Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (896)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Moja slabota k jednoduchým vzťahovým filmom robí z Little Miss Sunshine jednu z najlepších amerických v tomto sektore. Herecké výkony sú nadhollywoodske, zvlášť sa mi páčil Paul Dano, ten hoch je stvorený pre umenie. Keby sa do filmu bolo pridalo trocha viac európského ducha (ktorého ešte aj takto prekvapivo cítiť napriek am. produkcii) tak by som rozprával o svojej najmilšej KomedioDráme. Film: 85% Dub: Cz - 40% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Svěží, vtipné, bez hluchých míst a s neuvěřitelným koncem. Přes počáteční odpor byl pro mě nakonec nejlepší postavou Kinnearův "otec motivátor", což bych rozhodně nečekal. Super jsou ale i všichni ostatní, snad kromě upozaděné, příliš normální matky. Zkrátka pohodový film, velice chytře operující s trochu vážnější linkou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na světě jsou jen dva druhy lidí - vítězové a poražení." Každý člen z netradiční rodiny Hooverových by se automaticky dal zařadit mezi poražené, ale jedna dlouhá cesta archaickou dodávkou za snem obrýlené nezletilé adeptky na misstičku udělala z celé rodiny jednoznačné vítěze. Ta síla kolektivu, která z něj čišela při závěrečné parodii na vystoupení, mne skutečně pobavila. A možná i způsobila menší závist, protože takto soudržnou rodinu nemám, takže si zkusím koupit žlutý Volkswagen Type 2 a upevnit vztahy cestou do Hliníkária v Humpolci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudné, málo vtipné a bez zapamätateľných scén? Užívatelia, ktorí toto napísali, si zrejme pomýlili profil filmu a omylom sem dali komentár k nejakej českej komédii z poslednej doby ;-). Ja som si túto pohodovku vychutnal tak veľmi, že som uvažoval aj o 5*. Ale je pravda, že Bokovka alebo Americká krása to naozaj nie je, preto "iba" 4*. Z celého filmu sa mi najviac páčil Greg Kinnear. Divák si ho tak trochu "nevšimne" popri Carellovi, hláškujúcom Arkinovi a hlavne skvelej malej Abigail ("Naozaj veríš, že vyhráš, moja?"; "YES!!!" ;-)), ale ten chlap to vlastne celé herecky ťahal dopredu, bol motorom filmu. V skutočnosti by som toho Oscara dal radšej jemu. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si pořád říkala, jak moc se copatá Olive s rozkošně kulaťoučkým bříškem, buclatými nožičkami, mezerou mezi předními zuby a ošklivými brýlemi podobá mému o 14 let mladšímu Já, ovšem její vystoupení na soutěži bylo natolik rebelské, že se pro mé rebelské Já stává absolutním vzorem! Na soutěži sedmiletých Miss už tohle číslo pravděpodobně nedám, ale nikdy nevíte, kdy se bude hodit... ;-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Scény z Redondo Beach v Kalifornii se ve skutečnosti natáčely ve Ventuře, taktéž v Kalifornii. Žádná hlavní cesta poblíž Redondo Beach nevede na pláž. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama