Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

castor 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, Judd Apatow se neobává pustit do kterékoliv látky, a ani poskakování na hranici vkusu mu není cizí. A ani divákovi. Směs hrubozrnné a romantické komedie je namíchaná přesně podle toho, co praví název. Nic víc nehledejte, tedy pokud nejste ve čtyřiceti panic/panna a jest třeba návod. Jenže Apatow je jiný než drtivá většina režisérů, kteří útočí na jiné/pubertální publikum. Jakmile se totiž hned v úvodu potácí rozespalý hlavní hrdina, čistá duše Andy, pokojem na toaletu, vybavený solidní ranní erekcí, budou se smát i ti, kterým je od dvaceti nahoru. Andy se pak při alkoholovém setkání s kamarády z práce snaží blufovat o sexu, je přistižen, ponížen a vzápětí vyzván k tomu, aby stav věcí změnil, přičemž každý z kolegů předkládá svůj zaručený recept. Škoda, že předlouhá stopáž trpí vatou. I když je to mnohdy citlivá vata. Přesto už na konci ztrácí tak trochu dech. Leccos ale vynahradí naprosto výborně napsané postavy, režisérovo pochopení pro ně, závěrečné hudební číslo, koncentrace popkulturních odkazů a nespočet povedených gagů. A ten lidsky hřejivý humor.. Andy je totiž starý dobrák, kterému jeho „handicap“ nijak nevadí, svůj volný čas tráví barvením cínových vojáčků a hraním videoher a jeho cesta k té pravé je nesmírně příjemná, inteligentní a lidská. Komik Steve Carell se navíc vyhýbá šklebivým grimasám, když je vážný, tak není k smíchu, když chce být k smíchu, tak prostě je. A to i ve chvílích, když mu tvůrci ve scénáři (prý bylo hodně improvizace) tu a tam zrovna dvakrát nepomáhají. Navíc má skvělý komediální timing a s taktéž výbornou, nezávislou dámou Catherine Keener mu to skvěle sluší. 64% hodnocení je OSTUDA!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Od čias Zbuchnutej som sa tak nenasmial... Táto inteligentná, trošku odvážna komédia nie je ničím nápaditá, jej postupy sú otrepané o všetky sladkobolné a telenovelácke filmy či seriály a nekonečná minutáž býva pre podobný typ filmu skôr na škodu, cez to všetko je to zábava na vysokej úrovni. Od skvelého výberu hlavných hrdinov po neuveriteľný muzikálový koniec. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to řeknu, ale hodně jsem se tady viděl v hlavním hrdinovi. Trpím totiž stejným šíleným fanouškovstvím do několika odnoží kultur :-) a také jsem "díky" nim byl několik let mimo. Ne ale čtyřicet! Podle mne hodně povedená komedie, na scénku s vyučováním postraního pohledu nikdy nezapomenu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komentovat film o přestárlým panicovi v mece paniců - na csfd je fakt legrační, protože někteří zdejší uživatelé překonají sexem nedotčení hranici čtyřiceti let levou zádní a nebude jim činit problém atakovat se svým panictvím hranici důchodu. Pokud jde o příběh, tak je to typická odlehčená romantika s tím, že ani v sektoru pro humor, ani v sektoru pro romantiku se to nějak extremně nehrotí což filmu jen a jen prospívá. Oba žánrové tábory tady po celý film celkem vydařeně spolupracují, takže můj výsledný pocit se dá označit za vítězství filmu nad diváckým očekáváním. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin Judd Apatowa sice nedosahuje kvalitou a úderností na následující Knocked up, ale dosti jasně naznačuje, jaký potenciál v sobě režisér nese a jak šťastnou ruku má při výběru herců. Steve Carell (v době natáčení 42 let:) se do role skvěle hodí, protože když nasadí ten svůj 'žádný' výraz, je vám hned jasné, že přesně takový člověk by mohl být 40 let bez sexu. Nechápu některé okolní komentáře, že 'Carell je moc neznámý na hlavní roli'.. Jasně, možná by se do role panice hodil známější Brad Pitt nebo tak, hmm?! :D Já se pobavil grandiózně a už se těším na další film od Apatowa..mezitím zkouknu alespoň něco z jeho produkce (což btw. stojí taky za to). ;) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Když pomáhá Trish balit Andymu jeho sbírku hraček a figurek, zmíní se, že zná jenom jednu další osobu, která má tolik hraček, co on a sice Erica Gillilanda. Eric byl hlavní autor seriálu Roseanne (1988) a mnoha dalších. (don corleone)
  • Obchod "We Sell Your Stuff on eBay" opravdu fyzicky existuje. (don corleone)
  • Ve scéně, kde Andy (Steve Carell) podstupuju depilaci, herec málem přišel o bradavku. Vosk drží totiž tak pevně, že se při depilaci musí bradavka potřít vazelínou, což komparzistka neudělala. Naštěstí par okamžiků předtím, než strhla vosk i s bradavkou, ji někdo ze štábu zastavil a poukázal na tento fakt. Na komparzu totiž komparzistka lhala o tom, že ví, jak depilovat. Když se ji při natáčení scény ptali, jaké že vlastně má zkušenosti, odpověděla, že jednou depilovala záda svého bratra. Steve Carell to uvedl z Graham Norton Show (od r. 2007). (ČSFD)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama