Reklama

Reklama

Recenze (11)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

100 let ve filmech. Nádherně strávěných 9 minut u těch nejlepších a nejprůlomovějších filmů natočených do roku 1994. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prierez americkej komerčnej kinematografie a zároveň osobný test znalostí konkrétnych filmov v deviatich minútach. Dobrá práca, pozerateľná opakovane. Hoci ide o poctu zužujúcu svet kina len na komerčné a Amerikou produkované filmy, dá sa aj v takto zúženom priereze vidieť, kedy sa filmy pre väčšinové publikum začali dodrbávať v prospech odvtedy väčšinovo najúspešnejšej kinematografie efektov a falošných posolstiev. Niekedy v polovici 60. rokov. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Několik krátkých scén z několika amerických filmů skutečně nemůže být reprezentativním vzorkem filmového století. Workmane, překvápko, filmy se točí i jinde, než v Hollywoodu. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jistě zdařilá a velmi opojná koláž, navíc formálně kvalitně zpracovaná. O lásce k tomuto tématu jsem hovořil již mockrát a logicky by si i tento počin zasluhoval pět hvězd, nicméně tento výtvor naráží stejně jako všechny podobné záležitosti či různé žebříčky, kterých se ve zdejších profilech dočkáte vrchovatě, na jeden takřka neřešitelný problém - subjektivitu. Všechny významné filmy, co zde vidíme, jsou významné jenom podle autora samotného, mě osobně tam absentovalo Osvícení, Pomeranč nebo více evropského filmu... vidíte sami na mém příkladu, sto lidí, sto chutí. :-) A takhle můžeme debatovat do nekonečna... Nicméně i přes tuto nesrovnalost se jedná o jednu z nejkrásnějších ukolébavek, co znám. ()

Reklama

Reklama