Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Recenze (443)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Krátké, jednoduché, ale údérné stylistické cvičení s úsměvně naroubovaným a Cravenovsky přetaženým finále. Craven pumpuje adrenalin do žil po litrech a mimochodem krásně ilustruje, o kolik mu komorní příběhy o pár lidech a z toho plynoucí psychologické hrátky svědčí víc, než tuny digitálních vlkodlaků a desetimetrových stříkanců na bílých zdech. Matematika kolem postav a hádanky, kdo je vrah, dostaly po dlouhé době volno a příběh je narýsovaný jako podle pravítka - a právě proto leží snad úplně prvně hlavní tíha na hercích... a ti jsou prostě brilantní. Rachel McAdams už se ze škatulky "pěkný, ale nepříliš známý přívěšek k hlavnímu hrdinovi" vymanila naprosto s přehledem a Cillian Murphy... roste a roste! Tenhle uhrančivý chlapík toho má ještě HODNĚ před sebou. Stačí jediný pohled a lezu pod stůl ;). Suma sumárum - až na pár logických nesrovnalostí, krátkou stopáž a zmiňované finále je Noční let současná absolutní špička žánru a prvotřídní ukázka toho, že i s malém se dá vyrobit hodně hutný heavy-metal. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Do 4* nechybí mnoho. První hodinu to Craven kočíruje s naprostým přehledem. Celé dění v letadle, podpořené klaustrofobickou atmosférou a zdánlivě beznadějnou situací hlavní hrdinky (velmi půvabná McAdams) je působivé a napínavé, bohužel jakmile se děj přesune na posledních cca 10 minut do Lisiniho domu, napětí se ztrácí, přichází na řadu předvídatelnost a trocha toho žánrového klišé. Škoda i příliš krátké stopáže (bez titulků 73 minut). Ale pozor, když bůh rozdával budoucím hercům padoušské charisma, Cillian Murphy si šel pětkrát. Hlavně kvůli němu stojí tenhle thriller za pozornost. Od ´Batman začíná´ mě tenhle týpek zajímá čím dál tím víc. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další (co se atmosféry týče) brilantní thriller, který využívá jako hlavní motiv neustálou komunikaci mezi vrahem a obětí (podobně jako třeba Collateral a Telefonní budka). Především první hodinka napíná až k prasknutí a je obdivuhodné, že někdo jako Craven (tedy autor, který ve svých filmech neustále střídá prostředí) dokáže tak schopně rozehrát drama prakticky jen na dvou sedadlech. Po opuštění letadla sice upadá kvalita o stupínek dolů, ale to není vina Cravena (který se naopak s přechodem vyrovnal srdnatě), nýbrž scénáristů, kteří ve finále využívají podstatně lacinějších berliček. Nicméně, i tak mi finále nevadí (naopak mi to přijde jako roztomilý odkaz na úspěšnou vřískající trilogii) a neshazuje mi celkový dojem z Nočního letu. Akorát není výsledek natolik precizní, aby byl film podobně nezapomenutelný, jako třeba právě Telefonní budka. A Cillian Murphy je ďábel, ze začátku hraje slaďouška přesně podle gusta dámského publika, aby následně tohle klišé hezkých herců zadupal do země, je to prostě frajer! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rachel McAdams je kost, Cillian Murphy úchyl a spolu jim to děsně sekne. Až by někteří diváci mohli během rozehřívací seznamovačky nabýt dojmu, že sledují romantickou komedii s atypicky chytrými dialogy. Jenže sotva se aeroplán odlepí od země, hrdinčin strach z létání začne být odůvodněný. Jakožto film založený na trošku vypjatější konverzaci dvou herců mnoho kilometrů nad zemí má Noční let neskutečné grády. Především, ti herci jsou velmi talentovaní a jejich postavy nejednají dle tradičních klišé podobných filmů (jinými slovy: používají hlavu, což má u Jacksona dvojí význam). Velmi dobře zde také funguje stísňující pocit člověka uvězněného ve velké železné krávě, ze které nelze prostě utéct. Komorní, místy vtipné „škádlení“ se teprve s dosednutím na zem mění ve stále ne zcela tradiční thrillerovou pronásledovačku. Dočkáme se sice sípajícího maniaka a hrdinky, která již stihla odhodit dva ze svých svršků, ale důvod jeho sípavosti, zbraně, jež ona použije i samotný fakt, že ke všemu dochází za bílého dne, je nevšedně osvěžující. Stejně jako jiné „post-eleven“ filmy spjaté s létajícími objekty a teroristicky orientovanými původci zla, lze si i sledování Nočního letu zpestřit hledáním paralel k 11. září. Lisa, zocelená dřívější traumatickou zkušeností, opakovaně nasazuje krk, aby již k ničemu podobnému nedošlo. Má sice větší strach, ale svět je pro ni díky tomu o něco bezpečnější. Dvojakým způsobem lze také chápat jiné rozložení sil na zemi a ve vzduchu (kde je oběť bezbrannější).Tyto boční proudy nijak nenarušují proud hlavní a nebrání vám vnímat Noční let coby tak akorát vydatnou žánrovou jednohubku. Čili dobré, v porovnání s takovým Firewallem dokonce hodně dobré. 75% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Adrian, Marius, tron, Tommy987, klerik ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Wes Craven dva snímky, tento a Prokletí, na Prokletí jsem byl v kině a tenhle si nechal na DVD, což jsem měl udělat úplně obráceně. Malý, napínavý, promyšlený a sympatický filmeček, který si na nic nehraje (tedy až s tou dějovou linkou ohledně senátora), má slušnou stopáž a vše, co od něj můžeme očekávat, v něm najdeme :-) Navíc Cillian Murphy je fakt bezkonkurenční. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Craven pořád umí, s napětím očekávám 25/8. Na Nočním letu je zajímavá především ta část v letadle, kdy probíhá nepřetržitá konfrontace mezi charismatickým záporákem Cillianem Murphym a sympatickou Rachel McAdams. Výsledný dojem stahuje dolů poslední půlhodinka, na čemž nese vinu scenárista, nikoli Craven - ocenil bych něco drsnějšího a nekompromisnějšího. Ale jinak je Red Eye příjemný napínavý thriller, který divákovi uběhne jako voda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nějakej ksindl si v tom filmu dovolil Rachelinušku nejdřív psychicky a pak i fyzicky ohrožovat z čehož jsem měl nervy v kýblu a přál jsem aby se ksindlovi koule změnili v boxovací pytel. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný psychologický thriller. Rozjezd filmu byl celkem nudný, ale postupem času, kdy hlavní hrdinka nastoupila do letadla film začal ubíhat celkem svižně. Líbil se mi herecký výkon psychopata (Cillian Murphy), tvářil se klidně a dokázal diváka přesvědčit. Celkově je to zajímavý film, ale nepřinášející žádné zajímavé vyvrcholení děje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $57,891,803Tržby Celosvetovo $95,577,774/videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozjetá jízda, která se v půlce totálně zadrhne a ukončí se očekávaně nudně. Cillian Murphy je v některých scénách dostatečně dábelský. Bohužel se takto děje jen občas. Vystrašená Rachel McAdams je vystrašená od hlavy k patě a snaží se jakto jde. Celkově jde o lehce atmosférický film s nezvládnutým a ohraným koncem. To nepřekvapí nikoho. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud se na vás někdo culí víc než je obvyklé, snadno upoutává vaši pozornost, a pokud k tomu ještě „všechny náhody“ jsou na jeho straně, tak pozor! Mohlo by se jednat o člověka, který si vydělává „odklízením nepohodlných osob“. Logické návaznosti sice občas drhnou, ale jinak docela solidní drama odehrávající na dvou sedadlech v letadle, mimo letadlo je to ovšem poněkud slabší. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Die Hard v kombinácii s Under Siege pre teenagerov. Bez jedinej prestávky na výdych, dynamický od úvodných "dravých" titulkov až po samotný záver. Prvé 2/3 filmu sú nielen v rámci subžánru "teenage thriller" takmer bezchybné. Logické lapsusy sa síce nájdu, ale tie sú spoľahlivo tlmené nonstop napätím v každom obraze (vďaka šikovnej montáži a neustálemu napredovaniu deja, ktoré kulminuje v perfektne načasovanom a vygradovanom twist pointe). Podporuje to výborná práca s mizanscénou v stiesnenom priestore lietadla, ako i zaujímavé nasvietenie hlavného záporáka (mimoriadne presvedčivý Cillian Murphy) - vždy v ostrom kontraste s jeho najbližším okolím, čím je jeho prítomnosť a dominancia v obrazoch značne zvýraznená. Wes Craven práve v týchto chvíľach ždíma zo seba tvorivé maximum. O to viac zamrzí záverečná tretina filmu, kedy prenesím deja mimo lietadla scenáristi začali operovať s oveľa väčšou vykonštruovanosťou príbehu vsádzajúceho body obratu na náhody, ako i nepresvedčivým prerodom nedobrovoľného "hrdinu" na neohrozeného "hrdinu". Dynamickosť v scénach síce nepoľaví, ale atmosféra razom padá o niekoľko podlaží nižšie. Klinčekom do rakvy je pre film jeho finále, ktoré vkĺzava takmer do sebaparódie s pomrkavaním na diváka v radení tých najzákladnejších klišé (ak to mal byť tvorčí zámer, tak u mňa sa žiaľ minul účinku). Veľká škoda, pretože po výborných 2/3 ostáva na jazyku horká pachuť premárnenej šance. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Wes Craven už je minulost a musím uznat, že jsem se kurva mýlil. Méa culpa Wesi, natočit takhle svižný thriller umí málokdo. A tím svižný myslím, všechno. Například bitka maniaka s kudlou proti hlavní hrdince s baseballkou byla fakt namakaná. Navíc herecké obsazení bylo výborné, Cillian Murphy a jeho psychopatickej ksicht nezklamou nikdy a Rachel McAdams to slušelo a opravdu si získala, mé sympatie. A ještě jedna pochvala pro Cravena, konečně někdo natočil film s odpovídající stopáží a zbytečně to nenatahoval na úkor spádu a švihu. Prostě v rámci žánru excelentní dílo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je velmi jednoduché. Něžná polovička ústřední dvojice nás za pomocí více či méně zábavné konverzace nechá nahlédnout do svého života a čekáme, až se zavřou dveře letadla a letuška nám popřeje šťastný let. A pak se proti sobě postaví ženské citové dilema a věcná mužská logika...... Škoda že víc logiky a nápadů nepobral scénárista. Snímek je totiž natočen celkem slušně, ale kdyby tam nebyly ty keci, tak by ta část ,,kde se něco děje“ zabrala cca 30 minut. Pravdou je, že napínavá chvilka má něco do sebe, ale je to hodně (moc!!) cítit laciným béčkem. Dávám 3, ale jednou vidět stačilo. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Kvalitní thriller s kvalitními a velmi sexy herci - sexy Rachel McAdams, sexy Cillian Murphy s nádhernýma očima. Doslova se k sobě hodili, moc jim to slušelo. Prostě sexy dvojka. Bavil jsem se dobře ! Krásný romantický film. ,-) :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Reklama