Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Recenze (642)

golfista 

všechny recenze uživatele

Shrek je sice lepší, ale možná jenom pro nás dospěláky. Děti (společně s námi) pobaví víc tenhle krásně vymyšlený a udělaný animák. P.S. Český dabing je výborný, ale originál je skvělý :) Kdo miluje veverku, pak vás nesmí minout "Gone Nutty" jako bonus na DVD. To je fakt síla :)) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce naprosto bez výhrad, skvělé postavičky a roztodivná stvoření (Scrat rulez) jsou však bohužel zasazeny do naprosto přímočaré scénářové kostry a ve výsledku tedy Doba ledová působí spíše jako slepený videoklip...což rozhodně neznamená, že není naprosto nehorázně zábavný!!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Toho sentimentu v závěru je příliš- Přesto dávám čtyři*, hlavně za geniální scénku s hejnem Blbounů nejapných a skeče s veverkou. Jestli si chcete veverky užít více, zkoukněte s ní DVD bonus GONE NUTTY, ten je lepší, než celý film dohromady. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Každý bude srovnávat Dobu ledovou se Shrekem, na kterého opravdu nemá, ale i tak jde o skvělou zábavu určenou sice mladšímu publiku, ale se spoustou narážek i pro starší (viz.lenochod v bahenní lázni :-). Mimochodem - stojí za to pustit si vystřižené scény na DVD, kde mi u některých přišlo dost škoda, že se do filmu nedostaly. Rozhodně cíl je splněn - děti se baví královsky, dospělí dobře. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak říká Mr. Fookah, má to vtip, je to hezké, ale dospělí se u toho nepobaví tak jako u Shreka, humor je spíš určený dětem. Nechybí pár srdceryvných scén, a že jsou natočeny vážně dobře;) Ale Scrat by si zasloužil vlastní film, to je bez diskuse. A nezapomínejme na vzdělání - konečně zjistíte jak vymřel Dodo:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nečeknaná paráda, která pobaví nejen děti a díky krátké stopáži stoprocentně nenudí (tak moc nahlas, jsem se nesmál ani nepamatuju)... a veverka by si zasloužila portrét v místnosti slávy.:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doba ledová se s odstupem času může tvářit jako vtipná animovaná komedie pro celou rodinu. S odstupem času si totiž většina lidí pamatuje jenom tu malou a zatraceně vtipnou mršku s majetnickými sklony – veverku. Ta je dnes přímo kultovním stvořením, avšak 99% filmu za jejími kousky znatelně zaostává, což je celkem nefér podvrh. Na dospěláky. Děcka budou nudou zívat minimálně. 60% Zajímavé komentáře: Amarcord_1, numi, Aiax, wipeout ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já nevím...lze dát jiné hodnocení? Smál jsem se z plna hrdla a i když mi některé scény připomněly jiné animáky, byl jsem na výsost spokojen. Ona vychvalovaná šavlozubá veverka mě nechytla tak, jako Sid. Viděl jsem na DVD pár cén v původním znění, ale celý film jsem shlédl s dabingem a Lábusova interpretace je naprosto fantastická. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

když se řekne Doba ledová, já už si vybavím navždy veverku s jejím milovaným žalludem to je něco co nemá v historii animačů obdoby, vážně!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $59miliónovTržby USA $176,387,405Tržby Celosvetovo $383,257,136Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2006 v USA $15,611,651 //počet predaných kusov 1,255,223║ Možno po grafickej stránke trošku štúdio 20th Century Fox zaostáva za konkurenciou ale príbehovo dokáže upútať a hlavne do sýtosti pobaviť. /95%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák, který mě, nevím jak, vždycky dokáže dostat. To prapodivné trio pravěkých tvorů doplněné o roztomilého prcka má v sobě takovou tuze zvláštní poetiku, humor, laskavost i napětí, které často funguje na animák až neuvěřitelně náznakově – třeba bezeslovná Mannyho vzpomínka v ledové jeskyni... Oční hra těch počítačem stvořených tvorečků je bezchybná a člověk se je naučí milovat. Dokonce tak, že jim promine i ten řidší děj, který je nastavován výbornými (ale stále jen) odbočkami. Hovořit o tragické postavě veverky Scrat je zřejmě zbytečné, nad tou by i bezvěký a bloudící Ahasver slzu uronil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábava, kterou pro sebe celou ukradla malá veverka. Je zvláštní, že nejvtipnější ze všech postav je zrovna veverka, která je ve filmu nejméně, ale určitě do ní autoři dali hodně svých ujetých nápadů :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Berg, Michael J. Wilson, Peter Ackerman .. Zajímavá animace, jak je jednoduchá, tak je dokonale pohledná. Plejáda nejrůznějších zvířátek na útěku před nadcházející dobou ledovou srší vtipem a jejich společná road movie je opravdu velice zábavná, alespoň já jsem se solidně nasmál. Zaměření zejména ne dětské publikum je evidentní, ale Ice Age skutečně potěší celou rodinu. Hodně povedený je i český dabing. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Toy story je první počítačem dělaný film,Shrek nejvíce oslovil dospěláky a Doba ledová je taková malá věc mezi nima která však vyčnívá pěkně dost.Skvělé vtípky,výborné postavy,uspokojující příběh a hlavně Scrat.Ta veverka měla dostat Oscara!Studio Blue Sky se stalo docela velkým konkurentem Pixaru a Dreamworksu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jo doba ledová je doba ledová..." jak by pravděpodobně pravil pan Huml. Zřejmě by však byl překvapen jaká zábava to tehdy mohla být. Praveverka Scratch i její bonusové dobrodružství na DVD jsou něco nadčasového, kultovního a v nejlepší tradici klasických animovaných grotesek. za čistých 5 hvězdiček. Ovšem film jako celek je nemastný, neslaný rodinný průměr. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Buooože - tolik nesympatických klaďasů pohromadě, to už jsem dlouho nezažila! Jediná sympatická postava byl Diego, kluk jeden zubatá - a ten taky zachraňuje tu třetí ušmudlanou hvězdu - jinak by to byly dvě jak vyšitý za až na výjimky vcelku trapné vtipy/kýčovité scény, které ocení spíše ti nejmenší - a hlavně za toho blbečka lenochoda, který by potřeboval nakopat do xichtu... ()

May 

všechny recenze uživatele

Grafika mě hodně zklamala, ale říkala jsem si, že když bude hezkej příběh, nemám nárok autorům cokoli vyčítat, jenomže on i děj trochu pokulhává... roadmovie bez jakýkoli odbočky. Přímočará zábava. ()

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama