Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Recenze (306)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hurá, konečně jsem se zas jednou u hororu trošičku bál. Asijské duchařiny dělím do dvou skupin - u první skupiny mám při sledování strach (Nenávist, Shutter), u té druhé se nudím (všechny ostatní). Za to, že mě Shutter takhle dostal, může množství vydařených lekaček a hrůzyplných momentů, při kterých mě nejednou pořádně zamrazilo. Ba co víc, zaujal mě i příběh, jenž není vůbec špatný, má dobrou pointu a ani evropskému divákovi nehrozí, že se do něj zaplete a nepochopí jej. Nezbývá mi tedy jiná možnost, než hodnotit tohoto zástupce mého nejméně oblíbeného subžánru velmi vysoko. PS: Jsem zvědavý jak moc horší bude brzký americký remake... Horror movie of the year ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Banjong Pisanthanakun, Sopon Sukdapisit, Parkpoom Wongpoom .. Nemám zrovna dvakrát rád (špatné) horory jako žánr. Navíc ty duchařské mě v poslední době stále více iritují! Samozřejmě na pár čestných výjimek. Jednoduše mne nebaví je sledovat. Scénáře bývají často slaboučké a kromě výjimečně dobré kamery a působivého hudebního doprovodu se často jedná jen o budování jakési atmosféry, ale nakonec kde nic tu nic. Do téhle šablony spadá i Shutter. Pár prvků je povedených, ale jako celek je to nuda, navíc už hluboce neinvenční a neoriginální. 30%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

S miernou nadsázkou možno Shutter označiť za thajský príspevok do "Ringu-family" :-) . Máme tu zase zlovestného ducha (ďalšia štylizácia smerom ku Sadako), ktorý trápi živých za bezprávie na ňom spáchané v minulosti. Ľakačky miestami fungujú, miestami nie. Potešujúcim faktom je ale to, že film de facto obsahuje dve pointy, pričom tá druhá, je oveľa zaujímavejšia a svojím spôsobom prekvapujúcejšia ako tá hlavná pointa (identifikácia onoho zločinu v minulosti). 3,5*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o miliontouprvní variaci na duchařinu s děvčetem s "bílou tváří" jde o vynikající záležitost, která má atmosféru, dobré nápady a k tomu šikovně recykluje i ty jinde již využité. Lekačky jsou kde čekáte a přesto se leknete, atmosféra je slušná, bizarní pointa také ujde. Celkově se jedná o sympatický thajský snímek, který kazí jen to, že přeci jen podobných snímků je spousta a že zde není úplně naplno využita hudba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY DUCH ZŮSTANE S TÍM, KOHO MILOVAL.“..... /// Když v Thajsku sejmete auťákem osobu a necháte ji svýmu osudu, vleze vám ta svině do foťáku a dokurví vám negativ (a teda i fotky). Až později zjistíte, že je furt lepší, dokuď je ve foťáku, než třeba v komoře (pro debily - foto komoře) a romantici ocení tu sílu lásky ,,až za hrob“. Na místě je otázka: Má mě další z řady ošklivých strašících děvčátek čím překvapit? MÁ! Šikmovokej originál lepší americký verze (kterou tímto zdravím a ubírám jí hvězdu). Příběh je taková ta klasika, ale pár hustejch okamžiků (kdy mi po těle neběhal jen mráz, ale snad všichni Ukrajinci z mrazíren)(spolu s ňějakou černovlasou sviní, čumící mi z vany) říkaj, že tohle strašeníčko je hodný doporučení. I když uznávám, že ty 4* jsou kapku přestřelený..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju parafráze český lidový tvořivosti. Klíště na svoji šanci čekalo dost dlouho! 2.) Su blázen do strašidelných fotek. 3.) Kurevsky mě bolí za krkem. 4.) Thx za titule ,,JAHA“ a ,,marous“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete... niekedy mŕtvi zostávajú s tými, ktorých milovali.“ K thajskému SHUTTERU som sa dostal až po všetkých „základných“ ázijských šokoch (OKO, RINGU, ZMEŠKANÝ HOVOR, séria JU-ON) i menej základných (TEMNÁ VODA, INFEKCIA, PREDTUCHA), nevraviac o amerických remakoch (NENÁVISŤ, KRUH, PULSE). takže hoci by sa mohlo zdať, že som toho mal po krk, jednalo sa napokon o poriadne mrazivé, znepokojivé a psychologicky vtieravé psycho, ktoré vám rozhodne neodporúčam pozerať samým a v noci. O štyri roky vznikol nevydarený hollywoodsky remake. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Originalita uz z asijskych ducharin prakticky zmizela a bohuzel ani thajsky Shutter neni vyjimkou. Vpodstate se v nem nesetkame s nicim, co uz by jsme nekolikrat nevideli. Nastesti je zpracovani silne profesionalni (kamera v posledni tretine je opravdu skvela) a autori vedi, jak divaka poradne vydesit. Nektere sceny jsou opravdu infarktove a osobne si budu dlouho rozmyslet, nez zas neco vyfotim polaroidem. :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně na duchařské horrory moc nekoukám, nebo je moc nemusím. Ale tohle je v rámci duchařského horrorového subžánru dle mého naprostá špička. Snad od dětství se mi nestalo, abych se u filmu lekal a abych se u něj chvílemi bál. Přitom mechanismus spouštění těchto "reflexů" je jednoduchý ... hodně dělá dobré ozvučení domácího kina nebo dobrá sluchátka, stejně jako náhlé, nečekané a odpudivé výjevy. Na ničem jiném to nestojí. Ale tento film má tyto scény dovedeny do dokonalosti. Nstojí však pouze na nich, ale také na obstojném příběhu, který z tradiční "nehody na silnici" udělá docela zajímavý a postupně se odkrývající příběh. Skutečně výtečná záležitost, pro příznivce žánru rozhodně povinnost! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po sklamaní zo série Ju-On som sa odvážne vrhol na ďalší šikmooký horror. A tento bol vážne dobrý ! Shutter mi štruktúrou i príbehom veľmi pripomenul moje obľúbené Oko. Ľakačky naozaj ľakajú, i keď príbeh je priehľadný od začiatku až do konca. Podobne ako v Oku i tu má veľký podiel na atmosfére vhodne vybratá hudba. Akurát mi trochu vadilo, že Natre vyzerá veľmi podobne ako Kayako z Ju-On. 8/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě slušný příběh, velmi zajímavá pointa, mrazivá hudba, dostatečně nechutné scény a slušné lekačky. Rozhodně jeden z nadprůměrných hororů. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ta ATMOSFÉRA! Definitivně je SHUTTER jedna z nejlepších duchařin, kterou jsem kdy viděl. SHUTTER obsahuje všechny složky hororového filmu: mrazivou atmosféru, napětí, děsivý vizuál, perfektní hru s divákem, děsivé scény, výborná práce s kamerou, skvělý scénář a ten konec! Brrr…Neporovnatelné s americkým remakem. I když jsem (bohužel) první viděl americký remake a věděl jsem, do čeho jdu, pořád působivé (kdybych neznal námět asi bych celý film nedýchal). ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tak z této thajské záležitosti jsem vcelku dost paf. Nečekal jsem moc... a dostal jsem vrchovatě. Parádní lekačky, silný příběh, který (až na pár momentů) ani moc nedrhne. Dlouho už jsem se tak parádně nebavil a nebál... navíc postupně odhalované tajemství proč, jak, kdo tomu všemu dává smysl a jakousi hloubku. A ještě k lekačkám: samozřejmě je to věc silně subjektivní - záleží na osobě, rozpoložení etc. - ale ty ze SHUTTER mě fakt vytáčely na maxi-míru. Shrnuto a podtrženo: Vynikající horor, který má pár chybiček... ale ty mu určitě za všechny ty parádní lekačky rádi odpustíte. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Film doslova postavený na lekačkách, v mém případě skoro stoprocentně účinných. Svižné tempo, pěkná kamera, strašidelný duch - co víc si v tomto žánru přát? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice povedený duchařský horror se skutečně hrozivým vyvrcholením. Snímek pracuje jak s atmosférou, tak s několika lekačkami. V průběhu nepůsobí zcela vyrovnaně a dá se říct, že místy sklouzává k béčku, ale pointa je dostatečně šokující na to, aby ten pocit přebila. Vzhledem ke konkurenci, scény jako např. vyvolávání fotek utváří rozhodně silnější a děsivější dojem než Oko, ale na takový Session 9 to nemá... Solidních 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že když jsem už viděl plytký americký remake, nebude na ně mít thajský originál takový dopad. Naštěstí to byla pravda jen částečně a ukazuje se, že Asie a horory skutečně patří k sobě jako máloco. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fotograf Tun srazi autem na silnici nahle se objevivsi postavu. Telo se nehybe a mladik ujede zbabele pryc. Nejaky cas pote se na jeho fotografiich zacnou objevovat divne stiny. Jeden ma tvar obliceje. Nebude to dlouho trvat, a Tunovi a jeho pritelkyni bude pekne horko.. Thajsky Shutter patri mezi absolutni spicku asijskych ducharskych horroru. Originalitou zrovna nesrsi, dej je docela predvidatelny, ale to hrave prebiji zpracovanim a na pomery zanru silnym pribehem. Temer vsechny lekacky jsou vytecne (pri nekolika z nich se mi hruzou jezily chlupy na tele), tradicne vlasaty duch poradne desivy, atmosfera hutna, herci dobri a vizualni zpracovani na patricne vysi. A ten neskutecny zaver.. Ten patri mezi nejsilnejsi, co jsem kdy v horrorech videl. Jakostni ducharina. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný horor, asiati to prostě umí a tahle duchařina je jedna z nejlepších co jsem poslední dobou viděl, myslim si že je lepší než kruh a to i když Shutter pár scén z Krurhu vykrad.Sice se tady žádnej originální příběh neodehrává, ale je tak pozměněn aby to nevadilo a aby scény, který už byly jinde, vypadaly jinak, takže to ani moc nevadí. Ale to co tenhle film dělá opravdu dobrým je dokonalá mrazivá atmosféra a naprosto užasný lekačky a hned několik jich je nadmíru povedných a konečná pointa je originální a dost překvapivá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No jo, tak to dopadá, když thajský Rosický neopouští přítelkyni s klasickým: „Myslím si, že náš vztah nemá budoucnost, měli bychom se rozejít.“, ale rovnou jí poví, ať mu vleze na záda.. Klasická asijská duchařina s lekačkami, co místo hercny spíše ohrozí ušní bubínky a já po ní rozhořčeně volám: „Stop rasismu!“ Už mám až po stařečka popelavě BÍLÝCH holčiček, co potlačují charakteristické znaky mongoloidní rasy. Ba co víc, volám po duchovi afroamerického vzezření, či eskymáckého původu - nejlépe s blonďatým přelivem, protože kdo se má na ty černé chuchvalce vlasů, co zacpávají odtok z vany, pořád dívat! Vždyť smrtelná bledost může mít tolik odstínů! Politickou korektnost i pro záhrobí! A mimochodem, ona šokující pointa mě příliš nevzala. Spíš mi bylo líto Natre, která se každým průchodem dveřmi musela pořádně praštit čelem o horní futra.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z thajskej produkcie. Má zaujímavý príbeh, ktorý má takú istú schému ako prakticky všetky ázijské duchárske horory, takže o originalite sa tu moc hovoriť nedá, ale všetky tieto filmy majú jeden charakteristický prvok, ktorý ich od ostatných odlišuje a v tomto prípade je to fotenie. Podľa mňa je to výborný nápad, pretože fotografie a všetky činnosti súvisiace s ich výrobou majú v tomto žánri veľký potenciál, ktorý je tu využitý maximálne. Atmosféra a napätie sú na tom veľmi dobre, tu nemám čo vytknúť. A pochváliť musím aj jednolivé hororové scény, na ktoré sa veľmi dobre pozerá, hlavne fotenie v školskom sklade alebo vypnutie svetla v ateliéri. A za zmienku stojí aj veľmi dobrý záver. Herecké obsadenie je pomerne slušné, hlavný mužský predstaviteľ mi síce až tak nesadol, ale ani neprekáža a zvyšné postavy sú už úplne bez problémov. A réžia a technická stránka je už samozrejme kvalitná. Rád pozerávam ázijské duchariny ako Nenávisť, Zmeškaný hovor, Oko a podobne a Shutter rozhodne patrí medzi tie najlepšie. Príbehovo, atmosféricky aj hororovými scénami je to nadštandard a je na omnoho vyššej úrovni ako jeho americký remake. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

Reklama