Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesta dělnice Ingrid na dráhu popové hvězdy, konflikt úspěšné kariéry a zklamání v osobním životě, nabízel (a i po téměř třiceti letech stále nabízí) hrdinku, s níž není těžké se identifikovat. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

neo93 

všechny recenze uživatele

Konrad Wolf a jeho film o ženě, která má sen, stát se profesionální populární zpěvačkou. Tento příběh, který mimochodem byl natočen podle skutečné východoněmecké zpěvačky Sunny a jejího rozhovoru s ní, však poodhaluje mnohem více než sen o slavné hudební kariéře. Přináší nám obraz jedné bouřlivé, ale pracující ženy v NDR, která se sice na jednu stranu, příliš s ničím nemazlí, na stranu druhou, ani samotný osud k ní nebyl zrovna shovívavý, a ona zažívá různé životní strasti a problémy. Sunny se chce stát nejen hvězdou hudebního nebe, ale i lepší osobou po duchovní stránce. Vystupuje se skupinou Tornados, a přitom se snaží žít svůj život. Jenže pro okolí, především pro členy kapely, je pouhým prostředkem k dosažení jejich sexuální touhy a vášně. Zdařilý snímek, s povedenou hudbou, tak i hlavní herečkou, která ztvárnila tuto mladou pozoruhodnou ženu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Solo Sunny je po všech stránkách tak výtečný film, až je to k nevíře, vzhledem k jeho (ne)známosti. Konrada Wolfa mimo Německo asi také moc lidí nezná, ale tohle je tak dobré, že to bez problému dorovnává i ty nejlepší věci od Fassbindera (ne, že by zde bylo kromě jazyka, doby vzniku a soustředění na jedince mnoho společného). Po formální stránce je to neuvěřitelně dynamické a progresivní, kupodivu tady vidím základy stylu režisérů typu Tykwera, zhušťujících děj, sled scén a jednotlivé momenty filmu rychlým střihem, pohybem kamery a variabilní prací se zvukem. Obrovské překvapení, erste klasse. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Filmový muzikál byl vyznamenán mnoha cenami: v roce 1980 dostal mimo jiné cenu kritiků na Berlinale a představitelka hlavní role Renate Krößner Stříbrného medvěda pro nejlepší herečku, na festivale v Chicagu pak snímek získal Zlatou plaketu za nejlepší scénář. [Zdroj: FF Der Film] (POMO)

Reklama

Reklama