Reklama

Reklama

Harry Potter a Fénixův řád

  • Velká Británie Harry Potter and the Order of the Phoenix (více)
Trailer 4
Fantasy / Rodinný / Dobrodružný / Drama
Velká Británie / USA, 2007, 138 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Michael Goldenberg

Hrají:

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jason Isaacs, Tom Felton, Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon (více)
(další profese)

Harryho Pottera a jeho bratrance Dudleyho napadnou během prázdnin mozkomorové. Harrymu se sice podaří v poslední chvíli oba zachránit pomocí ochranného kouzla "patrona", ale za jeho použití před mudly mu hrozí vyloučení ze školy. Po krátkém setkání s Hermionou, Ronem, Siriusem, profesorem Lupinem a dalšími přáteli v domě Fénixova řádu pokračuje Harry v cestě na ministerstvo kouzel, kde má disciplinární řízení rozhodnout o jeho osudu. Přes napjatou situaci Brumbál zvrátí rozhodnutí v jeho prospěch. Že potíže čekají i ve škole, pochopí Harry, když zjistí, že na příkaz ministerstva je novou učitelkou obrany proti černé magii protivná Dolores Umbridgeová. Harry má stále podivnější sny, které ho pojí s Voldemortem. Zachrání sice díky tomu život panu Weasleyovi, Brumbál se však jeho vidin obává a pověří profesora Snapea, aby chlapce cvičil v nitroobraně a naučil ho, jak komukoli zabránit v přístupu do své mysli. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

metal

Však tej sa aj dostane po zásluhe. Každému, čo mu patrí. Inak súhlas.

Najlepší je ten koniec na ministerstve a aj súboj pri kamenných blokoch. Efekty svetla v tme sú naozaj super. Zároveň by si to žiadalo celkovo vo všetkých dieloch dokopy, pridať ešte pár takýchto scénok. Aj hľadanie spomienkovej gule je výborné.

Práve preto, že kúzla a svetelné efekty mám tak rád, sa mi čarodejov učen nepáči. A práve pre ten dobrý finálny súboj a koniec v tomto diele, diel 3 sa mi nepáči. Lebo v diele 3 si spomínam až príliš dobre na Lupina a animága s vlkolakom. To sa mi páčilo najmenej.

metal

metal (hodnocení, recenze)

Jako je to sám o sobě díl dost pěknej,ale strašně mě štve ta úča z ministerstva!

na příspěvěk reagoval breeder

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

Pro mě je pátý díl hned druhý nejlepší po dílu šestým. Jen je škoda že spousty zcén vynechali, neboť teď čtu knížku a chybý toho sakra dost !

Ja83

Ja83 (hodnocení, recenze)

Tento díl je o mnoho lepší než ten minulý, i když je oproti knize značně osekaný. Aspoň ale drží pohromadě. Závěrečný souboj na ministerstvu je úchvatný. Za zmínku taky stojí nové postavy jako je Luna a Umbridge, jejichž představitelky je hrají opravdu výborně. Soundtrack se taky povedl. Takže 5*

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

movieband: tak ale za to ze zomrie Sirius ten film nemoze:D a podla mna je najlepsi spolu s prvym a tretim

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Tomu říkám "kvalitní" názor. A ještě "kvalitněji" vyjádřený...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Tohle je asi tak nejhorší díl, kromě prvního dílu,protože nejen, že tam zemře Sirius co je uplně trapné ...... jinak se na to dalo dívat

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

v tom filme je vsetko, co moze..je tam akcia aj vtip...snad:D suhlasim ze Daniel je strasny..ale aj ty si:D:D

StrYke

StrYke (hodnocení, recenze)

Jeden z nejvíce přeceňovaných filmů, co jsem kdy viděl... Ale tak je to v podstatě se všemi díly Harryho Pottera od čtvrtého dílu. Kdyby už si konečně lidi přestali namlouvat, že se "literární filmy" o Harrym Potterovi daří, tak by možná viděli, že ti tvůrci už jsou i tak blbí, že z toho, co mělo být už jakžtakž horor, udělají komedii. WTF? Kdyby alespoň už na začátku vybrali jiného herce než je ten trapák Daniel Radcliffe!!

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

tento diel je moj oblubeny...su tam fakt posobive sceny...napriklad to ako Wizliovci naseru Umbridgovu...ako spadnu vsetky tie jej pravidla naraz...alebo ako spadnu tie proroctva...alebo ako bojuju aurory so smrtozrutmi...a nakoniec tiez boj Dubledora s Voldemortom...podla mna skvely film

Nons3nse

Nons3nse (hodnocení, recenze)

Ludia,neviete ako sa volá pesnička , ktorá hrá počas traileru na Markíze,keď Harry z ostatnými ide okolo lode ? .... DIK

BugHer0

BugHer0 (hodnocení, recenze)

Zdravím, začal jsem překládat do češtiny fanouškovský muzikál jménem A Very Potter Musical. Je to hodně povedené a zábavné dílko, které autoři rozdělili na jednotlivé epizody a dali na YouTube. Zatím mám přeloženy 4 díly a nové přidávám vždy ve středu a v neděli ve 20:00. Určitě se podívejte: http://www.videacesky.cz/tag/a-very-potter-musical Stojí to za to.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Hudbu k posledním dílům (6 a 7) bude podle všeho dělat J. Williams...

Mr.Dogman

Mr.Dogman (hodnocení, recenze)

Dívám se na to už nevím po kolikáté, a ten soundtrack je nádherný! To úplně hladí uši. Krása! Kdo má na starosti hudbu v posledním dílu?

Smoldo56

Smoldo56 (hodnocení, recenze)

Zatiaľ najlepšie sfilmovaný Harry Potter. Yates sa s ničím nehral a pripravil nám zážitok, ktorý vo svojej sérii nemá obdoby. Tam kde Columbus farbil steny Chrabromilu, Cuaron vyberal mikiny a Newell sa hral na akčného režiséra prišiel Yates, aby všetkým predviedol, že on je ten kto posunie filmového Pottera vpred. Film obsahuje všetko, čo správny Potterofil od snímku očakáva, postupnú gradáciu, akciu, napetie, lásku, komédiu, thriller a drámu. Konečne sa herci naučili hrať, scenár posobí ucelene a naozaj máte pocit že nepozeráte len rozprávku pre 8-ročné detičky.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Vidím, že fanoušci Columba jsou zde vyloženě v menšině. I přesto mu tímto vyjadřuji svoji podporu. o:-)

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

goodnic - nevím za co stojí dabing. Fénixův řád jsem viděla 2x s titulky (obecně vzato dávám původnímu znění s titulky přednost). Teď jsem viděla Prince dvojí krve s dabingem a dalo se to vydržet.
Nicméně Chris Columbus je nudař, který by z toho udělal tak akorát neškodnou pohádku. Ovšem Yates taky není žádná výhra.

Související novinky

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Norton a Pitt opět spolu

Norton a Pitt opět spolu

18.09.2007

V Klubu rváčů byli nerozlučnou dvojicí ;-), a brzy Eda a Brada opět uvidíme na filmových plátnech bok po boku. Stane se tak v dlouho připravovaném celovečerním remaku televizní minisérie State of… (více)

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama