Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Recenze (486)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To nebylo vůbec tak blbý, jak jsme doufali. Nařehtala jsem se, ačkoli se nehádám, že chytrý a vtipný momentíky neměly proti těm stupidním až takovou převahu, ale prostě mi to sedlo a to o chlup víc než Zbouchnutá, tý jsem dala onehdy ounly za 3* (a půl, ale tady se na půlky nehraje) - asi záleží, v jakym to člověk vidí pořadí. A nebo v jakym "pořadí" je sám divák. Každopádně, co mě ještě hodně bavilo, byly songy, který do epizodek pásly jak prdýlka na hrneček. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát pět hvězdiček, napsat "No comment" a přidát výrazného smajlíka, s tím, že žádná další slova nejsou třeba. Jenže jsou. 133 minut unrated verze je hodně a film navzdory ultrasupersprostýmaneslušněhlasitýsmíchvzbuzujícím hláškám, husté koncentrací popkulturních odkazů a špičkovému obsazení (dlouho tomu, co mi všechny postavy bez výjimky takhle přirostly k srdci) občas "smrdí" vatou. Možná tvůrci opravdu neměli přesnou představu o tom, co chtějí natočit a snaživě do svého prvního celovečerního projektu nacpali všechno alespoň trochu zábavné a jim blízké, neřekl bych však, že kvantita přebíjí kvalitu. Vždyť už jenom kvalita některých samostatných vtipů přebíjí kvalitu mnoha amerických komedií jako takových. 40 let panic je "jinou" americkou komedií. Není pro každého, čehož budiž důkazem pro mne nepochopitelně nízké hodnocení 66% (shame on CSFD users!). Takže tak. 85% Zajímavé komentáře: Eddard, voidindigo, Muso ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komentovat film o přestárlým panicovi v mece paniců - na csfd je fakt legrační, protože někteří zdejší uživatelé překonají sexem nedotčení hranici čtyřiceti let levou zádní a nebude jim činit problém atakovat se svým panictvím hranici důchodu. Pokud jde o příběh, tak je to typická odlehčená romantika s tím, že ani v sektoru pro humor, ani v sektoru pro romantiku se to nějak extremně nehrotí což filmu jen a jen prospívá. Oba žánrové tábory tady po celý film celkem vydařeně spolupracují, takže můj výsledný pocit se dá označit za vítězství filmu nad diváckým očekáváním. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najvtipnejší film za posledných 10 rokov. Vulgárny až na hranici únosnosti, to áno, ale zároveň duchaplný a nesmierne zábavný. Neuveriteľne sympatická Catherine Keener a skvelé záverečné hudobno-tanečné vystúpenie á la Vlasy ;-). ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Nahláškovaný to je neskutečně. Obsazení to táhne kupředu, improvizované dialogy nešustí scénářem a vše hrozně dobře drží pospolu. Fakt jsem se dlouho takhle nezasmál. Jen ta stopáž byla zbytečně smrtící... to však nic nemění na faktu, že Apatow tu byl na pomyslném vrcholu a vůbec se nedivím, že se v USA z téhle taškařice stal takový fenomén (a u nás se klasicky ukazuje, že to nepobíráme - vážně 62%?). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která z tématu a možností nevytěží maximum a na můj vkus má příliš neznámého hlavního hrdinu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow, Steve Carell .. Andy Stitzer je chudák. Ve svém věku je stále panic a více méně se s tím už smířil. Na(ne)štěstí na to dojdou jeho kolegové v práci a rozhodnou se mu pomoci. Celkem slušný námět ubíjí nezvládnutá stopáž, film se místy táhne a nápadů není zas tak moc, aby vyplnily všechna hluchá místa. Slabé jako romantický film a ještě o něco slabší jako komedie. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jste-li osamělý burgerman s inteligencí nedopečeného kuřete a šarmem sobotního zvratku ve vlastních peřinách, jehož největší pohlavní úspěch je styk s hlínou v květináči, pak je tento film ušitý na míru přímo vám. Společně s Andym si můžete zafantazírovat o tom, jaké by to asi bylo, kdyby náhodná živá žena zaregistrovala vaši existenci tím, že by do vás vrazila v obchoďáku, spěchajíc k odpadkovému koši pro zbytky pizzy a vy byste se přitom omylem dotkli jejího kolena přes bavlněné tepláky. A pak nad touto představou můžete tři neděle lascivně masturbovat a vylepšovat ji svými neřestnými myšlenkami o vyhrnutém kotníčku. Holt, ne každý je učiněný lamač klitorisů, ale aspoň to dohání excelentní schopností jít včas na záchody a nenasrat si do slipáčů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie! Smál jsem se fakt nahlas až se mě všichni v práci furt ptali na co to koukám, že se furt gebim. Všichni herci jsou tam super a měl jsem z toho prostě dobrou náladu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Svého štěstí můžete dosáhnout v 10, 15, 30 ba i 40 letech. Tak jako Andy, který za pomoci kamarádů (,,tvůj pták je od teďka i můj pták“) překonal trauma z mládí..... . Je třeba podotknout, že to není jen o oplzlých kecech o sexu. Má to taky trochu romantický děj. Bohužel mi to do sebe moc nepasuje, i když to nepůsobí vyloženě špatně. Horší je, že se občas 40 ti letý Andy chová jako pitomec a stejně často je to trapnej. Přimlouvám se ponechat tento žánr teenagerům. Pubertální vtipy od nich příjmu daleko snadněji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1. A Life of Illusion - Joe Walsh ,2. Ain't No Mountain High Enough - Michael McDonald ,3. Virgin Man - Smokey Robinson ,4. Heat of the Moment - Asia ,5. Just Got Lucky - JoBoxers ,6. I Got Ants in My Pants (And I Want to Dance) - James Brown ,7. I'm Every Woman - Chaka Khan ,8. Hello - Lionel Richie ,9. Sharing the Night Together - Dr. Hook ,10. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,11. Jesu Joy - Apollo 100 ,12. Score (Shot Montage) - Lyle Workman ,13. Believe It or Not - Joey Scarbury ,14. Never Surrender - Corey Hart ,15. Search Is Over - Survivor ,16. Aquarius/Let the Sun Shine In ,17. The First Time - Steve Carell , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Některé gagy milionové (1 minute later), některé zcela mimo. Napodruhé ale Carell o mnoho snesitelnější, většina herců oblíbenější (Rogen, Banks a Jane Lynch) a celá zápletka příjemnější. Možná za to může i srovnání se Zbouchnutou nebo Superbad a tím pádem i konečné docenění, ale když se z prapodivných filmů stanou překvapivé soukromé trvalky, vážím si jich snad ještě víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vieš, sex nie je len špikovanie buchty a lízanie pekáča. To je aj láska." Skvelá bláznivá komédia, ktorá celosvetovo preslávila Stevea Carella. Ak vezmeme do úvahy štipľavý názov a kontroverzný scenár, je výsledok krotký, milý a dokonca hrejivo ľudský. Na scény, ako je tá s voskom, nezabudnete, ale ono je to v jadre naozaj v prvom rade krehký film o smutných ľuďoch. Ale mohol/mal byť troška kratší. Mňa to chytilo/oslovilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Olala tohle byla teda jizda. Sice ne uplne masakralni, precejen dve hodiny je na tenhle typ filmu moc, takze tu jsou sem tam hluchy mista, ale i tak sem se perfektne bavil. Pribeh filmu je sice stupidni, ale zpracovanej je solidne, i kdyz podobnejch veci, kdy se parta snazi pomoct kamosovi, sem uz taky par videl. Nicmene tvurci se s tim nesrali, narvali tam jedno sprosty slovo za druhym a v hlavni roli Carell se vetsinu casu tvari desne tragicky a toporne a je hodne vtipnej. A obcas se urodi naka opravdu masakralni scena. Taky musim pochvalit Setha Rogena a hlavne Jonaha Hilla, i kdyz ma uplne malickou roli. Kdyby mel film o nakejch 20 minut min, tak by to na tech 5* asi bylo, takle jen slusny 4*. Po druhym skouknuti uz to je na 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze všech stran slyšel, že se v Hollywoodu zrodila komedie, která je sice sprostá, ale tentokrát i vtipná, zastříhal jsem ušima a rozhodl se, že to risknu. Mno... Myslím, že něco TAK sprostého jsem ještě neviděl. Jestli se 40LP zdá někomu vtipný (nebo dokonce "chytrý", jak stálo v jedné recenzi), svědčí to spíš o platnosti rčení "mezi slepými jednooký králem", neboli že jsme tentokrát zůstali ušetřeni nechutných záběrů a všechno krmení pro uslintance je v dialozích. Ale ani to neberu jako polehčující okolnost. 40% ()

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama