Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (896)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Otec kariérista, matka náladová nervačka, strýc homosexuál se sklony k sebevraždě, syn drží bobříka mlčení, dcera sní o korunce královny krásy a dědeček bere heroin. Brilantně napsané a zahrané postavy v road movie plné vtipu, přátelství a snů bortících se jak domečky z karet, u kterého vám po chvilce dojde, že tentokrát se hollywoodský kýč opravdu nekoná. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Rok před Junem přijela do kin roztomilá rodinná sestava, kterou snad sháněli po celých státech, neb takové smolaře nenajdete na každém rohu. Nezávislá podívaná jako řemen nepostrádá dostatečně moudré promluvy o životě, smířlivý tón vyprávění a ani k-zamilování-hodné postavy. Ostatně můžu si nezamilovat film, ve kterém se dozvím, že život je vlastně jedna velká módní přehlídka. No, řekněte sami. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Zatraceně, nikdy bych neřekla, že zrovna u filmu, jako je Little Miss Sunshine, budu potřebovat tolik času, abych si utřídila, co vůbec napsat. Na film jsem se dívala už kdysi dávno hned po premiéře a zapamatovala jsem si jenom to, že mi přišlo absolutně nepochopitelné, proč o Olive všichni říkají, že je tlustá, když ta holčička očividně není tlustá ani trochu, jenom jí nasadili falešné břicho. (Ale aby nedošlo k mýlce, tak si myslím, že Abigail Breslin podává nejlepší a nejupřímnější výkon tohoto filmu a jí s radostí vyseknu srdečnou poklonu.) Zbytek filmu mi od upřímnosti přijde tak vzdálený, jak jenom to jde. I u Juno mi vadily uměle vytvořené dějové zvraty přesně podle syd-fieldovské logiky, a LMS v tomto směru tlačí na pilu ještě mnohem víc. Jestli si se samotným institutem "indie filmu" spojuji nějaké kategorie/kvality, tak by to byla odlišnost a spontaneita, a tady postrádám jedno i druhé. Všechny postavy (kromě matky a nejspíš i Olive) jsou obdařeny trojitou dávkou typických podivínských kvalit, aby nám bylo jasné, že větší lůzry bychom doopravdy nepohledali, skoky v tónu od lehké náladovky po depresi nejtěžšího zrna jsou nečekané a nelogické, a hlavně se opravdu slepě následují všechna ta vypravěčská pravidla, která by se za daných okolností měla spíš bořit. Díky tomu je pro mě závěrečný (znovu?)nalezený pocit rodinné sounáležitosti neuvěřitelný a nedostatečně zasloužený. Pár plusových bodů dodám za to, že film depresivnímu puberťákovi přisoudil barvoslepost a tedy opravdový důvod, proč mu svět kolem přijde škaredý a neúplný. A taky za to, že se tito filmoví sourozenci mají rádi, vycházejí spolu a záleží jim na sobě, protože mám tak trochu až po krk stereotypní filmové sourozenecké rivality. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené a originální rodinné drama s okouzlující humornou stránkou a s šesticí skvěle napsaných a zahraných postav, jejichž nesourodost a nucené soužití je největší doménou celého vyprávění. Jednoduchý příběh sice nijak nevybočuje z řady dalších bláznivých road movie, ale podpořen nápaditou režií a vynikajícími výkony všech herců přináší tak roztomilý a nenásilný obrázek drobných životních eskapád, že mu prostě nelze odolat a nesežrat mu to i s navijákem. Kinnear je už prověřená značka a role upjatého otce mu dokonale sedla, Carell mě opět překvapil a potvrdil svůj nemalý herecký talent a bezprostřední senior Alan Arkin prostě nemá chybu. Dohromady jim to sedlo skutečně náramně a ruku v ruce s inteligentním scénářem se podepsali pod působivý snímek, na který se i přes jeho naivitu a značnou absurditu prostě nezapomíná.. 80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film ma sklamal hlavne v tom že som čakal viac komédiu ako drámu no to je už môj problém. Tiež si myslím že film to je skôr priemerný no na druhej strane hodne vychcaný nikoho neurazí ba naopak môže potešiť i tých hodne starších... Na zábavu je zadeláno už v náčrtoch postáv Steve Carell ako homo... po neúspešnej samovražde, malá (bez)nádejná misska, dedko ulietajúci na kokse hádže solídne hefty, Greg Kinnear a jeho debilná práca 10bodov k úspechu, jeho syn ktorý všetkých nenávidí a preto prestal hovoriť a medzi tým matka ktorá to s láskou všetko znáša ... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Snímek byl natočený chronologicky. (imro)
  • Výroba filmu trvala pět let, přičemž nejvýraznější podíl na zdržení měl nedostatek financí. (imro)
  • Na premiéru se sjelo 65 mikrobusů značky Volkswagen. Ve filmu samotném si zahrálo pět zcela identických mikrobusů, v nichž se tísní outsiderská rodinka Hooverových, konkrétně se jednalo o Ve karavan Volswagen, typ 2 Microbus. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama