¡Mátalo!
Western
Španělsko / Itálie, 1970, 91 min
Cesare CanevariHrají:
Lou Castel, Corrado PaniObsah
Spaghetti western s psychedelickými prvky. Bandita Bart je osvobozen od šibenice a spolu se starou partou se skrývá v opuštěném městečku v poušti. Poté přepadnou dostavník a ukradnou truhlu plnou zlata. Bart je při přepadení zastřelen a zbytek bandy se vrátí do městečka bez něj. Jeden z členů bandy schová truhlu před ostatními. Od té chvíle se začínají dít podivné věci. V téže době se do města dostane záhadný neozbrojený cizinec. (špaček421)
LiVentura
Dnes již klasický špageťák o jednom nezbedném lumpovi, který se ze všeho vždycky dokázal dostat.!! :.-)) Má tom spád, vtip i výborné přestřelky, zkrátka klasika.(12.5.2011)
Mariin
Námětem a brutálními scénami odpad spaghetti westernu nejnižší kategorie, formálně však v místy zajímavém balení s odvážnou hudbou, chvílemi rockovou (kytary a syntetizátory) a napínavými - někdy až mysteriózními - okamžiky. Anarchisticky laděný děj z mikrosvěta vrahů a zatracenců (německý název filmu je "Vítejte v pekle!"), kteří se po přepadení dostavníku usídlí v opuštěném městečku. V tomto směru bych tento spaghetti řadil např. k Velkém tichu, Se sei vivo spara či Condenados a vivir... tedy tomu, co je nejkřiklavější revoltou a opozicí westernu americkému. Závěr filmu je ovšem neskutečně přitažený za vlasy (ó ty bumerangy jsou lepší než namířený kolt).(23.8.2011)
erl
Experimentální spaghetti podívaná nasáklá dobovou hippie atmosférou. Nic pro vyznavače klasického Westernu.(28.2.2010)
špaček421
Tenhle film by mohl svým námětem docela dobře zapadnout do nižší škatulky žánru, vedle těch nejlacinějších filmů. Kdyby ho ovšem netočil režisér, kterej byl asi sjetej. Kamera se prakticky nezastaví, bandité jsou stylizováni jako hippies, hlavní hrdina místo pistolí používá bumerangy a do toho všeho hraje psychedelická hudba. Bohužel je film trochu pomalý, dost to brzdí scény jako "záhadná osoba držící pušku sleduje oknem, co se děje", i když na druhou stranu nějak zvlášť rychlý tempo by sem nesedělo. K těm hippies - zpočátku mi to přišlo, jako že to je o hodných hippících proti nechápajícímu zastaralému světu - ono to tak částečně je, ale v té konfrontaci je člověk spíše na straně těch konzervativních (té konzervativní), protože bandité jsou ukázáni opravdu jako prasata. Takže by mě zajímalo, jak to bylo myšleno, protože to nesedí s tím "sjetím" režiséra. Jinak pořád nevím, kdo byl hlavní postava - Lou Castel se objeví bez nějakého upozornění až po půl hodině (i to mi vadilo - v ději se po nějaké době objeví dvě další postavy v půlce svého děje, a dál se objeví až po nějaké další době), Corrado Pani zase po pětadvaceti minutách zmizí a ostatní bandity bych jako hlavní postavy asi neoznačil.(30.9.2011)