Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TVOJE NOHY?....MILION DOLARŮ! TVOJE TĚLO?....ZABIJÁK! :-)" Silný příběh, silné emoce, skvělý humor i dojemné scény, brilantní herecký výkon atd. atd......v tomto filmovém drahokamu je prostě vše, co dělá mnoho korejských filmů tak výjimečnými. Jedním slovem DOKONALOST.....netřeba psát víc, třeba TO VIDĚT!....."Pomůže běh jeho autismu? Motivuje ho. Neumím z jeho tváře vyčíst, co cítí. Ale když běží, vypadá jinak. Vypadá štastnější." ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a nevtíravě dojemný snímek, jenž se zčásti odehrává ve sportovním prostředí, ale není tak o sportu, jako o tom, že i autistický chlapec může s podporou blízkých lidí překonat hranice, pro většinu lidí nepřekonatelných. Opravdu krásný a silný film, který vás vtáhne do sebe a v několika momentech i okouzlí. Asi nejlepší kousek, co jsem kdy ve spojitosti se sportovním prostředím viděl. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Porovnávám autisty z života (v různém věku) a z filmů, a skutečně mají všichni leccos společného; snad jen Forrest Gump mi byl neuvěřitený, a tím i protivný. Vím, jak je obtížné dát si v klidu o půl šesté kafe, když autistický synek má v plánu, že v 18,45 bude nasedat do auta a pojede domů. Kromě toho mám pocit, že jsem se ve filmu dozvěděl mnohem více o Korei než o autismu. Myslím, že jeden z autistů, které znám, by pod tímto trenérem také mohl běžet maraton (ale jde o člověka, který žije bez pomoci matky i státu). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoje nohy?" milión dolárov..."Tvoje telo?" zabiják...Nie, nebavíme sa o žiadnom šampiónovi v behu, hoci Cho-won behá veľmi rád. Je autista a jeho mama a ani jeho nový tréner (inak pekný kvietok) to s ním nemajú ľahké. Je takmer nemožné, aby ste si hlavného hrdinu svojím spôsobom neobľúbili a neuznali jeho kvalitný herecký výkon. Všetky postavy sú pekne prepracované, na nič sa nezabudlo a film rozdáva emócie vo veľkých dávkach. Asi v polovici filmu, maximálne zaujatý, som si musel zahrešiť a vyhlásiť: "Kurva, tí Kórejci robia fakt úžasné filmy." Humor je nevtieravý a príjemný a miestami som sa naozaj dobre zasmial. Vtipné sú takmer všetky scény s povaľačským trenérom, no hlavne dávno som sa tak dobre nezasmial pri tak otrepanom fóre ako je prd (pred dverami). Divák, ktorý má napozerané s prehľadom profesionála odhadne, že tu o žiadne víťazstvo v maratóne nejde. Ten je iba tmelom príbehu a vzťahov medzi postavami. Film sa porovnaniu s Rain manom nevyhne. Výkon Hoffmana je oscarový, ale kórejský herec to zvládol minimálne rovnako dobre. Mne bol jeho výkon dokonca sympatickejší, ale to je skôr pochvala pre filmárov. Čo sa týka filmu ako celku, tak kórejský maratón sfúkol Rain mana ľavou zadnou, pretože ako celok je podstatne kompaktnejší a dojímavejší. Cho-won má rád tri veci. Zebry, jedlo a beh. No a mňa strašne bavia kórejské filmy. Už dlho som nevidel tak príjemný film. Jednoznačne 100%. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, veselý, optimistický, reálný, skutečný, neuvěřitelný. Nádherný film. Je mi z něj dobře. Příběh o chlapci trpícím autismem, který má rád zebry, těstoviny, koláče a běhání je hezký. Je odhodlán za přičinění maminky trénovat pod vedením zprvu nedůvěřivého bývalého běžce a nakonec běží i maraton. A když se k závěru přidá poznámka skutečného příběhu, rozveselý a závoreň dojme celý příběh ještě víc. Herecké výkony byly neuvěřitelné. Seung-u Jo byl neskutečně roztomilý tím, jak vše opakoval svým šišlavým způsobem, jak uměl poslouchat na slovo. Oproti americkému Rain Manovi, byl ten korejský něčím víc dojemnější. Asi to bude tím Cruisem, výkon Dustina Hoffmana byl excelentní, to je bez pochyb. Snímek pro každého, komu se aspoň trochu chtějí číst titulky a je citově založený. Tisíce zeber žijí v harmonii s antilopami... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama