Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bohužel, futuroskopní celovečerák číslo jedna dopadl naprosto stejně jako Simpsonovi - obsahuje několik vyloženě libových vtipů, ale celkově je to takové nějaké jakési onaké...srovnáno s leckterým hraným pseudovtipným pokusem o televizní zábavu rozhodně vítězící, ale viděno optikou legendární Futuramy slabé. Možná je tím zabijákem zábavy stopáž, ale nic to nemění na tom, že na Bender's Big Score se velmi pravděpodobně už nepodívám. Solidních, ale za očekáváním zaostávajících 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Návrat pro někoho takřka legendy se dle mého nejspíš nekoná, ale jako snaha autorů obnovit tento, dle mého povedený seriál, i když kam se hrabou Simpsnovic rodina, je opravdu sympatická. Nemůžu se zbavit dojmu, že sleduju jen poněkud prodlouženou epizodu. Teď už jen zbývá doufat, že Futuramu obnoví a řada fanoušků zamáčkne slzu. Samotný nápad v tomto díle rozhodně je, i když je dost nelogický, ale to se tady neřeší. Hlavní je zábava a ta rozhodně k Futuramě patří. Bender, hlavní a moje nejoblíbenější postava zde dostává hlavní slovo i když je většinu času zaspamovaný. Nevadí, jsem rád, že se po dlouhé době vrací na střed dění, přestože tak nechlastá a nekouří jako dříve. Alespoň je vidět, že autoři jdou s dobou a snaží se překvapit a potěšit nejen fanouška co možná nejzářivějším příkladem. Těšil jsem se na tento film a dostal jsem tolik kolik jsem chtěl teď jen doufám, že takových dílů bude více v budoucnu. --- Ti vypatlaní kreténi, kteří nás zrušili, byli sami vyhozeni za neschopnost! A nejen vyhozeni! Taky zmláceni! A pořádně! Vlastně většina z nich svým zraněním podlehla. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že monstrózně přepálený vtip s časovými paradoxy a samotným cestování časem bude využit vtipnější a promyšleněji než to ve výsledku bylo. Autoři jistě mají hodně nápadů a hodně skrytých vtipů, ale jako celek mi Benders Big Score nepřijde tak zábavný, jak z obsahu nebo z myšlenky mohl být. I zde se projevuje nevyrovnanost vtipů a opakování vykrádaček nejslavnější sci-fi snímků historie. Futurama na utáhnutí 90 minut prostě nemá.... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Matt Groening, Developer: David X. Cohen, Teleplay: Ken Keeler .. Mám mírné rozpaky. Podobně jako v Simpsons Movie je děj proložen těmi nejaktuálnějšími posměšnými narážkami (FOX, internetový spam, ochrana osobních údajů, globální oteplování včetně hlasu hostujícího Al Gore:-*) nebo spousta klasických (200X vs 300X, vědecké poznámky, xx-násobné cestování časem vše v absurdních souvislostech) či kultovních (Terminator, Star Wars) sci-fi motivů. Ano, místy se mnou sice smích otřásal, ale na nejvyšší příčky tento epizodní slepenec, protkán společnou linii jaksi nemá. Futurama zkrátka vyčpívá o něco dříve než genialita Simpsons, jelikož zatímco ti se šestou sérii odráželi k několika následným vrcholným sériím, zde ten odraz prostě nevidím.. Jako jednorázovka přesto ucházející a servírování několika dílů v podobě „pseudo celovečeráků“ originální.. 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Smutněl jsem v případě celovečerních Simpsonů, ale to jsem ještě ani ve snu netušil, že se připravuje i celovečerní Futurama...a po jejím zhlédnutí smutním ještě o řád více... Jedná se prý o součást připravované šesté řady seriálu, ale už to skoro vypadá, že je jí téměř zbytečné točit. Formát celovečerního filmu rozmělnil dříve tak silně dávkovaný humor, z Bendera (stejně jako v případě Homera Simpsona) udělali tvůrci karikaturu sebe sama a film vycpali nečekaným množstvím animované vaty... Dokonce i aluze omšely a tak divák vidí deja vu - stokrát viděné parafráze Terminátora či Hvězdných válek, dříve v seriálu realizované v jediném vypointovaném gagu, nyní v předlouhé opakující se sekvenci. Občas se ve filmu mihne neuctivá narážka na mateřskou televizi Fox, občas probleskne i docela dobrý a vtipný nápad (tajemství receptu KFC, předávání Nobelovy ceny za...), ale ,,koule" původních pěti řad seriálu to nemá... Matt Groening, Futurama ani Bender tentokrát příliš nezaskórovali... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odhalte tajemství receptu KFC... A jen tak mimochodem se pobavte u znovuzrozené Futuramy. Pokud byste snad měli obavy, že po dobu jejího zrušení tvůrci vyměkli, tak již prolog mířený do řad Foxu vás přesvědčí o tom, jak se věci mají. Nová Futurama je jako ta stará v pozdějších sériích. Tedy výtečná, ale již ne na vrcholu sil. Zčásti je na vině koncept a také to, že je zde silně přítomen syndrom "musí se ukázat všechny oblíbené postavy". Jak známo po čtyřech snímcích to půjde jako samostatná sezóna čili na výsledku je určitá míra epizodičnosti jasně patrná. Z jednoduchého důvodu; tady je totiž děj a ne jen jeho náhražka. Tedy žádný laciný slet jednotlivých zrecyklovaných gagů... Většinou. I časové paradoxy, o které dějově jde, se tvůrcům povedly, mají svou logiku i pointu. (staro)Nová Futurama tedy nezklamala, pobavila a nasadila laťku kvality zbývajícímu triu filmů dostatečně vysoko, byť nutno dodat, že ne nepřekonatelně. Zvážnění a vlastně docela seriózní děj jí až překvapivě sluší. Výsledný verdikt vám ostatně profesor Farnsworth vyřkne hned v úvodu "Good news, everyone!" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíš nuda, ale když to přežijete, tak vás to pak začne bavit. Seriálu se to ovšem absolutně nemůže vyrovnat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tenhle "celovečerák" na mě působil dojmem, že je snad horší než kterýkoli z předchozích dílů seriálu - což je samozřejmě špatně, žeano. Koukat se na to dalo, ale těch srand bylo vážně pomálu a v delší stopáži se rozbředly jak Zoidbie bez krunýře na pražskym sněhu. No nic, snad ty další chystané části dopadnou líp (a pokud ne, tak za budoucí "šestou řadu" teda asi moc nedík). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoznacne 5*. Sice se film v podstate od serialu vubec nelisi, narozdil od Simpsons, nicmene tvurci prisli s naprosto dokonalym pribehem, kterej tech 90 minut skvele zabavi. Navic se objevi spousta znamejch postav ze serialu a na spoustu veci se tu odkazuje, takze je dobry znat serial. Taky jsou tvurci jeste krapet drsnejsi oproti serialu co se tyce sprostejch vyrazu. Proste jsem se tech 90 minut perfektne bavil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející oživení zrušeného seriálu, který mám moc rád. Tím spíš mě mrzí, jak moc mu celovečerní stopáž nesvědčí. nemá to tempo a kadence vtipů umírá. Bohužel z tohohle kult nebude a raději se opět podívám na staré dobré série. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Futurama je zpátky!!! Není to takový nářez jako první řady seriálu, ale stále si to drží svou kvalitu. Potěší i fakt, že si tvůrci opět vyhráli se sci-fi prostředím a naservírovali nám pěknou nálož časových paradoxů. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když se na to dívám zpětně, vidím že to k dokonalosti mělo málo. A já dám jen 4. Prostě skvělá zábava, to cestování časem a ti nudiemzáci. Jako z těch 4 filmů je tenhle úplně nejlepší. 90% Další díly: The Beast with.... Skvělé pokračování i když za timhle už trochu zaostává. Přesto nápad s tou příšerou se povedl 80% Benders Game No tak tohle sem viděl už vícekrát, ale na první dva to fakt nemá. Vtipky už tak nefungujou, prostě kdo to bere jako parodii na fantasy, dá dobré hodnocení. Já to beru jako Futuramu, takže musím dát "jen" 70% Into the wild.... Stejný případ jako díl 3., a tady nepomáhá ani ta fantasy Možná ale právě proto to beru jako trochu více povedené. Galactic Golf Rulez 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ehm. Prozatím jsem neviděl ani jeden jedinný díl seriálu, takže si určitě budete říkat, že jsem se musel úplně pomátnout, když jsem se rozhodl s klidem ignorovat čtyři nebo pět let seriálu. Káždopádně to mám v plánu dohonit. Jednou. No a teď asi k samotnému filmu. Skákání časem patří k mým nejoblíbenějším disciplínám v sci-fi a tak musím říct, že jsem byl se zápletkou velice spokojen a až na pár drobnůstek nemám výhrady. Jo a Bender rulezz. Benderova ikonická filmová scéna č. 1: Bender si nasadí sluneční brýle a nabije futuristickou brokovnici. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

FUTURAMA is BACK! Spousta hlášek, skvělý příběh a narážek (Fox, Al Gore, prezidentské volby atd..) jsou skvělé a otevřený konec jen napovídá, že budou další skvělé díly. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, ako to rozstrihajú na štyri časti. Bohužiaľ v tomto formáte je to dosť chaotická, prekombinovaná kaša. Doslova ľúto mi bolo niekoľkých zničených mýtov zo "starého" seriálu (napr. Leelini rodičia, Nibbler). Aj tak dávam 4*, pretože stále je to tá stará dobrá Futurama. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bender coby zloděj nejcennějších světových pokladů nebo "terminator" neměl chybu, líbilo se mi i povedené pohrávání si s cestováním časem a pak samozřejmě ty obvyklé futuramácké vtípky (židovský TIE fighter), bez určitých epizodek (obzvlášť Santa) bych se ovšem obešel. Benderovo parádní terno mě bavilo, ale Futuramě přesto více sluší seriál. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je to zábavné vysvětlování jednotlivých událostí, jež se během seriálu staly, obzvláště zničení města okolo zkryogenizovaného Frye, nebo zjištění, že nejsmutnější epizoda celého seriálu ohledně Fryova psa, už nemusí být tak smutná. Filmová Futurama, stejně jako Simpsonovi, dojíždí u mnohých zejména na přehnaná očekávání, ale jestliže Simpsonovi ve své filmové verzi seriál co se týče kadence vtipů jasně překonaly, filmová Futurama je schopna tuto laťku držet jen několik málo minut na začátku (B/Fox vede), aby se nakonec v druhé půlce snímku stala odvarem, i když pořád dobrým, soustředícím se hlavně na ukončení správně bláznivé a časovými paradoxy přeplněné příběhové linie. Celý projekt sráží taky pro mě dost nesympatičtí záporňáci a muzikálové vložky, ale je si třeba taky uvědomit, že tohle asi neměl být tak suverénní film, jakým jsou Simpsonovi ve filmu, je to prostě šestá série, vytvořená poněkud jiným způsobem, než jsme zvyklí a svojí kvalitu to pořád má a to, že jsem nedal čtyři hvězdy, je způsobeno jistě i tím, že jsem to viděl teprve prvně, protože když už jsem ( možná ne až tak příhodně) srovnával s filmovými Simpsonovi, tak pro ně platí, že jejich účinek je nejsilnější na první zhlédnutí ( alespoň u mě to tak bylo). Jsem přesvědčen, že ve Futuramě bylo skrytých fórů mnohem více a na každé další zhlédnutí to bude jenom lepší a lepší. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Moc obdivuji hráče se slovy, co bez zbytečných průtahů vysmrknou epesní komentář, v němž všechna slova začínají na jedno (a pozor, stále to samé!) písmeno. Tedy - hrát s nimi ,,město, moře, zvíře, kuře, stavení" bych vážně nechtěl. Autisté rules. V rámci sebezdokonalování však podobnou čelinž také prubnu. Bender boří bozemskou bekonomiku. Ba bakonec bymrdá b(i) b(s) baháči! Boproti beriálu be bo bale bost báhne. Bako bemr bilovníka bakystrajtek bez biltru. Tak. Zíráte, buráci, co? ()

Reklama

Reklama