Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento dokument byl natočen televizní stanicí Sci Fi Channel. Trochu mysteriózní formou se snaží zdokumentovat režiséra M. Night Shyamalana, který se v té době pomalu začíná stávat tak trochu tajemným fenoménem po úspěchu filmů ZNAMENÍ a ŠESTÝ SMYSL. Dokument je natočen v době, kdy v okolí Philadelphie natáčel Shyamalan svůj další film VESNICE. (poz3n)

(více)

Recenze (3)

Houbos 

všechny recenze uživatele

Film o natáčení filmu The Village (kéž by, nic se o něm nedozvíme). Producent a průvodce dokumentem (dále jen nula) nechápe ani podstatu své práce. A navrch je pan nula nepříjemný idiot bez ambicí neschopný natočit ani reklamu na ovesné vločky. Pokoušel se asi o remake Blair Witch, nula. O Shyamalanovi cca 10 minut, zbytek pseudomysteryózní kydy. Například černé vrány, množící se černé limuzíný bez značek s kouřovými skly. Analýzu rozmazaných fotografií provede doručovatel pizzy Antonio. O filmu během produkce nikdo nechce prozradit detaily, hotové mystérium, co? What a joke! Když už si vymýšlím, tak alespoň nápaditě. Přičtěte znepokojivou hudbu a roztřesenou kameru v momentech, kdy se asi máme bát a další žánrová klišé. Hodnotím s chladnou hlavou. ()

DobraVila 

všechny recenze uživatele

Cieľom filmu je jasne ukázať že okolo Shyamalana sa dejú nejaké veci a tieto veci majú čo dočinenia s "druhou stranou" a celkovo pôsobia paranormálne. Ja sa však pýtam, prečo? Shyamalan je génius v tom čo robí a ako to robí a snažiť sa dokázať to, že točí filmy podľa vlastných paranormálnych skúseností, je smiešne. Ten človek vidí svet inak ako ostatní ale nie je nutné sa v tom vŕtať. A okrem toho, dôkazový materiál je dosť chudobný, rozmazaná fotka, kresba ktorá nie je podložená, že to kreslil skutočne Shyamalan, zostrihané rozhovory a častokrát vytrhnuté z kontextu, nejaké sfetované deti s vymyslenými historkami. Všetky tie triky sa dali dorobiť v postprodukcii, žiadny hmatateľný dôkaz, skrátka nič, len výmysel a séria "faktov" ktorá robí zo Shyamalana hotové médium. A najmä, veľa vecí sa mi zdalo nahratých, fingovaných, absolútne neautentických. Skrátka na dokument príliš slabé, páčilo sa mi jedine to, ako na konci pustili Shymalanov telefonický odkaz a to čo mu povedal, mal pravdu, prečo sa v tom hrabú? Prečo chcú vedieť "pravdu"? Keby to tak aj bolo, tak čo týmto "dokumentom" chceli dosiahnuť, vraví sa, niektoré veci lepšie nevedieť, prípadne, človek musí mať svoje tajomstvá a tak by to malo aj ostať. Milujem Shyamalanovu tvorbu a za mňa nech komunikuje s kým chce, jeho filmy budú vždy top! ()

Související novinky

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Reklama

Reklama