Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (486)

Janek 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletého panice jsem se upřímně bál a pustil si ho až rok a něco po premiéře. Jsem příjemně překvapen, Steve Carell by mě utáhl i na vařený nudli (s přihlédnutím k jeho fantastické roli v Little miss sunshine, kterou jsem viděl před tímto filmem), ten člověk je mi sympatický a je vtipný. Celý film ale už tak vtipný není. Ale některé scény opravdu stojí za to a mě tahle neškodná komedie celkem dobře pobavila. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze všech stran slyšel, že se v Hollywoodu zrodila komedie, která je sice sprostá, ale tentokrát i vtipná, zastříhal jsem ušima a rozhodl se, že to risknu. Mno... Myslím, že něco TAK sprostého jsem ještě neviděl. Jestli se 40LP zdá někomu vtipný (nebo dokonce "chytrý", jak stálo v jedné recenzi), svědčí to spíš o platnosti rčení "mezi slepými jednooký králem", neboli že jsme tentokrát zůstali ušetřeni nechutných záběrů a všechno krmení pro uslintance je v dialozích. Ale ani to neberu jako polehčující okolnost. 40% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

R-ková komedie? Po úspěchu Nesvatbovích už nic nečekaného (a je to jen dobře). Apatow s Carellem totiž napsali parádní scénář plný "dospělého" humoru a stvořili "teen" komedii se 40 letým hrdinou (což zní absurdně). Každopádně první velká role Carellovi sedla na jedničku, stejně tak výborní jsou jeho kolegové, komici Paul Rudd, Romany Malco a Seth Rogen... Jo, v zásadě se snímkem nemám žádný problém. Možná trochu na škodu je, že zatímco první půlka je R-kově nespoustaná a pořádně "tvrdá", druhá polovina se už drží v otěžích žánru romantické komedie, což znamená že už to tak nešlape. Přesto 3-4 hvězdy, na a za geniální závěrný song dávám nakonec i tu 4tou You know what? I respect women! I love women! I respect them so much that I completely stay away from them! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie toha nabízí opravdu hodně. Jejím problémem je, že toho možná nabízí až moc. Zde platí, že méně je někdy více. V závěru jsem se nemohl zbavit pocitu, že už mě další zkomplikování děje opravdu nezajímá. Vypustit pár zbytečných scén, byl by to stejně vydařený film jako Knocked up. I tak je 40 Year Old Virgin důkazem toho, že komedie o ztátě panictví lze natočit jinak, kvalitně a důstojně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1. A Life of Illusion - Joe Walsh ,2. Ain't No Mountain High Enough - Michael McDonald ,3. Virgin Man - Smokey Robinson ,4. Heat of the Moment - Asia ,5. Just Got Lucky - JoBoxers ,6. I Got Ants in My Pants (And I Want to Dance) - James Brown ,7. I'm Every Woman - Chaka Khan ,8. Hello - Lionel Richie ,9. Sharing the Night Together - Dr. Hook ,10. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,11. Jesu Joy - Apollo 100 ,12. Score (Shot Montage) - Lyle Workman ,13. Believe It or Not - Joey Scarbury ,14. Never Surrender - Corey Hart ,15. Search Is Over - Survivor ,16. Aquarius/Let the Sun Shine In ,17. The First Time - Steve Carell , ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Steve Carellovi bylo při uvedení filmu 43 let, hraje 40letého panice. (don corleone)
  • Obchod "We Sell Your Stuff on eBay" opravdu fyzicky existuje. (don corleone)
  • Když pomáhá Trish balit Andymu jeho sbírku hraček a figurek, zmíní se, že zná jenom jednu další osobu, která má tolik hraček, co on a sice Erica Gillilanda. Eric byl hlavní autor seriálu Roseanne (1988) a mnoha dalších. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama