Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

troxor 

všechny recenze uživatele

Ladykillers jsou krásná stylová komedie s 5 mafiány a jednou bezbrannou stařenkou. Asi takhle si představuji britský humor. Každý gag je patřičně absurdní a staví na nějaké společenské situaci. Herecké výkony jsou výborné, zvlášť ta stařenka... Doporučuji na dlouhé zimní večery, je to skvělá legrace. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která má šmrnc i spád, ale trochu mi tu chybí něco víc. Na to, že Britové tuto komedii považují za poklad jejich kinematografie, a volí ji neustále mezi nejlepší filmy, v ní není nic tak pamětihodného. Slušně napsaná konverzačka s bábou na zabití a trochou té satiry natočená cudně a uměřeně. Nic víc. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

I naivita by měla mít své hranice … alespoň ve filmu - protože potom už to není vtipná naivita, ale nevtipná hloupost. První polovina snímku včetně samotného provedení velké loupeže je nápaditá a zábavná - bohužel poté se poznenáhlu dostává ke slovu polovina druhá a geniální plán pětice lupičů a s ním i odlehčená koncepce filmu dostává povážlivé trhliny. Obvykle mám ráda černý humor, dokonce i ten nejčernější - navzdory tomu mně bylo silně proti srsti, co (a jakým způsobem) tady sami se sebou ti vcelku milí lupiči provedli - protože mezitím už jsem si k nim stihla vytvořit do značné míry kladný vztah. Tentokrát bych zkrátka ocenila něco chytřejšího a především pozitivnějšího ... 2,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jak Hans Gruber při své loupežné akci nepočítal s faktorem John McClane, nepočítá pětice neschopných "hudebníků" s nedotknutelností jedné vetché landlady obklopené papoušky a z nadějného kvintetu tak může být velmi záhy rozpuštěné hudební těleso.. Alec Guinness částečně přijal image Maxe Schrecka, mladý Sellers prokazuje svůj nesporný komediální talent, ale já prostě od škatulky s popiskem inteligentní, britský, černý humor čekám mnohem větší drive. Nu co, aspoň si už bába Hrbáčková může dovolit zapomínat deštníky.. Mimochodem, první jsem viděl Coenovic volně inspirovaný remake a jak jsem nyní spatřil stařenčin dům u tunelu nad tou řadou kolejí, bylo mi hned jasné, co nahradila loď s odpadky.. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podle mě je originál kvalitativně zcela srovnatelný s remakem od Coenů. Od Britů bych čekal trošku větší dávku cynismu, tu jsme ale dostali až o 50 let později. Škoda nevyužitého Petera Sellerse, Alec Guinness dokonce i navzdory slizáckému úsměvu prohrává s Tomem Hanksem na body. Ale mezi námi, tu starou babku bych také nejradši odkrouhnul, už jenom kvůli tomu věčnému nabízení čaje. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • Řada exteriérových scén se natáčela v areálu starého nádraží na Kings Cross. [Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)
  • Ve scéně, kdy lupiči odjíždějí od staré dámy, se omylem otevře futrál s penězi, které se vysypou na ulici. Lupiči se nezdržují jejich sběrem. Přesto v dalších záběrech není po bankovkách na ulici ani památky. (Amper01)
  • Scénarista William Rose, který se zasloužil o oskarovou nominaci za scénář, se natáčení neúčastnil až do konce. Když film poprvé uviděl, což bylo 3 roky po jeho premiéře, byl nesmírně potěšen tím, nakolik tvůrci zůstali věrni jeho detailům a osobním vizím. (venus)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama