Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Nereux (Jocelyn Quivrin) pátrá po vrahovi mladých žen v turecké čtvrti v Paříži. Všechny jsou mučeny a zohaveny naprosto stejným způsobem, což napovídá, že by mohlo jít o nějaké náboženské obětování. Na pomoc si přibere Jeana-Louise Schiffera (Jean Rena), který je znám svým neortodoxním přístupem k vyšetřování a známostem v pařížském podsvětí. Anna Heymes (Arly Jover) trpí bolestmi hlavy a výpadky paměti, po kterých nepoznává své blízké, ale naopak poznává lidi, které by znát neměla. Za pomoc psychiatričky zjišťuje, že na ní byl proveden vědecký experiment zkoumající právě paměť. Postupným pátráním zjišťuje, že stopy k vrahovi mladých žen vede právě přes ní... Stejně jako píše Matty, jsem také trochu filmový masochista, takže si občas pustím film, o kterém je jasné, že to žádný trhák nebude. Občas jsem navzdory nízkým hodnocením mile překvapen, ale většinou mají hodnotící hlubokou pravdu, a film opravdu stojí za pěkný kulový. Toto je i případ Říše vlků - je mi jasné že úspěch Purpurových řek předznamenal také vznik dalších (podobných) filmů, ale čeho je moc, toho je příliš. Chaotický a zmatený film, kde každá z hlavních postav nejméně jednou zemře, aby se vyloupla o chvilku pozdějc jakoby nic. Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy se zdálo být vše vyřešeno (a jakžtakž vysvětleno), ale místo toužebně očekávaných závěrečných titulků následovala ještě půl hodinka filmu. Režiséra předhodit hladovým vlkům! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: Jean Reno, prostředí Paříže jasně boduje, atmosféra stále houstne a jak se v ději posunujte dál, začíná to být dramaticky napínavé, postava hlavního "hrdiny" a jeho kuráž MÍNUS: jako u všech francouských thrillerů je to náročnější na pozornost, některé scény až za hranicí normálnosti./// Shrnutí: Paříž jinýma očima, Reno v odlišné roli, přesto hodně podobné Purpurovým řekám. U nichž jsem měl problém zůstat ve střehu a držet se sledu událostí. Proto jsem se v tomto případě vyjímečně soustředil víc než obvykle a vyplatilo se. Protože na začátku dva zdánlivě odlišné případy do sebe začnou krásně zapadat a vás baví postupné vyšetřování. Zároveň se můžete kochat drsným prostředím krásné Paříže, drsným jednáním Jeana Rena a snahou tvůrců, přijít se slušnou kriminálkou. Když pominu občasnou snahu o přepombinovanost a zvraty v závěru, jedná se o slušně filmové pátrání, které si ode mě ty slabší 4* zaslouží./// Celkem 72%/// ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zmatený francouzský pokus o drsnou americkou kriminálku. Několik linií se tu dlouho tluče, některé scény jsou vyloženě k smíchu, smysl sotva dávala aspoň knižní předloha. Nervní kamera, neustálý déšť (tedy s výjimkou tureckého finále), minimum scén odehrávajících se za denního světla, klipový střih. Forma je v pořádku, ale obsah se naprosto rozsypal (30%). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O Říši vlků jsem dopředu věděl, že je to špatný film. Ne, že bych se o tom potřeboval přesvědčit na vlastní oči, ale jednou dvakrát za měsíc se snažím vidět něco, o čem jsem přesvědčený, že se mi to líbit nebude, abych zmírnil zklamání z filmu, o kterém si myslím, že se mi líbit bude, jenže nakonec nelíbí. Jednodušeji řečeno si pak více vážím dobrých filmů. Anebo si tímto jenom snažím racionálně odůvodnit svůj skrytý masochismus? Těžko říct. :-) A skutečně, jak jinak než jako masochismus nazývat, když se člověk obeznámený se skutečností, že život je jenom jeden, dívá na něco jako Říši vlků? Ty dvě hodiny by bezesporu šlo strávit rozumnějším způsobem, avšak iracionalitu podobného počínání shledáván pozoruhodnou, tudíž nelituji, že se již několik let dobrovolně vystavuji podobné formě experimentu. Kolem a kolem vzato, jde jenom o lásku k filmu jako takovému, tak proč přehlížet ty méně kvalitní, ty chudáky utlačované? Říše vlků má několik problémů: postrádá sympatického hlavního hrdinu; její příběh není složitý, pouze složitě vyprávěný, tudíž se příliš táhne a nudí; soundtrack děsivým způsobem mísí, co jeho autorovi zrovna přišlo na mysl, kupříkladu syntezátory a chorály; režie pouze nenápaditě kopíruje četné americké vzory a atakuje nás jedním trapným klišé za druhým. Nejvíce mě na Říši vlků nicméně štve, že není ještě o třídu (dvě) horší a tím pádem zdrbatelná mnohem brutálněji. Takto se opravdu nezmohu na více než na bezradný výpis negativ, za což se omlouvám. A málem bych zapomněl – kamera byla dobrá. :) 40% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Rex Mundi, klerik, alenka ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ve filmotéce to mám jen náhodou. Některé scény trochu fungují, jsou ale zoufale v nesouladu s těmi ostatními, a film těká jak toluen v igelitovém sáčku čichačově. Slabší povahy po tomto "díle" zřejmě proklejí moderní francouzskou kinematografii. A to ještě podobná dílka podporuje několik grantových komisí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)

Reklama

Reklama