Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj románu Žil jsem s cizinkou se odehrává koncem dvacátých let minulého století. Hlavním hrdinou je postarší, dobře situovaný muž, Karel Sahula. Do jeho idylicky spořádaného úřednického života neblaze zasáhnou anonymní dopisy, upozorňující na nevěru jeho mladší krásné ženy Jiřiny. Všechny tužby a sny jsou pryč, pro Sahulu nastává období niterného trápení a bolesti. Po Jiřinině smrti se Sahula usilovně snaží odhalit motivy jejího počínání. Posléze seznává, že svůj život promarnil s cizinkou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychologický román Emila Vachka je připomenutím té části tvorby, ve které se autor nevěnoval pouze svému detektivu Klubíčkovi. V mnoha rysech připomíná některé z moderních próz Havlíčka. V Kleinově přepisu pak je dodržena drobnokresba postav a situací fatálních pro iluzi spokojeného středostavovského života. Vždy se ráda nechám provést prvorepublikovým melodramatem s Viktorem Preissem v hlavní roli, ocením Vilmu Cibulkovou i drama, které má počátek v konfliktu ztracené generace. Malá televizní radost. Ocenila bych na DVD. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Vilma Cibulková přehrává, ale je při tom moc sexy. Viktor Preiss mi připadá docela přirozený. Ondřej Pavelka je slizký. Mě se to celé líbilo - klidné, hezké, uvěřitelné, smutné. ()

Reklama

Slarque odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem seděl na gauči před televizí a to, co se v ní odehrávalo, mě nejdříve přimělo, abych si k tomu lehnul. O něco později jsem si uvědomil, že poloha na zádech je pohodlnější a díky vyprávění Viktora Preisse stejně o nic nepřijdu... Neříkám, že by si Vilma Cibulková, Viktor Preiss a pár dalších nezasložilo pochválit, ale musela to být taková nuda? A když to i postavu Vilmy Cibulkové unudilo k smrti, šel do hajzlu celý zbytek – stejně už to bylo o ničem. ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Ocenění ELSA 2005 v kategorii "Původní domací televizní dramatická tvorba – herečka (Vilma Cibulková)", udělená Českou filmovou a televizní akademií. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama