Kruhy (video film)
Krátkometrážní / Thriller / Horor
USA, 2005, 16 min
Jonathan Liebesman- komentáře
DaViD´82
Bonusový kraťas ke Kruhu 2, který je ale podstatně lepší než-li jeho celovečerní bratříček. V těch cca 15 minutách je nápad, pěkné zpracování a zajímavé propojení prvního a druhého amerického Kruhu.(18.7.2006)
kiddo
Vynikající bonusový kraťas, který už sice disponuje některými nešvary druhého dílu (přemíra vody, všudypřítomná Samara,), nicméně výborně navazuje na styl a atmosféru prvního Kruhu, brilantně buduje napětí a strach a při své čtvrthodině stojí za mnohonásobně víc než celý Kruh 2. Opět se tu setkáváme s nervy drásající časovou tísní, obtížně uchopitelnou bezmocí postav, rozpracovává se tu morální dilema za šíření videokazety, herecké výkony jsou také nadmíru dobré a kupodivu se tvůrci velmi dobře vyrovnali s faktem, že divák již ví, o co jde, a když zrovna nekladou důraz na citové rozpoložení postavy, dokonce z tohoto nedostatku, na který dojel druhý film, těží. A pokud si tento film pustíte před sledováním Kruhu 2, ten silný dojem, který ve vás zanechá, vám na jistou dobu značně zkvalitní jinak nepovedené pokračování. Kdyby pro nic jiného, tak už kvůli tomu se vyplatí mrknout na DVD.(26.10.2005)
tron
Vynikajúci krátkometrážny počin podľa Liebesmanovho a Krugerovho scenára je (oveľa) lepší, ako celý (americký) KRUH 2. Dej ukazuje posledných sedem dní chlapca z úvodu dvojky, jeho počiatočné predrogovanie hypnotickými halucináciami, spôsobenými dobrovoľným pozretím prekliatej VHS. Už po niekoľkých dňoch sa očarenie novým pohľadom na svet zmení na totálny krach duševného zdravia. V posledných minútach siedmeho dňa... Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/681/(6.10.2005)
B!shop
Tak tohle byl pekne krutej bonus. Jeden z nejlepsich kratkejch filmu co jsem kdy videl. Herci, triky, pribeh, hudba i kamera byli hodne nadprumerny a napeti bylo hodne vygradovany. Tenhle kratas se vyrovna filmu.(4.6.2006)
Shakers
http://www.youtube.com/watch?v=stddELfKnsY 80% - 4*(9.11.2011)
Teya
No nevím. Tenhle minifilm mi přišel spíš jako další kousek z nepřeberného množství teenage hororů nevalné kvality, jehož jediná výjimečnost tkví v krátké stopáži. Nenadchne ani neurazí, nenudí (na to v těch patnácti minutách ani není kdy), ale zároveň nenabízí nic nového ani překvapivého. Osobně dávám před tímto nezajímavým experimentem přednost raději Kruhu 2, jakkoli se může zdát nepovedený.(25.10.2007)
fefee
Kruh 2 som nevidel ale toto nemá chybu. Tie kvapky padajúce z boku bol geniálny nápad, pecka...(5.12.2010)
AntonG.
Nadprůměrný kraťas. Doporučuji shlédnout před Kruhem 2. Nebo radši místo něho.(29.3.2008)
Elbarto08
Lepší jak film 2(8.3.2011)
TaanStari
Skvěle natočené, příběhem to ale trochu popírá pravidla nastolené v jedničce (všudypřítomné halucinace si nepamatuju). 3.5*(24.10.2011)