Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

T. Hooper natočil jen pár výborných hororů, zbytek je průměr. Přesto mám jeho filmy rád, i když zamrzí, že jeho talent se neprojevil u více snímků. Márnice jakoby vznikla v 80. letech, což kvituji, dojem snad kazí jen levné počítačové efekty v závěru. Hřbitov, márnice, tajemná plíseň a hrůza pod zemí. Škoda, že strachu moc nenažene a napětí dostává až poslední čtvrtina. Dojde na upadlou ruku, vytržené srdce i ustřelenou hlavu, z průměru to ale film nevytáhne. Plusem je pro mne sympatická D. Crosbyová, byť nejlepší role má už za sebou. Jinak barabizna je děsivá sama o sobě a na podzemí, kde jsou vidět odkazy na Texaský masakr, se tvůrci vyřádili. Výborná je hudba - Pentagram, Oedipus, Bongzilla, The Dillinger Escape Plan... A výživný konec si rozhodně ocenění zaslouží. Podivnost: vystudovaná patoložka používá při práci anatomický atlas, jako by to nikdy nedělala. Původní hodnocení ponechávám, znovu už se ale asi na film nepodívám. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jeden môj kamarát väčšinu filmov opíše takto: "Bol to dobrý horor (akčný film, atď...), ale zlý film." Keď už použijem jeho vyjadrovanie, tak Márnica je zlý horor a ešte horší film. Márne som dúfal, že Hooperovi ešte z jeho čias Poltergeista a Texaského masakru zostal nejaký hororový talent, no Kultom hrôzy ma nemilo prekvapil, Krokodíl už nestál za reč a najnovšia Márnica mi len potvrdila, že Hooper už nie je ani z polovice taký režisér ako býval. Tuctová vyvražďovačka, ešte k tomu aj nudná. Úvod síce nebol až tak zlý, ale ostatné je strata drahocenného času. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes atmosféricky zajímavou první půlhodinku se přeneseme ke spádnější druhé půlhodince,po které ovšem následuje k našemu nemilému překvapení třetí půlhodinka naprosto braková.Maloměstská poloopuštěná márnice skutečně nabízí sama osobě zajímavé prostředí pro natočení takovéhoto filmu,ovšem autoři zřejmně neměli naprosto žádné finance a navíc ani dobrý nápad a námět.Herci jsou béčkový až běda,triky laciného televizního ražení a naprostá impotence jakéhokoliv nápadu či jiskry originality,to vše dělá z Márnice přes svou úvodní povedenou atmosféru jen další průměrné béčko.Ale ty 2* jsou skutečně lepší.P.S.možná jsem staromodní,ale nepatří do horroru krev?P.S.2 Tobe Hooper by měl už nejspíš svou režisérskou židličku raději pověsit na hřebík. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V logice se nepitvejte, mrtvá těla užívejte!" Patoložka s mottem "Každý konec je pro mě začátek" zpracovává mrtvol kusy a mrtví pak dělají psí kusy. Aneb odsávání tělních tekutin může být nuda, ale i pěkný humus tanec. Obzváště vyskytují-li se ve filmu chcíplotiny rozverné, s kompulzivními poruchami chování: "Drž hubu, blbe!" Jak se mi v plesnivé márnici líbilo? Užil jsem si to. Např. patoložku vybalující po stěhování vercajk, čili nádobíčko: "Tohle je do pitevny, tohle do kuchyně... hlavně to nepoplést!" Líbila se mi i praxe hřbitovních dětí, noční rande mezi náhrobky, protože trocha strachu je spolehlivé afrodiziakum. Slovy pořádkumilovného, leč stydlivého šerifa: "Mladíci své dívky vystraší a potom je... potom je... svedou." Dostalo se mi také poučení, že strašidla drží dietu, pročež je nadměrné množství soli spolehlivě zrakví, i důrazného šerifova varování: "Tohle město bere násilí velmi vážně!" A co ještě jsem si užil? Hele, nebuďte moc zvědaví, pamatujte, že zvědavost zabila kočku! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Márnice je v pořadí dalším tupým a ničím nezajímavým hororem. Totalně dementní scénář, přičemž více než polovina vás nudí a nikoliv straší. Herecké výkony, no to je prostě katastrofa, zejména tedy Dan Byrd, který nepředvádí absolutně nic. Přiznávám se, že celkem se mi líbila jakžtakž poslední půl hodinka ve které se aspoň něco málo dělo ale zase se to všechno podělalo příšerným koncem . Ovšem vrcholem všeho jsou masky oživlých mrtvol. Něco tak odbytého jsem ještě neviděl a masky misto toho aby působily děsivě tak spíše působí směšně. 1* a to ještě velmi slabá!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama