Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (513)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouhá doba, kdy jsem viděl původního Smarta, ale přesto si stále pamatuji, jak moc mě zaujala a bavila jeho retro atmosféra a nadsázka, která si v ničem nezadala s klasickými bondovkami, ve kterých řádil elegán Sean Connery. A právě absence té atmosféry a zasazení do současnosti je tím největším problémem, který mám s agentem Smartem jednadvacátého století. Ať se Steve Carell snaží sebevíc, ať je Dwayne "The Rock" Johnson sebevětší božan, tomu filmu prostě chybí koule...a hlavně styl. I přes celkem slušnou várku podařených vtipů a nečekaně nadstandardně zvládnuté akční sekvence je film takový nijaký a věřte mi, že druhý den po projekci si z filmu těžko vybavíte něco konkrétního, mně v hlavě uvízlo maximálně tak skvělé cameo Billa Murraye, James Caan jako prezident, tradičně démonický záporák Terence Stampa a jako vždy skvělý Alan Arkin. Film dokáže pobavit, rozhodně se u něho nudit nebudete, ale na mě osobně neudělal takový dojem, že bych si ho někdy chtěl pustit ještě jednou, na to je až moc obyčejný. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ani bez zbraně nejsem tak bezbranný." Brilantní teoretický analytik miniMax Smart mě při akci slušně pobavil. Prostě dokonalý parašutista, tanečník, vrhač telefonním sluchátkem, slaňovač, krotitel požární hadice, řidič telefonní budky a teoretický mistr Hwa Rang Do. Samozřejmě pouze tehdy, když je připraven. A to on není nikdy, což je docela zábavné, ale bránici jsem si přitom od smíchu přesto nenatrhl. Nicméně jsem se poučil, takže ty nejdůležitější informace o filmu od nynějška najdete kolem strany 482 mého komentáře. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemná komediální jednohubka, kde komicky vládne Steve Carell(dobrý tanec) a Dwayne Johnson(cool nástup na scénu), hlavně prvně jmenovaný mě svým herectvím baví více a více. Krásná Anne Hathaway(snad první film, kde se mě dost líbila) a docela nevýrazní záporáci což je škoda. Sice jsem dostal dávku oddychového filmu, který bohužel z hlavy rychle vyprchává, místy dost nudí, má docela zmatenou akci a s tolika kvalitními gagy přichází i slabší místa a tak z toho vychází jen průměrný film, který hodnotím 3 hvězdičky… ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dostaňte agenta Smarta. To se lehce řekne. No, řekne, ale spíš se obávejte o to, aby náhodou agent Smart nedostal vás. Ne, to se nebojte, tohle vás nedostane... Ani omylem. A jako že jich tam je. Těch omylů. Smál jsem se jednou, ale to s filmem ani moc nesouviselo. No, schválně, posuďte sami. Koukám takhle na film Dostaňte agenta Smarta a najednou koutkem oka zpozoruji Římana na plotě. Starší typ, hubený, oblečený v zánovním anoraku. Na chodníku zaparkoval starý dvoukolák s kusy sousedova vlnitého plechu, jeho sporákem a dvěma disky z jeho auta. Otevírám okno a volám na toho vetřelce: "Co je, vole? Slez z toho plotu, kurva!" Ale to kurva jsem neřekl, nechtěl jsem riskovat, že mi ten plot v noci odnese kohorta Římanů. Řekl jsem: "Co si přejete, pane?" Od jisté chvíle jim v naší čtvrti říkáme pane. Nikomu to za ten risk nestojí. Život menšiny, nás, Čechů v naší čtvrti, není procházka růžovým sadem. Ale k věci. On mi odpověděl: "Nemáš ve sklepě kotel, more?" Odpověděl jsem raději nepravdivě, že nemám. A pak jsem se právě při filmu Dostaňte agenta Smarta chechtal představě, jak si ten pán odnáší z mého sklepa 236 kilový kotel s příslušenstvím. To mě dostalo. Tenhle smart agent fakt jo, přátelé. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před zhlédnutím téhle komedie řekl, že mi to příjemně uteče a dokonce se budu i docela dobře bavit, tak bych mu to asi nevěřil. Ale na mě kupodivu ta zvláštní kombinace špionážního filmu s komediálním žánrem fungovala maximálně perfektně, takže s výsledkem mohu být jen a jen spokojený. Možná někoho napadne, proč jsem vlastně na tenhle film koukal, když jsem mu zase až tak úplně nevěřil a bál jsem se nudy a neatraktivnosti. Rád na to odpovím, samozřejmě jsme totiž v Česku a já stejně jako mnoho ostatních obyvatel této země jsem hodně zvědavý, a v tomto případě byla má zvědavost tím hlavním hnacím motorem, abych se na film podíval. A jak vidno z předchozích řádků, dobře jsem udělal, tomuto filmu totiž z mého pohledu absolutně nic nechybělo, napětí jsem uvítal, odlehčení v podobě mnoha vtipných scének přišlo vhod a nějaký ten nečekaný zvrat tu taky byl, takže z mého pohledu naprostá a neutuchající spokojenost. Pokud se zaměřím na herecké výkony, tak Steve Carell je v roli agenta Smarta opravdu vynikající, zvládl to perfektně a bezchybně. Anne Hathaway, Dwayne "The Rock" Johnson, i ostatní herci ve větších rolích byli perfektní a takový Bill Murray jako "mluvící strom" byl prostě nepřekonatelný. Výsledkem je tedy solidní mix akce, komedie a napětí a já neváhám udělit naprůměrné hodnocení, film ode mne získává zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • V úvodních titulkách můžete vidět snímky padouchů z původního seriálu, mj. Pana Velkého (Mr. Big) a Drápa (Draw). (JayCZ)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama