Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Debilita maximálních rozměrů, která je slepencem několika žánrů, absurdních dějových zvratů, nefunkčních postav (především Reno má ránu jak po zásahu Dana Nekonečného) a zmateného střihu. Výsledek je tak zoufale nekonzistentní, že se na to nedá koukat ani při vypnutých mozkových závitech, protože svižnějších pasáží je tam tak málo (a jsou tak nepřehledné), až zůstává rozum stát nad tím, že Nohan kdysi natočil povedený Polibek draka... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O Říši vlků jsem dopředu věděl, že je to špatný film. Ne, že bych se o tom potřeboval přesvědčit na vlastní oči, ale jednou dvakrát za měsíc se snažím vidět něco, o čem jsem přesvědčený, že se mi to líbit nebude, abych zmírnil zklamání z filmu, o kterém si myslím, že se mi líbit bude, jenže nakonec nelíbí. Jednodušeji řečeno si pak více vážím dobrých filmů. Anebo si tímto jenom snažím racionálně odůvodnit svůj skrytý masochismus? Těžko říct. :-) A skutečně, jak jinak než jako masochismus nazývat, když se člověk obeznámený se skutečností, že život je jenom jeden, dívá na něco jako Říši vlků? Ty dvě hodiny by bezesporu šlo strávit rozumnějším způsobem, avšak iracionalitu podobného počínání shledáván pozoruhodnou, tudíž nelituji, že se již několik let dobrovolně vystavuji podobné formě experimentu. Kolem a kolem vzato, jde jenom o lásku k filmu jako takovému, tak proč přehlížet ty méně kvalitní, ty chudáky utlačované? Říše vlků má několik problémů: postrádá sympatického hlavního hrdinu; její příběh není složitý, pouze složitě vyprávěný, tudíž se příliš táhne a nudí; soundtrack děsivým způsobem mísí, co jeho autorovi zrovna přišlo na mysl, kupříkladu syntezátory a chorály; režie pouze nenápaditě kopíruje četné americké vzory a atakuje nás jedním trapným klišé za druhým. Nejvíce mě na Říši vlků nicméně štve, že není ještě o třídu (dvě) horší a tím pádem zdrbatelná mnohem brutálněji. Takto se opravdu nezmohu na více než na bezradný výpis negativ, za což se omlouvám. A málem bych zapomněl – kamera byla dobrá. :) 40% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Rex Mundi, klerik, alenka ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho akci plnou tajemna a napětí. Už proto, že tam hraje Jean Reno. Začátek se rozjel celkem slušně a zdálo se, že cajti maj zaděláno na dalšího masového vraha. Cca po půl hodině jsem se začal krapet nudit protože se tam nic zajímavého nedělo pak jsem zjistil, že to není žádný masovej vrah, ale turecká mafie. Rozloučil jsem se s tím že by to mohlo být film typu Purpurové řeky. Dále jsem sledoval a pomalu jsem se začal nudit a nudit. Až pak po hodině filmu se začali dít zvláštní věci a já zjistil, že podsvětí Francie vládne zmutovanej turek. To už bylo i na mě dost, ale nakonec jsem se rozhodl film dokoukat. Po dokoukání jsem byl zklamaný, ale nakonec rád že už je konec. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

úvodem jsou rozehrány dva příběhy... Anna zná hlavní města, státníky, ale svého muže nepozná. taky trpí halucinacemi. je nemocná?.... v turecký čtvrti je nalezena mrtvá dívka. má rozmlácené nohy, uřízlé rty, ňadra, atd. je to práce mafie, nebo...? nejdřív jste taháni za nos, nevíte co se vlastně děje, může dít, stát, stalo, co je skutečnost, kdo je blázen, komu věřit. tohle mám rád, vtáhne vás to do děje. zhruba po hodině však J.Reno a ostatní začínají ,,mlít hadry". trapnými dialogy a šíleným vysvětlováním film ztrácí dech. a taky občas nudí. v šabloně J-CH.Grangého tak CH.Nolan natočil ,,jen" další purpurové řeky, ve kterých se postupně utápějí i herecké výkony. a s celkově protivným zvukem (podotýkám že film je v DTS), v nich zmizí i konec. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jean Reno po fantastických purpurových riekach a po mizerných Purpurových riekach 2 skúša brnkať na podobnú strunu, ale toto je už proste zle. Ani bokombrady a domov dôchodcov sa nepostarajú o to, aby bola Ríša vlkov niečím viac, ako čudne bizarným predstavením. Reno je absurdný a ostatných sa mi ani nechce spomínať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne to nebylo tak spatny, jak to podle hodnoceni vypada, ale je fakt, ze se nejedna o zadnej zazrak. Problem je, jak uz tu zminilo par lidi, ze je film zbytecne prekombinovanej. Prvni hodinka je jeste v pohode, dva oddelene vypraveny pribehy, ktery se nakonec spoji v jeden. Jen skoda, ze nebyl plne vyuzitej potencial vrazd. Nicmene potud jsem byl vcelku spokojenej a docela napnutej. Reno je sice namaskovanej jak Dan Nekonecny, ale byl to spravnej parchant, takze mi docela sedl. Horsi je to s hlavnim hrdinou filmu v podani Jocelyna Quivrina, kterej je silene tuctovej a nijak se neprojevuje. No, po ty hodince zacne reziser davat do filmu nejaky dalsi motivy, ktery by uz bejt nemuseli a kuli nimz se film obcas zacne rozsejpat, ale porad to jeste Nahon zvlada uhlidat. Ale pak pride zaverecna dvacetiminutovka v Turecku a to je neco silenyho. Do predchozi hodiny a pul se vubec nehodi, vsechno je najednou zarivi, ta tam je ta temna atmosfera a reziser sem najednou zacne cpat spoustu divnejch zvratu, az sem se v deji ztratil. Navic, predtim vcelku peclive budoval atmosferu, ale ted najednou jako kdyby se zblaznil a chtel toho honem do filmu narvat co nejvic. Nebejt ty posledni dvacetiminutovky, tak bych dal mozna 4*, protoze se mi to fakt docela libilo. ()

Chupacabre odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza ! Jak jen jsem mohl vydržet těch 20 minut co jsem na to koukal ? Nechápu, jak se mohl do tohohle Jean Reno nechat přemluvit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Byl jednou krásný slunný den. Počkat, to bylo později. Dnes je všechno ponuré, všude je tma, prší a ani v místnostech nesvítí světlo. V tomto nepříliš vábném prostředí se přitom pohybuje Jean Reno, což nikdy neškodí a spousta dalších postav, o jejichž nezbytnosti mám důvodné pochyby. Asi 100 minut se jedná o celkem koukatelný film, ale pak se děj vychytrale přesune do Turecka, kde vysvitne žhavé slunce patrně proto, aby byl dobře vidět závěr logikou připomínající zhovadilost vysokého stupně. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu překvapivě velmi nudný film s Jeanem Renem v roli, ve které bych mnohem radší viděl někoho jiného. Vizuálně přestylizovaná podívaná se snaží na diváka zapůsobit hlavně vzhledem, selhává v základních faktech. Akčnější scény jsou zaměřeny většinou na špatnou osobu a ač nejsou zběsile přestříhané chybí jim přehlednost. Jednotlivé postavy jsou příliš ploché a jejich motivace působí přiliš umělým dojmem. Hlavní zápletka je banální, ale snaží se vypadat rafinovaně, je tedy dokreslena zbytečným množstvím podivně ukončených odboček, které mají na snímek vrhat dojem áčkové záležitosti. Problém je i v hlavní postavě, která trpí stejnými neduhy jako všechny ostatní a navíc její chování nevypadá příliš přesvědčivě. V žádném případě tak nemůže film táhnout a pouze zapadá do jeho dusné (myšleno pejorativně) atmosféry. Nevhodné je i obsazení a tak jediním z mála kladů je hudební stránka, která sice také působí schizofrenním dojmem, ale nějakým podivným způsobem dokresluje tuhle nepovedenou podívanou. A v neposlední řadě překvapí rozpačitá kamera, které by rozhodně neškodila větši dynamičnost - docela by mě zajímalo, jestli je neschopný i střihač, nebo neměl jen z čeho vybírat. Říše vlků je prostě film, který pokračuje v trendu posledních let, vizualně líbivá podívaná, která bohužel nepostrádá jen hloubku, ale je naprosto prázdná a nemá téměř ničím - krom pěkného kabátku - zaujmout. Možná se vám to bude líbil více, vypnete-li titulky i zvuk a budete se soustředit pouze na obraz. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by boli všetky filmy aspoň na takejto najnižšej úrovni spracovania bol by som spokojný. Nebolo to zlé, naopak nápad celkom slušný, škoda toho spracovania. Tvorcovia si asi mysleli, že toľkými zvratmi v deji, nelogickými hádankami a zmenami lokalít zvýšia atraktivitu, je to omyl. Zbytočne prekrútené. Ale inak celkom pozerateľný kvázi thriller. 65%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti, strata tváre, strata identity, vedecké pokusy, psychohalucinácie, masový vrah, sekta, drogy, teroristi, vlci. Všetko fajn, aj keď asi trochu veľa. Dve nezávislé dejové linky, ktoré do seba (světe div se) s pribúdajúcim časom celkom bezbolestne zapadajú. Ale padla kosa na kameň pri voľbe režiséra. Nahon je sice dobrý klipár, ale ináč rutinér bez zmyslu pre tvorbu príbehu a nebodaj atmosféry. Upršaný Paríž a depka-hudba ešte nič neznamenjú. Celý čas sa ide záberu k záberu, riešia sa triviality, dialógy zväčša bláboly a dôležité posuny v deji prichádzajú len tak, náhodne. Ale koniec ma celkom potešil, celý ten zmetok vyjasnil a rýpavy pocit straty času sa na chvíľu vytratil. 50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzské filtry a klipovitá režie jsou sice fajn, avšak scénárista předvádí něco nepopsatelně strašného. Změť několika příběhů, spousta prázdných a nic neříkajících odkazů, dějové zvraty jsou absolutně nepochopitelné a celek je jeden velký zmatený bordel. Akce je minimum a když už na nějakou dojde, tak ji hravě přebije dunivě uřvaná elektronika. Vůbec všechny akčnější pasáže jsou neuvěřitelně špatně nasnímané a nepřehledné. Nepochopím, jak mohl Nahon takhle spadnout. Polibek draka byl totiž docela fajn, avšak tohle je už skutečně moc. Ani tu deštivou Paříž se mu nepodařilo vykreslit dobře a atmosféra je celkově taková neslaná nemastná. Reno je tu jen jako hvězda - on sám nepředvádí prakticky nic. Velice zbytečný film, řekl bych... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tvůrci snímku by se měli stydět. Nejen za to, že stvořili špatný film, ale za to, že dělají špatné jméno Francii - velmoci napínavých kriminálek a thrillerů. Film je neskutečně hloupý a nevyvážený, rozpadající se několik epizod (dalo by se říci že i různých žánrů), které ještě jakž takž z posledních sil drží pohromadě Jean Reno, který stejně není ve své formě. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Striedavo som sa nudila a konsternovane sledovala, čo ešte scenár vyvedie tomu úbohému filmovému pásu. A nemohla som sa zbaviť dojmu, že sa nedívam na jeden film, ale na schému, ktorú majú stovky biednych filmov a aj keď sa upečú vždy v inej trúbe, stále je to ten istý nechutný koláč... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Říše vlků - film s dobrým nápadem, dobrými herci, dobrou atmosférou... A taky film s mizerným scénářem. První hodina byla fajn, pořád se něco dělo a já byl zvědavý, jak spolu souvisí oba dva rozehrané příběhy: Pátrání mladého poldy-sympaťáka, který si coby pomocnou ruku přivolal frajerského důchodce-maniaka Jeana Rena, a část s Annou, která má pocit, že v jejím životě není všechno takové, jaké se zdá. Příběhy se proťaly a já si říkal - OK, pořád dobré. Pak přišel jeden zvrat (no, dejme tomu), druhý (zbytečný), třetí (zbytečnější)... A skvělá scéna na točitém železném schodišti, po níž podle mě Říše vlků měla (a taky mohla) skončit. Nestalo se a scénáristé se mě rozhodli pozvat ještě na výlet do Istanbulu, kde se odehraje úplné finále - je sice efektní a na záběry pouště se pěkně kouká, ale jakoby přišlo z naprosto jiného filmu. Nakonec tedy dávám Vlkům čisté tři, čili lehčí nadprůměr. Purpurové řeky to nejsou, ale duchaprostá krávovina naštěstí také ne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Žán vo filmovom paskvili v téme, ktorá je mne osobne na skurvené míle vzdialená. Ak si myslíte, že je tento počin o sériovom vrahovi, tak ste rovnako jebnutý ako Ja .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jean Reno si asi myslel, že natočí něco jako Purpurové řeky. Místo toho ale vznikla videoklipovitá a nepřehledná směs čehosi, co nakonec ani nedává smysl. Aspoň, že ten Reno je v poho, i když nemá moc prostoru. ()

Reklama

Reklama