Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper nám stárne.A se stářím přichází i ipotence.Tak mu to nemějme za zlé,že zrežíroval hororový mišmaš,který sám neví jakým směrem se má ubírat.A další Hooperův film s názvem Jinn vypadá ještě na větší průser.Asi nezná přísloví,že v nejlepším se má přestat.Už se na to vyser a jdi radši do režisérského důchodu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horror, ktorý sa snaží pôsobiť aurou 80.-tych rokov. Chvíľami sa mu to skoro aj darí. Vykráda snáď všetky vtedajšie témy a miesi ich v akýsi nepodarený príbeh. Ale nakoniec to nie je až taká katastrofa. Celkom sympatický mladí herci, chátrajúca márnica pri zanikajúcom cintoríne, ľahko humorne pojatá réžia, zopár nechutných scén. Najviac ma však zaujalo obsadenie hlavnej úlohy Denisou Crosby. Táto herečka v roku 1989 skvele stvárnila Rachel Creedovú vo filme "Pet Sematary". Škoda, že sa jej podobný výkon nepodarilo zopakovať aj v "Márnici". ** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra lidi, by mě teda zajímalo, co přesně od hororu očekáváte? Tohle je celkem slušná jízda v duchu osmdesátých let, která se trefila do mého gusta. Jestliže jsem dal Lesům 3* za to, že z námětu a atmosféry nevymáčkly víc (a celý film na to potenciál měl), tady klidně dám i ty 4, protože Tobe z toho vymáčkl všechno, co šlo. Víc už s tím udělat nešlo a mě to takhle, jak je to udělaný, stačí. Zvracení do úst, všechny scény z márnice a práce na mrtvolách, jsou docela zajímavé úseky. Jediný, co mi trochu vadilo, byl samotný závěr filmu, ten si Tobe mohl klidně odpustit, zas až tak se toho ducha osmdesátek držet nemusel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor/Mysteriózní/Thriller? No, možná v první polovině filmu to působilo jako laciný TV mysteriózní horror, nějaká špetka atmosféry by se našla a snad i napětí, pokud bych všem odpudivým postavám (mám na mysli hlavní hrdiny) nepřála nekompromisní zánik. Ale potom převzal režisérskou taktovku Zdeněk Troška nebo někdo takový a najednou z "Márnice" byla komediální fraška, která děsila jedině svou nesmírnou trapností. 25% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli to Hooper myslel vážně nebo jestli to byla tak trochu parodie. Byli chvíle kdy mě film docela vtáhl do děje a nehnutě jsem pozoroval vývoj příběhu. Bohužel poměrně slušně rozjetou atmosféru zbabral nepovedený konec. Posledních deset minut bych mohl nominovat na nejvíc stupidní desetiminutovku ve filmu roku. Škoda. Hooper na celé čáře zklamal. Celek působí jako debut nějakého amatérského režiséra, který sice má talent, ale stále kopíruje své vzory a technicky nedosahuje stále ještě vysoké úrovně. Je s podivem, že to o kom tu mluvím je slavný hororový režisér Tobe Hooper, ten jenž zplodil Poltergeist či Texaský masakr. Hooper mě zklamal již jednou v případě Děsu v prádelně, což bylo sice o chlup lepší, ale ani tak se žádný zázrak nekonal. No, snad do třetice zklamání nepřijde a natočí ještě na stará kolena nějakou pecku. Doufám a přeji mu to. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama