Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Docela solidní dramíčko, které ale stojí nebo padá na předpokladu, že může mít někdo takovýhle zásek. V mém případě na tom padá. Ale i to by stačilo na vyšší hodnocení. Ale to by bylo, aby nebylo tuctového závěru. A toho taky bylo a bylo ho až moc. A bylo ho bez šťávy i bez emocí. Takže ani super čtveříce kvalitních herců a jejich výkonů to nezachrání. Je mi až smutno, jak se povedlo tenhle sympatický počin zabít pár výstřely od boku. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Na začátku to bylo slušné romantické drama, které se však v půlce filmu nějak vytratilo. Potom se tvůrci delší dobu zmítali v žánrové hluchotě, kterou nevyplnila ani pořádná hudba a závěr byl jakousi variací na western. Edward Norton a David Morse drží celou dobu film alespoň na té průměrné a koukatelné úrovni, kterou však nepochopitelně sráží dolů nedořešený a trochu odfláknutý závěr. Film bez atmosféry a bez jakékoliv větší snahy vtáhnout diváka do už tak nemastného a neslaného děje. Škoda, 50%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak do tohohle filmu jsem si musel dozrát. Skvěle zahráno, natočeno. Scénář nás postaví přímo doprostřed hry a my nevíme kdo vlastně Harlan je. Vrah? Pervert? Kam ten příběh povede? Hodně dobře nasměrováno. Do konce jsem vlastně nevěděl komu fandit a koho vlastně chci a nechci pochopit. Nortonovi na tělo napsaná role. Výtečná hudba. 85% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak moc se necháte vodit tímhle údolím? Jestli nemáte správnou náladu, budete v chýlícím se závěru trpět čím dál víc a budete proklínat scénář, kam až vás to z nenápadné a lehce melancholické romantiky zavedl. Jestli ale rádi necháváte tvůrce, aby vám měnili nálady z minuty na minutu, nasednete k cizincovi do sedla, a to rádi. Já sám bych sebou nechal takhle manipulovat s radostí, ale ta změna způsobu vyprávění je kvůli překvapivému zvratu v poslední třetině opravdu až příliš razantní a po původních náladách nezbude ani památky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V regálech videopůjčoven se dá občas vyhrabat něco, co se sice ocitlo v propadlišti filmových dějin, ale minimálně pozornost si zaslouží. Kovboj Harlan jakoby přišel odjinud.. S jiným žebříčkem hodnot a ojedinělým pohledem na současný pokřivený svět poznává čistou Tobe, doma ukrutně se nudící puberťačku, které jeho snivý šarm podlomí kolena. Netradiční spojení však záhy narazí na Harlanův zvláštní smysl pro spravedlnost a ostře nabitou bouchačku. Edward Norton, diváky léta přesvědčující, že dokáže zahrát prakticky cokoli, se opět obešel bez velkých gest a pouhým výrazem ve tváři dokázal divákům přiblížit svého nejednoznačného hrdinu. Ohlédneme-li se ale zpět, jakoby si vybíral slabší období (upřímně ani Iluzionista, natož Barevný závoj ve mně nenechali to, co bych si zřejmě přál). Začíná to více než slušně, vzájemná chemie mezi ústřední dvojicí funguje spolehlivě, ale průběhem děje se Norton a spol. (rozhodně potěší i talentovaná Evan Rachel Wood) zasekne v žánrové hluchotě a nejednoznačné scény naopak nemohou celkové hodnocení poslat k jednoznačnějšímu nadprůměru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací pro napsání filmového scénáře bylo pro režiséra Davida Jacobsona jeho vlastní dětství, které strávil v San Fernando Valley (Van Nuys). (HarrietBosse)
  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama