scény nejsou úplně to co v pozdějších Jet Liho filmech. Nejvíc nereálně působí bojové scény malého kluka, který v pohodě dokáže sejmout stokilovýho chlapa... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Děj velmi jednoduchý, předvídatelný, film mi připomínal poťouchlé filmy s J. Chánem, kdy se snaží odlehčit situaci. Ale tady jsem nevěděla jestli je to ten případ nebo se jim ta scéna nepovedla a mělo to být dramatické? Je to přece jen 20 let starý film.. Nenabízí nic oslnivého. Když se vám nebude chtít přemýšlet a budete se nedej bože nudit, tak je to fajn. Musím pochválit bojové kreace J.Li a "jeho synka". Jsou to sympaťáci. Děj se tu násilím snaží hrát na city a mě to moc nesedí. Líbí se mi bojové scény ke konci, Kung s obušky, boj proti padouchům syn a otec na lanech :). Jednou větou: nemastné neslané, ale když je hlad. Zajímavý komentář: Psema ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Asijské bojové filmy sleduji docela rád. Klidně může trochu haprovat logika děje, hlavně když se tam spolu pěkně a elegantně řežou. Toto je celkem slušný průměr, i když mi vadily setimentální momenty. Když se tyto filmy prošpikují humorem, bývají lepší. Zde oceňuji, že do bojových scén byl zapojený i klouček školního věku. A jak mu to pěkně šlo! Fungování elektroniky z poloviny 90. let, kterou ve filmu ukazovali, jsem moc nechápal. Pager byl nějaký tehdejší mobil, který dokázal nahrát vzkaz na záznamník? Něco jako dnešní SMS? No nic, současné elektronice rozumím stejně málo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama