Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pozoruhodná záležitost, ve které se umně snoubí několik filmových žánrů a dotýká se mnoha témat, ať už se jedná o sportovní drama, rodinnou/vztahovou psychologii či nahlédnutí do individuálního světa mladého autisty, k tomu jako bonus nadhled a jemný humor (vyjma trenéra, ten místy přitvrdil). Moc se mi to zamlouvalo, matčina láska i pochyby, včetně výčitek svědomí, Cho-won (úžasný Seung-woo Jo), který má rád běh, těstoviny a zebry a v neposlední řadě velmi nestandardní trenér, pod hrubým zevnějškem srdce na správném místě. Krásný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejci to stejně svedou. Z té asijské kinematografie jsou Evropě vlastně nejblíž. Jediná trošku atypická je ta korejština a na to se ve výsledku taky dá zvyknout. Tvůrci jsou tam totiž nesmírně talentovaní a dokáží dobrou filmařinu spojit se skvělým tématem a perfektními hereckými výkony. Maraton je přesně v tomhle duchu. Ten kluk toho autistu hrál tak dokonale, až jsem měl pocit, že autistou opravdu je. A on přitom hraje v tolika filmech. Vlastně se jedná o drama, ale celé dvě hodiny se tak nenápadně usmíváte a přejete mu štěstí, že spíš koukáte na úctyhodný rodinný příběh, než na film o těžkém životním údělu jednoho korejského kluka. Líbilo se mi to moc. Korejci prostě umí uhranout. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Po pár letech od prvního zhlénutí musím ty dvě hvězdy ubrat. To co mi prvně přišlo jako krásně melancholické a hlavně citlivé drama o autistovi mi teď přišlo tak do očí bijící nedorozumnění. Prostě tuctový Rainman, kterého jsme viděli už trilionkrát + obyčejná sportovní historka. Existuje něco méně originálního? Opravdu jsem nečekal, že se budu takhle napodruhé nudit - to se mi ještě u korejského filmu nestalo. 60 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek, který v sobě obsahuje snad všechna myslitelná klišé. Ovšem díky výborné režii, nádherné hudbě a skvělým hercům jde o vynikající zážitek. To čím se to odlišuje od filmů podobného ražení je, že tento má "duši" jakou filmu umí v posledních letech vtisknout snad jen jihokorejci. Jedním slovem je to prostě krásné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný životný príbeh predostretý divákovi veľmi peknou kamerou a emotívne zvýraznený krásnou hudbou. Postavu Cho-wona - autistického bežca, si skrátka musíte zamilovať. Krehké, krásne, krištáľovo čisté a napĺňajúce. Je to dráma o cieľavedomosti, o peripetiách tejto choroby (hlavne v kontexte s najbližšími a okolím) a s pozitívnym záverom, ktorý zahreje pri srdci. Inak, to sa mu ale bežalo, keď mal na čísle sponzora SK Telecom :). Náhoda? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama