Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Meno režiséra, hrôzostrašný plagát a sľubný názov. Táto trojkombinácia sľubovala minimálne slušný priemer. Lenže keď sa pozrieme bližšie, tak zistíme, že od Hoopera sa toho dnes veľa čakať nedá, že takýto retro plagát musí nutne klamať, pretože nie sme v Taliansku 70. rokov a názvami hororov sme sa už nechali oklamať veľakrát. Ako nočné wtf však odporúčam. Kvôli presvedčeniu sa na vlastné oči, o čom píšem. Zabudol som ešte na absenciu ďaľšieho dôležitého tria, atmosféry, napätia a hrôzy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý jsem si u Márnice vzpomněl na dobu, kdy Tobe natočil Texas..., Salem's Lot nebo Poltergeista... Ne, že by byla Márnice úplně špatná, atmosféru má více než slušnou, zejména v první polovině a masky zombies vypadají dobře, ale scénář není moc vydařený, casting musel dělat totální trotl (tak nesympatické herce jsem už dlouho neviděl) a co nasere nejvíc, jsou digitální triky... Ty jsou tak špatné, že se vám z nich bude chtít zvracet... Prostě na film se dá v klidu podívat i se u něho dobře pobavit, ale už to není ten Hooper, jak jsem ho měl rád... ()

Reklama

Majka_SVK odpad!

všechny recenze uživatele

Hnevám sa na seba, že som vôbec tento film pozerala. Bola som varovaná a napriek tomu som neposlúchla. V prvých minútach filmu som mala pocit, že ide o klasický priemerný horor a že nič nestratím, keď ho dopozerám. Bola to však chyba. Film sa zvrtol do šialenej miestami až paródie plnej smiešnych efektov, hlúpej zápletky a klišé. Horor pôsobil nízkorozpočtovo, efekty boli miestami až smiešne. Ak mám odporučiť, ten film nepozerajte, je to strata času, jedine ak máte radi paródie, pretože tento film naozaj paródiu pripomínal. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V logice se nepitvejte, mrtvá těla užívejte!" Patoložka s mottem "Každý konec je pro mě začátek" zpracovává mrtvol kusy a mrtví pak dělají psí kusy. Aneb odsávání tělních tekutin může být nuda, ale i pěkný humus tanec. Obzváště vyskytují-li se ve filmu chcíplotiny rozverné, s kompulzivními poruchami chování: "Drž hubu, blbe!" Jak se mi v plesnivé márnici líbilo? Užil jsem si to. Např. patoložku vybalující po stěhování vercajk, čili nádobíčko: "Tohle je do pitevny, tohle do kuchyně... hlavně to nepoplést!" Líbila se mi i praxe hřbitovních dětí, noční rande mezi náhrobky, protože trocha strachu je spolehlivé afrodiziakum. Slovy pořádkumilovného, leč stydlivého šerifa: "Mladíci své dívky vystraší a potom je... potom je... svedou." Dostalo se mi také poučení, že strašidla drží dietu, pročež je nadměrné množství soli spolehlivě zrakví, i důrazného šerifova varování: "Tohle město bere násilí velmi vážně!" A co ještě jsem si užil? Hele, nebuďte moc zvědaví, pamatujte, že zvědavost zabila kočku! ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Od tvůrce kultovního Texas chainsaw massacre bych teda čekal něco víc, než PG-13 (žádné brutality + skoro žádná krev....jo a ještě k tomu zkurvená nuda) horrůrek pro maximálně tak 12-ti leté parchanty, kteří s tímto kouskem budou chodit machrovat svým vrstevníkům s tím, že maj "hustej horror Márnice." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama