Reklama

Reklama

Wizards

  • USA War Wizards
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V postapokalyptickém světě, který vypadá jako směs světa v období druhé světové války a Středozemě J.R.R. Tolkiena, musí čaroděj Avatar zachránit svět před fašistickými mutanty jež vede jeho zlý bratr Blackwolf, ne nepodobný Adolfu Hitlerovi. Ten používá nacistické propagandistické filmy a nahrávky projevů Adolfa Hitlera ke stimulaci své armády mutantů, stejně jako "dobové" zbraně druhé světové války. Avatar na záchranu světa ale není sám, na jeho cestách různými magickými, či radioaktivními oblastmi mu dělá společnost sexuálně promiskuitní královna víl, horkokrevný válečník elf a Peace, Blackwolfem vyrobený robot, jež se proti němu vzbouřil. (Caelos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

whack 

všechny recenze uživatele

Veľmi silná anti-technokratická agitka, o čom svedčí aj to, že nasledovníkmi pokroku sú temný černokňažník (hlavná záporná postava) a jeho posluhovači (démoni z pekiel, goblini a mutanti), ktorí sú vykreslení ako nacisti a nosia handry s hákovými krížmi. Prológ vysvetľuje, že Zem bola zničená atómovými bombami, a potomkovia ľudí (elfovia, nymfy, víly a iné bytosti, ktoré sú z našich legiend známe ako ochrancovia lesa a prírody) neskôr vedu a technológie postavili mimo zákon a od tej doby bol na svete dlhé tisícročia mier, až kým novodobí nacisti - kňazi technologickej mágie, vykopali zo starobylých ruín predvojnové technológie a vybudovali nimi novú vojnovú mašinériu. Animácia postáv mi miestami nebola sympatická, no príbeh je jasný, neveselý, pričom myšlienka je povedaná priamo a bez moralizovania a zbytočných slov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako sme pri Bakshim zvyknutí, kombinácia animácie a hraných, postprodukčne zanimovaných scén je absolútne unikátna. No a ktorý sci-fi film sa odohráva milióny rokov po pozemskej apokalypse? Nie je to ani zďaleka dokonalé, Wizards predsa len zostarli, ale námet nemá chybu a otázka boja mágie proti technike je nadčasová. Bohužiaľ doslovnosť s paralelami s nacizmom je extrémne do očí bijúca a stačilo by zostať pri náznakoch. 80 minút je tak akurát, i keď na druhú stranu prológ by vydal na celú sériu seriálu, až nechápem, prečo sa tejto látky po rokoch nikto nechopil. Možno sú problémy s právami. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Úchylní nacističtí mutanti, senilní čarodějové, prsaté a prdelaté víly, další nacističtí mutanti.... Kdyby to jenom nebylo tak debilní, místy se to sice tváří originálně, ovšem místy to vypadá jako nepovedená parodie na pána prstenů (Třeba to Bakshimu pomohlo k tomu, že si ho později sám natočil). Začátek je sice fajn, ale postupem času je humor čím dál víc infantilnější, děj debilnější (a to rozhodně ne v tom dobrém smyslu slova) a animace horší, například rotoskopické, lidmi hrané (i když možná jen z jiného filmu vykradené) záběry by mohli být zajímavé, ale jsou trestuhodně zmršeny. Tohle mohla být legenda, ale tvůrci si nepohlídali až moc věcí a opravdu zábavné věci vyměnili za vtipy se senilním staříkem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý fantasy post-apo srandomindfuck, kde ochlasta dobroděj, kozatá víla a chrabrý elfí válečník táhnou proti armádě náckovských mutantů zlýho fuhreřího černokněžníka. Přes svoji zastaralost je tu animace velmi zajímavá a kombinuje různé styly (temné WW1 siluetní scenerky s projekcí archivních záběrů jsou top). Brutální mišmaš funguje, k exploitation ražení to skýtá i přesah a poetiku řekněme a la takový LAST UNICORN, hraje skvělý soundtrack (loutna flétna X groovy 70s muzika), a vůbec ta celá vize mě bavila. Zejména kombinace pohádky a válečnýho zlověstna. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nádherná dark fantasy s nezaměnitelným rukopisem Ralpha Bakshie! Gejzír nápadů a skvělé animace, kde vedle comicsu a klasické animace najdeme montáže ze záběrů hraných - a vůbec nevadí jako u Pána prstenů, psychadelické hudby a zvláštních světů místy tak podobných našemu. Královna víl je skvělá sexbomba, ale promiskuitní? kdo psal obsah.....rozhodně není. Nadsázka, alegorie, satira. Možná s větším protiválečným nábojem, než má mnohý hraný film. Vtipné pasáže (scéna s knězi) střídají napínavé a ty zase místy až hororové. Když dojde na válku, krev stříká a mrtvoly se vrší. Když dojde na lásku, vše se promění v nádherné květy a pestrobarevné motýly. Šťastný konec byl žádoucí, byť nic není zadarmo. Jak mi mohl tenhle snímek léta unikat... ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama