Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Debilita maximálních rozměrů, která je slepencem několika žánrů, absurdních dějových zvratů, nefunkčních postav (především Reno má ránu jak po zásahu Dana Nekonečného) a zmateného střihu. Výsledek je tak zoufale nekonzistentní, že se na to nedá koukat ani při vypnutých mozkových závitech, protože svižnějších pasáží je tam tak málo (a jsou tak nepřehledné), až zůstává rozum stát nad tím, že Nohan kdysi natočil povedený Polibek draka... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tvůrci snímku by se měli stydět. Nejen za to, že stvořili špatný film, ale za to, že dělají špatné jméno Francii - velmoci napínavých kriminálek a thrillerů. Film je neskutečně hloupý a nevyvážený, rozpadající se několik epizod (dalo by se říci že i různých žánrů), které ještě jakž takž z posledních sil drží pohromadě Jean Reno, který stejně není ve své formě. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som silne záhadný triler s výborným Jeanom Renom. Nenormálne prekombinovaná zápletka, kombinovanie psychológie so zbesilou akciou, priemerný Jean Reno, nudné podanie, dlhá stopáž, konečné vyústenie-zápory. Klady som nijako nevedel nájsť(možno jedna solídna ľakačka) no predsa nedám odpad, pretože ma ten film aspoň prinútil trochu rozmýšľať. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ve filmotéce to mám jen náhodou. Některé scény trochu fungují, jsou ale zoufale v nesouladu s těmi ostatními, a film těká jak toluen v igelitovém sáčku čichačově. Slabší povahy po tomto "díle" zřejmě proklejí moderní francouzskou kinematografii. A to ještě podobná dílka podporuje několik grantových komisí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je mi platné, že se na něco kouká hezky, když absolutně netuším, co to vlastně má být? Jakoby mi krásná tanečnice udělala luxusní striptýz v mým pokojíčku, a pak začala utírat prach na televizi... Říše vlků je filmem, ve kterém jde největší strach z fousů Jeana Reno a nejzajímavější pasáží jsou závěrečné titulky s hezkou muzikou. Kdyby si byl býval někdo dupnul, že to nemá jen být, nýbrž být o něčem - jó, to by byla jiná. Konec konců i to utírání prachu z televize po striptýzu bych pochopil, kdyby tam pak šoupla výběr ze svých nejlepších vystoupení... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)

Reklama

Reklama