Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já si ty korejské romance dávkuju postupně po čase, abych si je náležitě užila. Tahle je jedna z nejkrásnějších a bohužel také nejsmutnějších. Ústřední dvojice je neuvěřitelně sympatická a sledovat jejich příběh od zamilování se do přesmutného konce je zážitek. Někomu to jistě přijde jako citové vydírání, mně to tak nepřipadalo a určitě být na místě té dívky, udělám to samé, co ona. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, kdy film musíte prostě vidět. Protože popsat ho slovy, je téměř nemožné. Navíc doporučuji minimálně týden před filmem šetřit zásoby slz, jinak nemáte šanci vstřebat najednou dávku nejkrásnějších citů. Jak jenom to korejci dělají. Polovinu filmů z jejich kinematografie, které jsem viděl, mě dojalo k slzám. A Moment to Remember je ukázkový příklad. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ok, jsem připravený, že teď si to slíznu za to, jak hodnotím tenhle film, ale nechte mě to vysvětlit (nebo se o to alespoň pokusit). V době, kdy jsem se registroval na tento server, jsem prakticky neznal jiné filmy než ty americké (aby taky ne, když mi bylo… to raději ani nebudu zveřejňovat…) a když jsem se zde začal rozhlížet, upoutaly mě čtyři asijské filmy, které jsou podle mnohých špičky ve svém (asijském) oboru. Sedm samurajů, My Sassy Girl, Old Boy no a ještě tento snímek. (Snímky jsou v pořadí, v jakém jsem je viděl za sebou). Sedmi samurajům jsem dal (i přes stopáž) plný počet, protože mě tento snímek bavil. Filmu My Sassy Girl jsem dal tři hvězdy, protože jsem nepochopil, co na tom všichni vidí (navíc mi přišlo, že ten film musí mít tak čtyři hodiny, jak mě některé části nudily). Snímku Old Boy jsem dal za čtyři, protože jsem byl překvapený a nebyl jsem připravený na něco takového (a navíc už tenkrát jsem věděl, že si ten film ještě jednou dám znovu). No a konečně se dostávám k A Moment to Remember. Jak rád bych napsal, že mě tenhle film přesvědčil o výjimečnosti asijské kinematografie, ale nejde to a musím říct, že tento snímek je pro mě (co se týče zklamání) stejný, jako právě My Sassy Girl. Tentokrát jsem alespoň pochopil, co na tom všichni vidí, bohužel ale, se mnou tenhle film neudělal prakticky nic. Ano, bylo tam pár silnějších scén, to uznávám. Ale nic, při čem by mi projel mráz po zádech nebo při čem bych začal slzet. Navíc mi přišlo (za tohle to schytám, ale napsat to musím) že hudba a některé dialogy zněly jako z nějaké (pod)průměrné argentinské telenovely. Možná je to tím, že jsem neviděl Director's Cut, ale normální verzi, to nevím, ale jedno vím jistě. Nebudu se obtěžovat sháněním si DC verze, tenhle film mě nepřesvědčil o tom, že bych mu měl věnovat ten čas a myslím, že ta necelá půlhodina s tím filmem zas moc zázraků neudělá. 60 % s tím, že od asijských filmů od této chvíle už nečekám nic. Tak a teď hurá do mě, kameny pěkně do ruky a dál to znáte… :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný a hlavně efektivní romantický film, plný všelijakých zajímavých akčních i nervy drásajících prvků. Jenže stejně jsem tomu dal tři hvězdičky. Je to natočený hodně dobře, ale podle mě si to víc jak tři hvězdičky nezaslouží. Film má přes dvě a půl hodiny a představuje životní příběh dvou lidí, kteří se setkali a v životě to nemají jednoduché. Sledovalo se to se zaujetím, ale ten konec ohledně tý ženský byl už přehnaně dlouhej. Každopádně herci byli slušní. Napsal jsem vlastně to samý co lesumir, akorát jinými slovami. A pokud bude mít problém z důvodu kopírování, tak si to s ním vyřídím :-). Mně je to jedno, cejtil jsem to stejně. Film slušný, ale být z toho na prášky? ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jde to, ale dře to, Žaneto :-) Od revoluce byl do našich luků a háju vpouštěn Hollywood po tunách, takže průměrný český divák je zhýčkán a nevěří ničemu, co je na východ dál, než Slovensko. Proto je nám tak ta asijská tvorba tak neznámá. Já ji pomalinku přicházím na chuť, dje vidět ten obrovský rozdil v mentalitě lidí, v odlišných kultůráách, které vyznáváme. Nae meori sogui jiugae by americká produkce nikdy nezvládla, s takovou lehkostí a jemností bez postraních sraček a omáček. Nefalšovaná romance od začátku do konce! Woo-sung Jung i Ye-jin Son hráli výborně, byli sladění a oba dva na asijaty vypadali dobře. To není náznak rasismu, ale její tvář byla taková neobvyklá, hezky protáhlá a úplně na začátku vypada nejlíp. A Moment to Remember je sice nefalšovanou romancí, ale já se přes tři hvězdičky nedostanu. Přiznávám se, že je chyba ve mne, film je to totiž perfektní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)
  • Obrovským hitom sa stal film aj v Japonsku, kde zarobil viac ako 3 miliardy jenov (27,3 mil. dolárov), čo bol rekord medzi kórejskými filmami za posledných 15 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama