Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V době kdy do nás Marvel i DC hustí direct-to-dvd adaptaci každý půlrok je osvěžující vidět jednoho ze superhrdinů v oldschool vydání. Dostal jsem více než jsem čekal - zajímavou zápletku (a to se mi už dlouho u komiksového animáku nestalo), královského záporáka i slušné finále v miniaturním městečku. Spokojenost. 60 % ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slaboučký animák o Netopýřím muži, který nezachrání ani nejlepší záporák z Batmanovského univerza Joker (jehož vidět v dabingu od mistra Přeučila je životní zážitek sám o sobě :)). Animace nehezká (máme tu ony "slavné" velké brady) a dějově to taky žádný zázrak není. Celkově to na mě působí jak by to asi vypadalo, kdyby se Schumacher snažil o atmosféru Burtonovských Batmanů. 2,5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní animák s ponurou, depresivní a "hororovou" atmosférou ve stylu "Batmanů" od Tima Burtona. Snímek se pyšní zajímavým příběhem, povedeným scénářem a ucházející animací. Scény ze hřbitova měly grády, stejně tak i závěrečné rozuzlení, kdo je vlastně "Fantom." Tím nejlepším však byl psychopat Joker (opět používal ten "chechtavý plyn," hláškoval, ale zároveň budil i respekt a působil jako děsivá karikatura s věčným smíchem na retch)... Velká škoda že díky nízkému rozpočtu to celé působí jen jako prodloužená epizoda televizního seriálu, ale v jednoduchosti je krása a já se skvěle bavil. Co se příběhu týče, propracovanější než ty paskvily od Schumachera. 70% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o závěrečný film animovaného seriálu Batman. (liquido26)

Reklama

Reklama