Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

xjane 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších nudných "hororů", kde je všechno špatně...příběh, herci, efekty (jestli se to tak dá vůbec nazvat)...pár nechutností, pár nechtěně vtipných scén...zombíci jsou totálně neschopní a směšní...no a logiku tady taky nehledejte. Odpad nedávám jen z důvodu, že jsem se párkrát opravdu pobavila, takže za mě 15%. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tobe už dávno nie je tým čo býval a svoju reputáciu priam hazardérsky rozmieňa v nenáročných "pulpových" príbehoch, ktorým sa nehnusí ani to najhnusnejšie klišé. Priehľadný scenár v prvej polovici zachraňuje aspoň hustou atmosférou, aby to vo finále dorazil chvíľami nechcene komickými "zvratmi" a vizuálnymi efektami, aké by aj pred dvadsiatimi rokmi pôsobili úsmevne. Veľmi, veľmi slabé tri hviezdičky. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda od Hoopera góól přímo do vinklu. Po zhlédnutí této parodie na horory ( opravdu marně hledám slušné slova ), jsem se utvrdil akorát v tom, že tento pán zkrátka na natočení normalního filmu prostě jednoduše nemá koule a raději by měl zůstat u svých seriálků pro malé dětičky, kde se zakope v závěrečných titulkách mezi své kolegy a tak není pořádně ani jasné kdo to nakonec režíroval. Film je jiná kategorie a tu bych přenechal odborníkům na slovo vzaté, zvlášť co se týče hororové tvorby, na kterou jsem jako fanda více háklivější. Na Mortuary je nejděsivější její samotný název a to opravdu nepřeháním. Všechny lekačky jsou tvořené podle kopiráků, kdy najednou zničeho nic všechno stichne na pár vteřin a ozve se rána, kterou už prostě čekáte a nevyděsí tak ani malé dítě. Směšnější kostýmy jsem dlouho neviděl a přirovnal bych to k situaci, kdy dáte tří letému dítěti do ruky rtěnku ať se zkusí samo namalovat. Jelikož má film věkové hodnocení od 13 let ( ano čtete správně ), tak zapomeňte na nějaké gore scénky ba co do konce na nějakou kapičku krve. Nad hereckým personálem, jako takovým se nemá cenu ani pozastavovat, ale minimálně Alexandra za tu jedinou hvězdičku stojí, ikdyž to je o setinky. Závěr filmu jen pětkrát podtrhne to co jsme viděli... parodii. ()

Leoric odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, co chtěl Tobe Hooper říci tímto filmem. Tohle dílo je jedním velkým klišé.. Bezmanželní rodina se přestěhuje na zapadákov, a to nečekaně do starého domu opředeného pověstmi, nenáviděného místními obyvateli, a strašidělně vypadajícího za bouřky, která město sužuje vpodstatě každý večer. Aby toho nebylo málo, hned za zahrádkou radostně kyne hřbitov, a vybízí děti oné zmíněné rodiny k veselému skotačení kolem hrobů. Uzavřenému synovi začne znepříjemňovat život parta teenagerů, a ještě se kvšemu probudí ve sklepě zombies díky neznámému viru. Ani teď se člověk nedočká čehokoliv překvapivého, a když se film dokodrcá ke konci, přesně už víte, kolik máte na stropě kocourů, a v nose holubů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

T. Hooper natočil jen pár výborných hororů, zbytek je průměr. Přesto mám jeho filmy rád, i když zamrzí, že jeho talent se neprojevil u více snímků. Márnice jakoby vznikla v 80. letech, což kvituji, dojem snad kazí jen levné počítačové efekty v závěru. Hřbitov, márnice, tajemná plíseň a hrůza pod zemí. Škoda, že strachu moc nenažene a napětí dostává až poslední čtvrtina. Dojde na upadlou ruku, vytržené srdce i ustřelenou hlavu, z průměru to ale film nevytáhne. Plusem je pro mne sympatická D. Crosbyová, byť nejlepší role má už za sebou. Jinak barabizna je děsivá sama o sobě a na podzemí, kde jsou vidět odkazy na Texaský masakr, se tvůrci vyřádili. Výborná je hudba - Pentagram, Oedipus, Bongzilla, The Dillinger Escape Plan... A výživný konec si rozhodně ocenění zaslouží. Podivnost: vystudovaná patoložka používá při práci anatomický atlas, jako by to nikdy nedělala. Původní hodnocení ponechávám, znovu už se ale asi na film nepodívám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama