Reklama

Reklama

Wizards

  • USA War Wizards
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V postapokalyptickém světě, který vypadá jako směs světa v období druhé světové války a Středozemě J.R.R. Tolkiena, musí čaroděj Avatar zachránit svět před fašistickými mutanty jež vede jeho zlý bratr Blackwolf, ne nepodobný Adolfu Hitlerovi. Ten používá nacistické propagandistické filmy a nahrávky projevů Adolfa Hitlera ke stimulaci své armády mutantů, stejně jako "dobové" zbraně druhé světové války. Avatar na záchranu světa ale není sám, na jeho cestách různými magickými, či radioaktivními oblastmi mu dělá společnost sexuálně promiskuitní královna víl, horkokrevný válečník elf a Peace, Blackwolfem vyrobený robot, jež se proti němu vzbouřil. (Caelos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Technologická predohra pre Bakshiho PÁNA PRSTEŇOV, odvážnosť jeho predchodzích projektov. V tomto filme, ale vidím ešte viac. Vidím, že sa viacero autorov kreslených seriálov a filmov, aspoň čo sa týka fanúšikovskej oddanosti zameralo na podobný vizuálny a predmetný štýl tohto diela, v rámci svojich vlastných snímkov. A nie jeden, som tu zhliadol. Sklamal ma skôr príbehový nedostatok a jeho malý prienik k mojej, tohoto žánru oddanej mysli. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Haluškoidní animáč, díky jehož postapokalyptické vizi se na jednom písečku setkává nacistický čaroděj, roboti, mutanti, elfové, vikingové, víly prostitutky a jiné roztodivné postavičky. Bakshi (jeho předchozí blaxploitation Coonskin si asi nenechám ujít) je vůbec zvláštní tvůrce, nebojí se experimentovat a kromě osobité animace neváhá "zamaskovaně" použít i úryvky z hraných válečných filmů. Velká škoda tak té nehodící se hudby a nevyváženosti tempa v druhé polovině příběhu. Jako celek přesto působivé. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Úchylní nacističtí mutanti, senilní čarodějové, prsaté a prdelaté víly, další nacističtí mutanti.... Kdyby to jenom nebylo tak debilní, místy se to sice tváří originálně, ovšem místy to vypadá jako nepovedená parodie na pána prstenů (Třeba to Bakshimu pomohlo k tomu, že si ho později sám natočil). Začátek je sice fajn, ale postupem času je humor čím dál víc infantilnější, děj debilnější (a to rozhodně ne v tom dobrém smyslu slova) a animace horší, například rotoskopické, lidmi hrané (i když možná jen z jiného filmu vykradené) záběry by mohli být zajímavé, ale jsou trestuhodně zmršeny. Tohle mohla být legenda, ale tvůrci si nepohlídali až moc věcí a opravdu zábavné věci vyměnili za vtipy se senilním staříkem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý fantasy post-apo srandomindfuck, kde ochlasta dobroděj, kozatá víla a chrabrý elfí válečník táhnou proti armádě náckovských mutantů zlýho fuhreřího černokněžníka. Přes svoji zastaralost je tu animace velmi zajímavá a kombinuje různé styly (temné WW1 siluetní scenerky s projekcí archivních záběrů jsou top). Brutální mišmaš funguje, k exploitation ražení to skýtá i přesah a poetiku řekněme a la takový LAST UNICORN, hraje skvělý soundtrack (loutna flétna X groovy 70s muzika), a vůbec ta celá vize mě bavila. Zejména kombinace pohádky a válečnýho zlověstna. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Luxusní podivnost a čestný člen www.badmovies.org. Něco mezi pohádkou a fantasy příběhem, které má stejnou poetiku, jako kdyby třeba Alejandro Jodorowsky natočil svoji obskurní verzi Pána prstenů a obtiskl do ní své filmové vidění. Na pozadí nesmiřitelného střetu dvou světů – světa Technologie (mutanti) a světa Magie (víly, elfové) – tu defilují roztodivné postavičky z Bakshiho zvrácené fantasie – zlý čaroděj Blackwolf se svojí zálibou v nacistické ideologii a jejích symbolech, jeho mutantští zabijáci s laserovými puškami a plynovou maskou místo obličeje, kozatá víla v negližé, elfové, vikingové, ještěři, tanky, zákopy s ostnatými dráty a všechno dohromady. Ještě k tomu připočítejte křiklavými barvami nevkusně kolorované prostřihy z jiných válečných filmů, občas nevhodně použitou jazzovou hudbu, chaoticky vyprávěný příběh a vychází z toho originální obskurnost, která rozhodně stojí za vidění. Jestli je pravda, že výsledné dílo je odrazem duše umělce, ta Bakshiho musí být případ pro doc. Chocholouška :o) ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama