Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (513)

somnar 

všechny recenze uživatele

Bavila mě ta podivuhodná politická korektnost, kdy Smart šije nejen do postkomunistického Ruska, ale na mušku si bere i amerického prezidenta, který svou tupostí naprosto jasně odkazuje na Bushe a jeho administrativu. Jinak nečekaně chytré a vtipné (rozhovory s chlapci z KAOSU!) a i to dějové vzduchoprázdno tentokrát prominu, protože Smart jako jeden z mála nepůsobí jako tuctový letní výrobek. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Časy kvalitných paródií s Lesliem Nielsenom sú už dávno preč a paródie na agentov prevzali Angličania. Preto som nedával veľké šance, že by sa niečo podobné mohlo za mlákou podariť. Ale klobúčik dole! Aj keď sa nejedná o čistokrvnú paródiu nejakých filmov, je to paródia na špeciálneho agenta. Scenár je klasický, omieľa niekoľko základných motívov tohto žánru, ale rozhodne nenudí, občas prekvapí a je pomerne kvalitne ukočírovaný. Herci sú skvostní, role im sadli a užívali si ich. Cameá bravúrne, akcia slušná, no jednoducho bolo sa na čo pozerať. 80%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je až prekvapivé sledovať taký jednoduchý a prostý scenár a nenudiť sa. Príbeh o ukradnutých raketách, kódoch, sledovaní zloduchov na ruskej pôde alebo potom aj v USA, poskytuje málo zaujímavého, ale tvorcovia žmýkajú jednotlivé pasáže naplno. Pravda, jednoduchá dejová línia celému dielku vlastne pomáha, pretože sa nechce hrať na niečo, čím nie je. Skrátka berie si to najpovedomejšie a snaží sa to parodovať. Ale ku koncu začína prekvapivo hrať aj na vážnejšiu strunu, čo pôsobí celkom dobre, hoci dovtedy ste sledovali paródiu toho istého. A vyšší rozpočet je zase cítiť na pár akčných scénach, kvôli ktorým sa oplatí pustiť sa do tohto dielka. Akčné scény sú totiž rovnako premakané, ako vo veľkých blockbustroch a nie zjednodušené. Fakt, že Dostaňte agenta Smarta si zaslúži také dobré hodnotenie, pramení aj z jeho obsadenia. Dostaňte agenta Smarta je napokon jedným z príjemných prekvapení. Sľubuje málo, tvári sa trápne, ale pri zhliadnutí rýchlo a účinne zabaví. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi od komedie čekám víc. A i ty triky mi tam hlavně v závěru nepřišly nic moc. Carell si mne získal filmem Seeking a Friend for the End of the World a tak možná ke své škodě ani nemám potřebu jej vidět v klasické americké komedii )tedy o level nižší) kde se tak rádo prdí a blije... Takže za mne je to jen za dva telefony v podrážce a když komedii s agenty, tak raději tu o tom W4C. * * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouhá doba, kdy jsem viděl původního Smarta, ale přesto si stále pamatuji, jak moc mě zaujala a bavila jeho retro atmosféra a nadsázka, která si v ničem nezadala s klasickými bondovkami, ve kterých řádil elegán Sean Connery. A právě absence té atmosféry a zasazení do současnosti je tím největším problémem, který mám s agentem Smartem jednadvacátého století. Ať se Steve Carell snaží sebevíc, ať je Dwayne "The Rock" Johnson sebevětší božan, tomu filmu prostě chybí koule...a hlavně styl. I přes celkem slušnou várku podařených vtipů a nečekaně nadstandardně zvládnuté akční sekvence je film takový nijaký a věřte mi, že druhý den po projekci si z filmu těžko vybavíte něco konkrétního, mně v hlavě uvízlo maximálně tak skvělé cameo Billa Murraye, James Caan jako prezident, tradičně démonický záporák Terence Stampa a jako vždy skvělý Alan Arkin. Film dokáže pobavit, rozhodně se u něho nudit nebudete, ale na mě osobně neudělal takový dojem, že bych si ho někdy chtěl pustit ještě jednou, na to je až moc obyčejný. 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se vyskytuje několik odkazů na původní seriál. Jedním takovým je, že se ve filmu objeví auta, která jsme mohli vidět i v seriálu. Mezi tato auta patří Sunbeam Tiger, Volkswagen Karman Ghia nebo Opel GT. (Džejkop)
  • Seriál se pokoušeli restartovat v polovině devadesátých let, ale bez úspěchu. Vzniklo pouze 7 epizod. (Rodriguez)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama