Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gene Wilder přináší hollywoodskou verzi francouzské komedie z roku 1976 a ukazuje, co se stane, když se tuctový zaměstnanec reklamní agentury Theodore bezmezně zamiluje do dámy veskrze okouzlující. Dotyčná dáma právě stojí na pověstné mřížce, když v tom jí příval vzduchu zvedne patřičně vysoko sukni (scéna proslavená Marilyn Monroe ve Slaměném vdovci) a jediný pohled obrátí Theodorův život naruby. Přestože je již ženatý, je ochoten riskovat šťastné manželství kvůli skotačení s nádhernou neznámou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Primavera 

všechny recenze uživatele

Vo chvíli, ako nečakane prichádzal domov manžel a milenec Gene Wilder s tým s svojím nablblým výrazom premýšľa, čo ďalej, tipla som si - skončí na parapete okna vysoko nad zemou a bude ho zachraňovať celé mesto na čele s požiarnikmi a novinármi. Sakra, tak sa aj stalo. Takže hviezdičky padali a padali ... Že ostali len dve, tak za to vďačí film tomu, že herecký výkon Wildera viem vždy oceniť. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, když chlap uvidí krásnou ženskou ještě ke všemu s vlající sukní směrem nahoru, nezbývá nic jiného než se s ní vyspinkat. To nám všem chlapům je hned jasný. Trošku je tam na obtíž ono neblaze proslulé ženské právo VETA, ale je třeba si i s ním poradit, když zatím nefunguje tzv. zvířecí model příležitostného milování, začínající překvapujícím skokem na samičku. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý filmeček na sobotní podvečer. Bohužel nutno uznat, že zub času si na tomto filmu svou daň vybral a některé scény působí už docela zastarale. Wilder sice svou tradiční postavu zmateného úředníčka zahrál obstojně a Kelly LeBrock je vážně kus, ale ani to nedokáže zakrýt mnohé pochybení autorů. Je škoda, že mnoho scén tak nějak profičí a nevyzní, některé dialogy skončí aniž bychom pochopili podstatu rozhovoru, sem tam scény na sebe moc nenavazují. Ale kdo má Wildera rád, užije si jeho tradiční komedii. Pro mně totální průměr. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #78” - The Woman in Red je Wilderův remake francouzského snímku “Nevěrník” o kterém jsem nikdy neslyšel. Film vznikl v době, kdy byly v USA populární remaky francouzských filmů. Námět by mohl být fajn, ale divný scénář a střih snižuje kvality filmu o jeden level dolů, protože občas opravdu scény nenavazují a vy si říkáte what. Kelly LeBrock byla opravdu nádherná žena a nechápu, co viděla na Seagalovi, že si ho vzala. Ve filmu je pár vtipných scén a docela to odsýpá, Wilder tady nehraje trapáka, což filmu pomáhá. Ale nemohu se zbavit pocitu, že Gene Wilder byl takový americký Pierre Richard jak vizuálem, tak stylizací jeho rolí. Film byl nominován na oscara za píseň I Just Call to Say I Love You od Stevieho Wondera, který se zde postaral o kompletní soundtrack. Viděno na MGM. Slabší 3* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem dobře nerozuměl americké mánii po výrobě filmových předělávek úspěšných evropských komedií. Ten americký způsob zábavy je na mě agresivnější a hloupější a to ve větší míře, než bych si přál. I elegance, která neschází francouzskému Záletníkovi, je zde nedostatkovým zbožím. Na druhou stranu se ze všech sil drží v sedle minimálních dějových odchylek a pobaví, byť ne s tím okouzlujícím šarmem, jako jeho starší bratříček. Hlavní postavou je usedlý a solidní zaměstnanec reklamní agentury Teddy Pierce (příjemný Gene Wilder) v ojedinělém propadnutí lákavého dobrodružství krize středního věku. A protože je na cestě ukojení pudů a instinktů nezkušeným nováčkem bez fantazie, je překvapující jeho zarputilá výdrž. Smyslným lákadlem je atraktivní hvězda nové reklamní kampaně Charlotte (půvabná Kelly LeBrock), která na jedničku plní svoji úlohu a rafinovaně dráždí svou odhalovanou graciézností. Postavou v největším rozporu pocitů je sekretářka Milner (zajímavá Gilda Radner) v natěšeném rozplývání i v poloze nekompromisní ženské pomsty. Z dalších postav: Teddyho velmi dobrý kamarád s pomocnou rukou Buddy (sympatický Charles Grodin), Teddův kamarád se záletnickou zkušeností Joey (Joseph Bologna), Teddyho laskavá manželka Didi (zajímavá Judith Ivey), Teddův kamarád v nerozlučném čtyřlístku Mikey (Michael Huddleston), Teddyho asistent Richard v rozpacích (Kyle T. Heffner), či Teddyho babička Mama Dell (Viola Kates Stimpson). Film neurazí, ale mnohem příjemnější zážitek přináší francouzská předloha. ()

Galerie (43)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama