S vyznamenáním

Najlepší

Komedie / Drama

USA, 1994, 103 min

Alek Keshishian

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,043,254Tržby Celosvetovo $-(17.5.2010)

Brendan, Moira, Patrick a Joe. Ideální parta tehdy, ideální parta dnes... Spokojenost.(24.10.2010)

Lehce nadprůměrná pohodovka o moudrém a sečtělém bezdomovci, skrze něhož dojde napravení několik sebevědomých vysokoškoláků. Fraser kulí oči, Pescimu se nedá upřít svérázné kouzlo a Moira Kelly je kouzelná. Celé je to spíš úsměvné než vtipné, spíš příjemné než zábavné a nechybí tomu pravidelná dávka pozitivní inspirace s několika životními moudry.(12.10.2010)

• kingik

Pesci s Fraserem nemusí být zárukou zajímavého filmu. I s nimi film nudí a nevytrhne to ani skladba od Madonny I´ll remember v titulcích. Hraný debut Alexe Keshishiana nemá co nabídnout a měl zůstat u hudebních dokumentů.(1.11.2010)

• danecek24

52. Zlatý Glóbus za rok 1994 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "I'll Remember" - Hudba a text Patrick Leonard, Madonna, Richard Page(13.12.2008)

Příjemný, oddechový, ale také smutný film. I když je od začátku jasné, jak to celé skončí, díky Pescimu se jedná o žánrový nadprůměr.(23.10.2010)

• Terva

Vysokoškolský diplom versus škola života a tvrdých ran...... Scénář : William Mastrosimone.(18.5.2011)

29. 10. 2010 (291.); Simon Wilder pro Montgomeryho Kesslera nečekaně mnoho znamenal(1.11.2010)

Takový pohodový film typu neurazí - nenadchne, se svými slabšími i silnějšími chvilkami.Joe Pesci v roli bezdomovce byl určitě koukatelný, Brendan Fraser taky a záchvatům smíchu mě zcela mimo děj přiváděl Patrick Dempsey, na kterého normálně koukám v Greys Anatomy....jak se všichni měníme:-)) Takže film s mírným morálním ponaučením hodnotím za tři hvězdy.(30.5.2012)

priemerná komédia na nedeľné popoludnie(8.11.2003)

Celkem pohodový film. Myslím, že mohl obsahovat více vtipu. Na druhou stranu tadle jakoby vážná póza nebyla špatná. Bylo celkem dobře vidět, jak povrchně se díváme na druhé lidi a jak se postupně mění názor a chování k lidem, které více poznáme. Vynikající byl výkon Joe Pesciho, byla radost se na něj dívat. Prostě takový pohodový film, který nebyl vyloženě komedií, ale ani vyloženě dramatem. Nic proti ničemu a bylo to příjemné. Howgh!(25.10.2010)

V první polovině filmu je Brendan Fraser jako Montgomery 'Monty' Kessler naprosto (a klasicky) úplně a totálně prkenný .. aby se za veliké pomoci: Simon Wilder / Joe Pesci (v této roli výborný, hodně lidský a lehce uvěřitelný) poměrně velmi slušně rozehrál k dobrému a hlavně opravdu silnému závěru .. a nesmím zapomenout ani na svého oblíbeného miláčka, který přitom také zdatně pomáhá - mému srdci moc, moc milá .. oblíbená (... "zoubky .. zoubky" ...) Courtney Blumenthal / Moira Kelly … pro mě je to naprosto jasné : I Love You, Moira Kelly …(23.10.2010)

• Hallam

Scénář: William Mastrosimone(23.10.2010)

pohodička a v roce 1994 mi Moira Kelly vyrazila dech..:-)a přál jsem si být žiletkou:-)(23.10.2010)