Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (361)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pomsta do třetice a zase jinak. Bohužel nejslaběji. Tohle není Oldboy, tohle je především černohumorný a zároveň smutný příběh o matce, co se snaží sblížit se svou ztracenou dcerkou, a pak teprve až o odplatě. Ta není vykonána tentokrát jedinou osobou, ale početnou skupinkou lidí, mimo to ještě úplně mimo kameru. Násilí je zde vůbec nějaké krotké, krvavé stříkance nahradila otrava jídlem a jedna povedená pistole, ta bohužel nedostala tolik prostoru. Některé kamerové hrátky jsou prima, ale ty už nedokážou zastínit můj pocit silného zklamání. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Park Chan-wook už se tady zcela utrhl ze řetězu a nechal vzniknout úchylárně, která neměla nikdy přijít na svět. Při sledování jsem si říkal, jaký chorý mozek mohl toto natočit. Vlastně ani nevím, kde se ve mně vzala síla tu slátaninu dokoukat - jediný moment, který mě vytrhl z té strašlivé znuděnosti, která mě při sledování ubíjela do bezvědomí, byla jedna scéna, kdy se mi chtělo pro změnu zvracet. Pokud jsem si při nájezdu závěrečných titulků něco uvědomil, pak je to jistota, že celá vengeance trilogie je strašná ztráta času a s filmy Park Chan-wooka už nechci mít nikdy nic společného. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve všech třech filmech náležících do Parkovy trilogie o pomstě režisér vychází z pojetí odplaty jakožto prostředku, kterým oběť doufá do svého světa navrátit racionální řád. Uchýlením se k odplatě však zasahuje do životního řádu druhých osob, čímž zákonitě uvádí do chodu tragický řetězec příčin a následků. Parka zajímá dualita pomsty přinášející zároveň destrukci i sebedestrukci. Jeho hrdinové proto nikdy nejsou heroičtí, nýbrž jsou vždy ubozí a tragičtí, a vykonáváním vendety se opětovně stávají oběťmi. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Stala sa mi jedna krasna vec. Do mestecka menom Cadca sa zrejme omilom dostali filmove kotuce nesuce nazov Sympathy for Lady Vengeance. Tazko opisat ake prijemne a radostne prekvapenie to bolo. Navsteva kina je pre mna skor sviatocnou udalostou, avsak takuto prilezitost som s proste nemohol nechat ujst. Zazitok to bol proste skvely. Prazdne kino (8 ludi), podpriemerna reproduktorova sustava a zaverecny diel Parkovej vengeance trilogie. Prvy krat som zazil to, co sa opisuje ako navsteva kinoklubu. K filmu len tolko, ze to bol vynimocny zazitok a skvele uzavretie trilogie, ktore si musim pozriet este minimalne jeden krat, aby som sa dokazal konkretnejsie vyjadrit. (10/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trilógia o pomste úspešne zakončená, 'Old Boy' ale zostáva neprekonaný. Keď poviem, že z tejto trilógie je najviac tuctový, nenechajte sa zmiasť, voči iným filmom je jeho koncept ohromne originálny, nechýba štipka brutálneho čierneho humoru, surového záveru a precítených hereckých výkonov. Pocity z filmu je ťažko opísať, chlad a hrejivosť príbehu na mňa veľmi zapôsobili, ale stále to nie je moja absolútna predstava dokonalosti. 80%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Několik herců v tomto filmu, zejména ti, kteří jsou příbuzní mrtvých dětí, se také objevili v Má je pomsta (2002) a Oldboy (2003), tedy v předchozích částech trilogie. (ICTS)
  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)
  • Režisér původně uvažoval o obsazení Doo-shim Ko, nakonec ji ale do filmu neobsadil. (ČSFD)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama