Francouzská spojka 2

French Connection II

Francúzska spojka II

Akční / Krimi / Drama / Thriller

USA, 1975, 114 min

O mnoho slabší, než předchozí díl. Přesto scéna, kdy se Hackman zbavuje drogového návyku, je nezapomenutelná. Zbytek je ale těžkej průměr, který se brzo vykouří z hlavy.(28.9.2003)

Boj amerického poldy Jimmyho Doyla proti drogám se stává opravdu osobním aneb Francie není jenom sladká...(16.3.2003)

Méně zdařilé, přesto stále ještě dost kvalitní pokračování první Francouzské spojky.(7.8.2002)

Pepkova odvykačka je i po těch letech hnusně působivá a jako celek to překvapivě není až o tolik horší než první díl. 75% Zajímavý komentář: anderson(9.1.2006)

O trochu slabší než jednička, která se zbavila nutnosti odehrávat se v prostředí amerického města (ať žije New York) a děj se posouvá do francouzského města Marseille. Zde Gene Hackman vynakládá spíše své peníze a volný čas na užívá než na hledání drogového krále, který mu utekl z ameriky. Dost mě zarazila stupidita, s kterou je napsána hlavní postava, která je do Francie poslána hledat muže, ale spíš se fláká a když je unesen a dostane se ven nadává jak byl Francouzskou policií použit jako volavka. Film postrádá druhou postavu, která by ubrala z beder Gena Hackmana, přesto John Frankenheimer poměrně svižně natočil krimíi film, který je konečně ukončen. PS: na konci filmu mě zarazili pohledy kamery z pohledu první osoby, opravdu jsem o tom neměl ani tušení, že to bylo někdy použito jinde než v Doomovi, chytré a vkusné.(18.2.2007)

Pořádný závěr mi v jedničce chyběl, jinak se ovšem první díl těžko překonává. John Frankenheimer se ovšem snažil a tak natočil skutečně důstojné pokračování. Hackman zde herecky řádí snad ještě více než v předchozím filmu, především kvůli pro herce vděčné scéně s drogami. Líbí se mi, že je zachována civilnost (ruční kamera), závěrečná honička přes město je mistrovská a vyvolává ve vás dojem, že jste při tom.(3.10.2003)

Když vznikla jednička s docela nejsaným koncem, řekli si producenti, že natočí jak to má vypadat dál.Kdyby se něco takového dělo nyní, nedopadlo by to příliš dobře.Šlo by hlavně o to udělat pokračování lepší, větší, výbušnější.Ovšem před 30 lety to neplatilo.Také se pokračování moc netočila.Frankenheimer se hlavně snaží překonat atmosféru.Francouzský přístav Marseille je zašedlý, hlučný a špinavý pokud se dostanete dál jak za pláž.Bují zde obchod s drogami a vraždí se nepohodlní lidé.Režisér nám dále ukazuje těžkou závislost na drogách, strhující honičku - po svých - přes město a geniální všeříkající ale zároveň utnutý konec - Charniere! Prásk Prásk! Podle mně jedno z mála pokračování, které překonalo originál.(10.12.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,484,444Tržby Celosvetovo $-/45%/(24.2.2006)

Mně se Dopadení líbí skoro stejně jako Štvanice a to ze dvou důvodů. Jednak to je část filmu, kdy je Pepek na drogách. Odpuzující a nezapomenutelné, jen se koukněte jak to zahrál. Pak scény kdy chodí po Marseille, nikdo mu nerozumí a on jim pořád mele svou.(Idiotské je, že v dabingu mluví Francouzi také česky a přesto jim nerozumí.). A pak strohý závěr ("Hej, Charniere!")(8.11.2003)

Sice je fajn, ze vzniknul druhej dil, precejen prvni neni uplne zakoncenej a taky je fajn, ze tu prakticky neni poznat, ze se zmenil reziser a Hackman misty hraje jeste lip nez v prvnim dile (hlavne v casti s drogama). Co uz tak fajn neni, je, ze film misty nudi. Nejdriv se 40 minut prakticky nic nedeje, Hackman se poflakuje po Francii, sem tam se s nekym pohada nebo nekomu nerozumi a vlastne vubec nevysetruje. Pak je asi nejzajimavejsi 40 minutova cast s Hackmanem na drogach, ktera je sice pusobiva, ale dej taky nijak dopredu neposune. No a poradny vysetrovani zacne az po naky ty hodine a pul, coz je dost pozde. Fakt to chtelo na pribehu vic zapracovat nebo ho zkratit. Lepsi 3*.(21.8.2008)

8 / 10 Viac ako dôstojné pokračovanie vynikajúcej jednotky, ktoré síce v mnohých momentoch so svojim starším súrodencom nestíha udržať krok, no dokonale to vynahradzuje Hackmanovou narkotickou kreáciou a zdrvujúcim, udychčaným finišom.(20.12.2005)

Velmi důstojné pokračování slavného filmu, poměřitelné právě s tehdejšíni francouzkými klenoty žánru. Při Hackmanovu zbavování se závislosti tuhne krev.(9.2.2007)

O něco slabší než jednička, ale pořád velice povedené krimi. John Frankenheimer do něho vložil jiný styl, než William Friedkin a stvořil dílo, které může směle konkurovat fantastické jedničce. Zde je více důrazu na psychologii postav a Pepkově odvykací kůře. Právě zde Gene Hackman předvedl jaký je vynikající herec. I ostatní herci jsou vynikající, avšak Bernard Fresson nemá takové charisma jako Roy Scheider. Konec, který se opravdu povedl jenom zaceluje celou napínavou podívanou.(6.3.2005)

Jednicku nemohlo ani sebelepsi pokracovani prekonat, ale presto je vyborne. A sceny s nasilnym nadrogovanim a nasledna odvykaci kura patri k mezi legendy v kinematografie.(23.9.2003)

Druhý diel kráča v šľapajách jeho úspešneho bračeka, ale na jeho kvality nemá. Stredná časť filmu v ktorej je ukazované resuscitovanie a odvykačka Pepka bola na moje gusto až príliš rozvláčna .(4.11.2003)

Dvojka dodržuje pravidlo, že jednička byla lepší, ale Hackman je skvělý ve scénách, kdy ho proti jeho vůli udělají závislým na drogách.(20.3.2003)

Vyhýbal bych se frázím, že Dopadení je mnohem slabší než první díl. To není pravda. Film je natočen minimálně stejně dobře a má srovnatelné akční pasáže, které jsou zde navíc obohaceny o efektní záběry z pohledu Pepka. Jedinou nevýhodou je samotný scénář, který již nepůsobí tak realisticky a navíc mi v něm občas skřípe logika. Například to že by mafiání nechali Pepka jít, zkrátka působí velice nepravděpodobně, stejně jako i pár jiných dějových zvratů filmu a to je vzhledem k tomu, že si film zakládá na realistickém pojetí nešťastné rozhodnutí. Jinak ale skvělá(29.11.2010)

Trochu odvárek oproti jedničce, nicméně autoři museli ukončit řádění nebezpečného Reye a jak jinak, než za přispění Hackmana.....velice zdařilý návrat k "drogovému krimi"..(16.7.2007)

Silnejšie "kafe" ako jednotka. Bez humoru. Silný Pepkov výkon a skvelé finále...(3.5.2006)

• jojinecko

2,5*/5...Príbeh stratil svoju dynamiku! Pepkova "navykačka" a odvykačka dokazuje že Gene je prvotriedny herec, ale tento úsek je neúmerne dlhý a brzdí sľubný rozjazd, nepotešili ani akčné scény v prístave, no a záver sa mi zdal jednoducho odfláknutý. Frankenheimer vizuálom nadväzuje na Friedkina, čo je pozitívne. Potešilo aj pár humorných vsuviek a naťahovačiek s francúzskym komisárom. V porovnaní s jednotkou je však pre mňa pokračovanie Francúzskej spojky sklamaním:((13.8.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5