Reklama

Reklama

Sedm mečů

Trailer

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století se moci v Číně zmocnilo Mandžusko a dosadilo na trůn dynastii Ching. Stále znovu a znovu propukající povstání v bojovnických společenstvích přinutí nově ustanovenou vládu zakázat všechna bojová umění, stejně jako jejich výuku či získávání řádů. Chamtivý a krutý prostopášník Ohnivý Vítr (Sun Hong-Lei), bývalý válečný hodnostář staré dynastie, vidí v této situaci možnost, jak utrhnout kus koláče pro sebe a začne pomáhat nastolovat nový pořádek. V čele armád pustoší severozápadní Čínu a chystá se dobít poslední odporující výspu staré civilizace, Vesnici Bojovníků.
Fu Qing Zhu (Chia-Liang Liu) je bývalý popravčí minulé dynastie, který se rozhodne učinit jeho řádění přítrž a zachránit tak pevnost Bowei. Společně s Wu Yuan Yinem (Charlie Yeung) a Han Zhibanem (Yi Lu) se vypraví na Mount Heaven hledat pomoc u Temného Žáru (Jingwu Ma), mistra meče vyučujícího skupinku bojovníků. Temný Žár se rozhodne jim pomoci a nařídí čtyřem svým nejlepším učedníkům - Chu Zhao Nan (Donnie Yen), Yang Yun Chong (Leon Lai), Mulang (Duncan Chow) a Xin Longzi (Liwu Dai), aby je následovali a pomohli. Tak je vytvořeno Sedm mečů. Když dorazí zpět do vesnice, odvedou všechny do bezpečí, ale veškerou vodu i jídlo otráví neznámý zrádce mezi nimi. A protože se blíží armáda Ohnivého Větru, musejí jej najít stůj co stůj a je jedno, jestli je to muž, žena, či láska... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem viděl tento film a teprve teď jsem se odhodlal ke komentáři. Tento film mě naplňoval smutkem. Smutkem z toho, jak skvělý ten film mohl být, kdyby se rozdělil alespoň na dvě části, aby mohl být příběh odvyprávěn v celé své šířce a bohatosti. Smutkem z toho, jak krásný to mohl být epický příběh. Smutných 60 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sympatický guláš, z ktorého vytŕča, že bol urobený pre peniaze... Nie je to zlé, ale občas je to chaos. Tsui Hark je legenda – naposledy som od neho videl VTEDY V ČÍNE 5 a bol to lepší film. Meče potešia hlavne súbojmi vo finále, inak je to rutina, ktorá poteší zarytých fanúšikov... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém Siedmych Mečov je jendoznačne príbeh, ktorý zbytočne zložito štrukturovnaý, únavne podávaný a miesto toho, aby film gradoval, tak sa vleče a uspáva. V konečnom dôsledku je to škoda, už vzhľadom na bojové scény (z vrcholným momentom v úzkej uličke), ktoré sú na špičkovej úrovni a vyslovenie potrebujú rýchlejšie odsýpanie omáčky naokolo. Komu wuxia čoby len trochu vonia, bude pri nich chrochtať blahom. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Celé to začalo viac ako zaujímavo (wuxia+ fantasy to je pre mňa ideálna kombinácia) no postupne sa to začalo stále viac kaziť. Súboje síce pekne spravené ale miestami dosť neprehľadné, príbeh o 7 statočných bol síce pomerne zaujímavý ale zbytočne prekomplikovaný a film bol zbytočne naťahovaný. Celé to zaklincoval koniec filmu keďže z celej dediny kerú vlastne päť mečov (+dvaja) šli zachraňovať prežilo iba pár detičiek a pani učiteľka, pretože všetkých ostatných pobil zradca v jaskyni v jedných velkolepých jatkách. Milých mojich sedem mečov, síce ste prežili ťažký boj proti zlu všetci, čo som teda nečakal (myslel som, že najmenej starý pôjde dole), ale úbohým dedinčanom ste teda moc nepomohli- tomu sa v žargóne nadáva EPIC FAIL:) ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Je to trochu nepřehledné, postavy se kromě těch nejhlavnějších pletou, ti ze sedmi mečů, kteří měli méně prostoru jsem vůbec nerozlišoval, nebyli vůbec psychologicky prokreslené. Stejně tak scénář by chtěl ještě trochu dotáhnout. Ale akční scény jsou dobré a výborně natočené, stejně jako záporáci, kteří jsou cool a dostatečně zlý. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Role hlavního filmového hrdiny byla s doprovodnou částkou činící 400 tis. amerických dolarů předložena prvně jihokorejskému herci Song Seung-heon (A Better Tomorrow (2009)). Ten ji přijal a dokonce začal s nutným rutinním tréninkem jízdy na koni či šermířstvím. Svoji účast na snímku odmítl až krátce před jeho samotným natáčením, v době, kdy, jak na adresu zaskočených filmových tvůrců uvedl, měl povinnosti u jiných filmových projektů. Donnie Yen posléze bez nejmenšího zaváhání nabídku filmové role přijal. (Conspi)
  • Během natáčení vyhrocené závěrečné bojové scény, zneškodnil herec Donnie Yen (Chu Zhaonan), nešťastně mířeným úderem sečné zbraně, svého hereckého kolegu, herce Hong-lei Sun (Fire-wind). Ten byl po zásahu v oblastí očí ještě téhož dne, 7. 12. 2004, převezen do nemocničního zařízení v Pekingu. Den poté se nicméně zrekonstruovaný herec k natáčení snímku opět vrátil a dokončil jak natáčení inkriminované bojové scény, tak i všechny ostatní, a to bez jakéhokoliv zdravotního omezení. (Conspi)
  • Cheung Chi-sing, výkonný producent snímku a zároveň hlavní scenárista, předložil filmovému studiu svoji první verzi scénáře, která pracovala s materiálem délky přesahujícím čtyři celé hodiny. Filmový distributoři se pochopitelně obávali, že by s takovou délkou mohly nastat během promítání určité potíže, a tak se Chi-sing rozhodl pro alternativní zkrácení. To se dočkalo alternativy v podobě dvou verzí; 150 minutové a 120 minutové. A protože 120 minutová verze nedokázala pokrýt veškeré důležité vztahy mezi jednolitými charaktery, rozhodli se filmový zástupci pro verzi 150 minutovou, kterou nakonec diváci po celém světě měli možnost shlédnout. (Conspi)

Reklama

Reklama